Piotr_P Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Witam. Jako,ze pierwsze lody już pękły i pokazały się galerie Ft-17, to wrzucam swoją wypocinę. malowanie całkowite S-f...bardziej był to poligon do sprawdzenia czy potrafię położyć kamuflaż japoński i jak oddzielić dobrze linie kolorów. kolory tez raczej z tego co posiadałem... Vallejo Light Grey,Sand Yellow Pactra RLM 02, Raf Interior Green Gąsienice Tamiya XF-84- Super odcień. Do tego trochę upaćkany suchym błotem... Model jeszcze się świeci od sido ale wkrótce pomaluje go matem. Wiem,ze da się lepiej,ładniej i wogóle ale to taka odskocznia od modelu ,który prawie jest gotowy ,a chyba sie nie wyrobię na czas...a imię jego -Hetzer. miłego oglądania....i pastwienia się tak wyglądał przed ubrudzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Malowanie chyba nie tak bardzo S-F, Francuzi malowali przecież w taki sposób swoje czołgi. Bardzo mi się podobają cieniutkie linie oddzielające kolory, ja nie byłem w stanie osiągnąć takiego efektu przy pomocy pędzla, zwłaszcza z moimi trzęsącymi się łapami :P Postaw go jeszcze na jakąś błotniastą podstawkę, mocno ubrudzone modele dużo lepiej się "odbiera" jeśli jest do nich jakieś tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 pędzlem też bym nie dał rady. zaryzykowałem oddzielanie kolorów czarnym cienkim markerem. Bardzo delikatnie zabezpieczałem dwiema warstwami sido ,żeby nie rozmazał się marker bo ryzyko jest spore.Udało się.Na to kolejna warstwa już bezbarwnego vallejo,zeby się nic nie rozmazało przy robieniu zacieków od benzyny do zapalniczek. Udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Bardzo mi się podoba Twoja kolejna produkcja Co do markera to ja kupiłem w sklepie dla plastyków jakieś olejowe cienkopisy (sprawdzę w domu firmę) - można ich bez obaw używać bez ryzyka rozmazania. P.S. Czyżby w tle ostatniego zdjęcia widzimy elementy powstańczej dioramki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Bardzo fajnie wyszedł maluśki brzydki czołK . W swojej renówce też spróbowałem pisaka , ale jakoś nie jestem do końca zadowolony , Tobie wyszło zdecydowanie lepiej . Nie wiem , może to kwestia samego pisaka . Finalnie jednak chyba pociągnę pędzelkiem . Co jeszcze.... - widać duży postęp , bo mam wrażenie , że pierwszy raz podszedłeś trochę odważniej do uciurania modeliku i liczę że będziesz szedł właśnie w tym kierunku . Nie jestem z tych co ajjabymują w cudzych galeriach , ale jakby Ci się jeszcze chciało , to grzbieciki gąsienic przetrzyj miękkim ołówkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 dzięki. co do markera to może jednak kwestia skali. Twoje CUDO ,które ogladalem bardzo często to jednak dużo wieksza skala. Dobrac odpowiednią szerkosć linii jest trochę gorzej. uzywałem dwustronnego markera 0,5 /1,0 mm.Faktycznie duzo lepiej się nim pracuje niż innymi dotychczas ale nie przypominam sobie ,zebym jakoś specjalnie sie skupiał nad wyborem.Chyba w Auchan kupilem razem z niebieskim w zestawie. co do brudzenia to wciąż wewnętrznie ciężko mi się pogodzić ze świadomym brudzeniem skrupulatnie malowanego modelu. ale jednak duzo fajniej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Bardzo mi się podoba. Tylko świeci się trochę jak dla mnie - szczególnie widać to na górze pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 co do brudzenia to wciąż wewnętrznie ciężko mi się pogodzić ze świadomym brudzeniem skrupulatnie malowanego modelu. ale jednak duzo fajniej to wygląda. Spokojnie , jeszcze trochę ... I z tego cytatu zostanie tylko duzo fajniej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Wiem że się świeci. Chyba zapomniałem pomalowac bezbarwnym.....po weekendzie poprawię. ..jadę trochę odpocząć. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Kim jest gość w czapeczce? resztę celebrytow w zasadzie kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Bardzo fajny model, widzę, że mocowanie ogona zrobiłeś odwrotnie niż ja. Ubłocenie również jest super, bez przesady, aż prosi się o podstawkę z ludzikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi