bazylms Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Bardzo mi się konstrukcja "czwórki" podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Października 2014 Autor Share Napisano 6 Października 2014 Szczerze to wolę wersje już z dłuższą lufą. Poza tym podwozie czwórek to doskonała baza pod praktycznie wszystko co tam na nim montowali od Wirbelwinda po Hummela i cholera wie co jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Panzerek dostał malowanie z frontu wschodniego. Trójbarwne wyglądają dużo lepiej niż jednokolorowe w panzergrey. Ale do rzeczy: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Podoba mi się i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Też wolę z dłuższą lufą. Możesz podać kolory farb? Ładnie to kamo zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Świetnie Ci to kamo wyszło, bardzo dobrze dobrane kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Jeśli chodzi o farby, to sprawa jest dośc skomplikowana i prosta zarazem. Sprawdzałem z numerami RAL trzy użyte kolory tj. Dunkelgelb jako bazowy, Rottbraun i Olivgrau (mogłem narobic błędów w pisowni kolorów bo odtwarzam z pamięci). Przewertowałem kilka barwnych zdjęć gdzieś zachomikowanych w ksiązkach i porównywałem z tym co mam w palecie w domu. Najlepiej użyć dedykowanych farb od Lifecolor zgodnych z odpowiednim numerem RAL. W moim przypadku dwa zestawy do malowania niemców to ok. 140 zł i ma się gotową paletę do malowania głównie pojazdów w malowaniu z frontu wschodniego. Dużo tańszą alternatywą a dającą praktycznie takie same efekty jest zestaw AK interactive do modulacji dwukolorowych kamo i dunkelgelb. I wreszcie przechodząc do meritum: kolor Dunkelgelb i wykonaną modulację uzyskałem z zestawu AK Dunkelgelb modulation set (Dobre do kazdego niemieckiego pojazdu po 41 roku w zasadzie). dwa kolory czyli zielony i brąz to kolory lifecolor. Strasznie skomplikowanie mi wyszedl ten wpis... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Bazowy piaskowy malowany tym: http://www.saharahobby.pl/zestawy/4740-ak-interactive-ak-002-german-dunkelgelb-special-modulations-set.html Plamy tym: http://www.saharahobby.pl/zestawy-farb-lifecolor/6425-lifecolor-cs01-german-wwii-tanks-set-1.html Pozdrawiam Edytowane 16 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Października 2014 Autor Share Napisano 18 Października 2014 Witam, Jeszcze sporo zostało do zrobienia, ale już model układa się w całość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Czwóreczka już na własnych papuciach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Na razie ładny. Co to za gąsienice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Zestawowe MagicTracki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 Niestety zdjęcia bardzo słabe, ale próbuję ogarnąć aparat. Obiecuję lepsze w galerii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Bardzo ładna. Jednakże nie wiem czy to wina mocnego światła ale błotko wydaje się stosunkowo jasne i monotonne oraz chyba przy wózkach jezdnych jakoś go mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 Zdjęcia przepalone i nieostre... Błoto to w zasadzie wyschnięty pigment, wygląda dobrze na żywo. Zrobię fotki przy dziennym świetle to może jakoś się to zaprezentuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 A czemuż to lewa gąska odstaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 Niestety lekko się ściągnęła po zastosowaniu pigment fixera od MIG. Nie wiem czy ktoś miał kiedyś taki przypadek... ? Zauważyłem dopiero po twoim komentarzu. Pred fixerem było wsio ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Próbowałem nieco tę gąskę ułożyć i podkleićdo koła napinającego, ale ogniwa są strasznie kruche, i prawie pozrywały się, więc wybrałem mniejsze zło. Na żywo to jakieś 1mm więc praktycznie tego nie widać. Zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=68&t=45934 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi