Archelaos Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 I jak co trzy tygodnie, na forum wysyp modeli FtF. Ja tez się dołożę - tym razem z Renaultem FT w malowaniu z wojny polsko-bolszewickiej, czyli typowym francuskim "tygryskiem", z polską nazwą własną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 I bardzo fajnie zrobiony model w ciekawym malowaniu. musze sobie kupic kolejnego FT i popełnić w malowaniu miedzywojennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Bardzo fajny. Trochę za grube te linie oddzielające, ale tam..., super wygląda "siano" na burcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Fajne brudzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Elegancja Francja - to siano super , całość prezentuje się b.godnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 No piękny model. Do pełni szczęścia brakuje mi nawierconej lufy i wydechu i uchwytów na klapach włazu kierowcy. Ale w tej skali to nie razie zbytnio ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Bardzo dobrze wyszło brudzenie zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 13 Marca 2015 Autor Share Napisano 13 Marca 2015 Update galerii. Model wreszcie doczekał się podstawki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Świetnie to wygląda. Zrobienie kamuflażu na tak małym modelu, chyba nie było proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Super wyszedł. Mam pytanie o źródło kalek - u mnie czeka w kolejce wersja z działkiem 37 mm i zastanawiam się nad wyborem ciekawszego niż "wrzesień 1939 bez oznaczeń" malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Dzięki! Michał, niestety, nie wiem czy są jakieś kalki - ja zarówno napis jak i "karty" malowałem pędzelkiem. Jeśli chodzi o kamo, to malowałem na podstawie zdjęć z ksiażki Stratusa (Polish Tracks and Wheels, o czołgach francuskich), rysunki są beznadziejne, bo wszystkie czołgi są w kolorach z września, ale jest dużo zdjęć. Wyszukałem w necie jak malowali FT Francuzi i potem szukałem tego na zdjęciach z książki. Wypatrzyłem trzy różne malowania w czasie wojny polsko-bolszewickiej - to które próbowałem tu odtworzyć (widać je zwłaszcza na wcześniejszych), też trzy kolory bez czarnych mazaków i wreszcie chyba w czasie kampanii remontowane wozy przemalowywano jednolicie na zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi