Archelaos Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 I jak co trzy tygodnie, na forum wysyp modeli FtF. Ja tez się dołożę - tym razem z Renaultem FT w malowaniu z wojny polsko-bolszewickiej, czyli typowym francuskim "tygryskiem", z polską nazwą własną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 I bardzo fajnie zrobiony model w ciekawym malowaniu. musze sobie kupic kolejnego FT i popełnić w malowaniu miedzywojennym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Bardzo fajny. Trochę za grube te linie oddzielające, ale tam..., super wygląda "siano" na burcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeczek Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Fajne brudzenie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Elegancja Francja - to siano super , całość prezentuje się b.godnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viehu Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 No piękny model. Do pełni szczęścia brakuje mi nawierconej lufy i wydechu i uchwytów na klapach włazu kierowcy. Ale w tej skali to nie razie zbytnio ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Bardzo dobrze wyszło brudzenie zawieszenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archelaos Posted March 13, 2015 Author Share Posted March 13, 2015 Update galerii. Model wreszcie doczekał się podstawki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solaris7813 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Świetnie to wygląda. Zrobienie kamuflażu na tak małym modelu, chyba nie było proste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Klasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Super wyszedł. Mam pytanie o źródło kalek - u mnie czeka w kolejce wersja z działkiem 37 mm i zastanawiam się nad wyborem ciekawszego niż "wrzesień 1939 bez oznaczeń" malowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archelaos Posted March 19, 2015 Author Share Posted March 19, 2015 Dzięki! Michał, niestety, nie wiem czy są jakieś kalki - ja zarówno napis jak i "karty" malowałem pędzelkiem. Jeśli chodzi o kamo, to malowałem na podstawie zdjęć z ksiażki Stratusa (Polish Tracks and Wheels, o czołgach francuskich), rysunki są beznadziejne, bo wszystkie czołgi są w kolorach z września, ale jest dużo zdjęć. Wyszukałem w necie jak malowali FT Francuzi i potem szukałem tego na zdjęciach z książki. Wypatrzyłem trzy różne malowania w czasie wojny polsko-bolszewickiej - to które próbowałem tu odtworzyć (widać je zwłaszcza na wcześniejszych), też trzy kolory bez czarnych mazaków i wreszcie chyba w czasie kampanii remontowane wozy przemalowywano jednolicie na zielono. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts