Jump to content

SdKfz 232 6 rad

MrBat
 Share

Recommended Posts

Witam,

zestawik Italeri, w skali 1/72. Budowany czysto relaksacyjnie z chęcią przetestowania tego i owego. Jak zwykle skopany przeze mnie w czasie wykańczania. Ale już się do tego przyzwyczaiłem

th_IMG_1170.jpg th_IMG_1169.jpg th_IMG_1165.jpg

th_IMG_1164.jpg th_IMG_1163.jpg th_IMG_1162.jpg

th_IMG_1160.jpg th_IMG_1159.jpg th_IMG_1158.jpg

th_IMG_1168.jpg

PS. Pigmenty to ZŁO

Jak dla mnie tylko za dużo rdzy Poza tym model naprawdę jest bardzo dobry. I ja widząc przed sobą kilka części powycinanych z ramki wiem ile w niego włożyłeś (na pewno nie tyle co w Ba 64 )

P.S dodaj zdjęcie tego Rada obok Ba 64 jak jest to możliwe

Pozdrawiam

Szczery podziw dla Ciebie i dla wszystkich , który tworzą w tej skali. Przecież ten " esdek", którego zrobiłeś pewnie ma długość zapałki. Mi by chyba oczy wypadły.

Witam,

Jak dla mnie tylko za dużo rdzy Laughing

Dla mnie też Bo chciałem zrobić tylko delikatne zacieki przy obciach, ale jakoś tak się dorwałem do pigmentów, że nie mogłem przestać...

P.S dodaj zdjęcie tego Rada obok Ba 64 jak jest to możliwe Cool

Bitte

th_IMG_1172.jpg

Może nie znam się jakoś zbytnio na militarce. Ale mimo że tak dla rekreacji go budowałeś to wyszedł Ci bardzo dobrze. Uważam że brudzing też niczego sobie.. jedynie jakoś bieżnik opon (element który ma styk z droga) za czysty. Ale to może wina zdjęć blask flesza albo moje oko szwankuje:mrgreen:

jedynie jakoś bieżnik opon (element który ma styk z droga) za czysty. Ale to może wina zdjęć blask flesza albo moje oko szwankuje:mrgreen:

Niczego wina, oko masz w porządku - po prostu masz rację Brudzing to moja pięta Achillesowa.

Na ręce jeszcze miejsce na coś "amerykanckiego" polecam M8 z italeri

A no widziałem ten modelik - mam na niego chrapkę - ale przez dłuższy czas i tak się za niego nie wezmę.

Dziękuję za wszystkie komentarze

Chętnie bym go zobaczył w mojej ulubionej skali 1:35.

Italerka wypuściła ten model w 1:35 z pełnym żywicznym wnętrzem. Model pewnie suuuper, ale ta cena...

ale na tych fotkach wyglada jakby byl troche za ciemny ;)

W rzeczywistości też jest taki ciemny - efekt zbyt pobieżnego wyboru odpowiednich farb.