rhynia Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Witam Nigdy nie składałam żadnych modeli i chciałbym złożyć dar pomorza z małego modelarza . Czy jest to bardzo trudne i czy potrzeba do teho specjalnych materiałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Kartonówki to zupełnie inny sport, spróbuj na Kartonworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Witaj rhynia . Świetnie że chcesz brnąć w modelarstwo ale "Dar Pomorza " z kartonu "MM" autorstwa A. Karpińskiego to niestety wyższa szkoła jazdy na brzytwie ( wiem co mówię bo kleję od 1979r a zaczynałem od "Małego Modelarza") potrzeba do tego specjalnego kleju typu "hermol", różnej grubości kartonu i tektury, nici, drewienek na maszty i reje,a przede wszystkim wiedzy jak formować karton i jak zbudować model, budowanie z plastyku jest zdecydowanie prostsze co nie znaczy łatwiejsze ,jak radzą koledzy , najpierw spróbuj na czymś prostszym, pooglądaj techniki w dziale warsztat .Spróbuj zarejestrować się też na Kartonworku.Ale nie zniechęcaj się nie od razu Kraków zbudowano,a modelarstwo to naprawdę świetny sport Pozdrawiam M1A1(HA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastkaPo4 Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Witaj rhynia . Świetnie że chcesz brnąć w modelarstwo ale "Dar Pomorza " z kartonu "MM" autorstwa A. Karpińskiego to niestety wyższa szkoła jazdy na brzytwie ( wiem co mówię bo kleję od 1979r a zaczynałem od "Małego Modelarza") potrzeba do tego specjalnego kleju typu "hermol", różnej grubości kartonu i tektury, nici, drewienek na maszty i reje,a przede wszystkim wiedzy jak formować karton i jak zbudować model, budowanie z plastyku jest zdecydowanie prostsze co nie znaczy łatwiejsze ,jak radzą koledzy , najpierw spróbuj na czymś prostszym, pooglądaj techniki w dziale warsztat .Spróbuj zarejestrować się też na Kartonworku.Ale nie zniechęcaj się nie od razu Kraków zbudowano,a modelarstwo to naprawdę świetny sport Pozdrawiam M1A1(HA) Od czego w takim razie należy zacząć? też chciałabym spróbować, ale nie chciałabym porwać się z motyką na słońce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Już odpowiadam : Ja zacząłem od samolotów -1 silnikowych myśliwców IIwojennych( na samoloty wielosilnikowe przyjdzie czas) są stosunkowo proste i łatwe w budowie(mało części) a i dodatkowych materiałów niewiele potrzeba.Polecam niezawodnego "Małego Modelarza" -cena nie wygórowana.Nie przejmuj się jak coś zepsujesz - aby tego uniknąć dokładnie oglądaj rysunki montażowe. Jak czegoś nie będziesz wiedzieć wal jak w dym .Pozdrawiam M1A1(HA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnnKowal12 Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Dzieki z apodpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Zobacz tutaj - o kartonowych modelach masz tam "dosyć sporo" http://www.kartonowki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi