Nasicn Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 (edited) Proszę o opinie i rady odnośnie mojego pierwszego modelu.Wyrozumiałość mile widziana. Edited August 28, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisa Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Nie będę wyrozumiały... Bo nie ma co oglądać! Zdjęcia się nie wyświetlają!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisa Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Oooo! Już foty są! A czemuż on zielony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasicn Posted August 28, 2014 Author Share Posted August 28, 2014 (edited) Przy świetle dziennym jest bardziej szary, chociaż masz rację źle dobrany kolor farbki Edited August 28, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin94 Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Gratulacje bardzo ładny model . Pierwszy raz widzę zielonego lub szarego Corsaira . Mam pytanie??Co to za firma?? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasicn Posted August 28, 2014 Author Share Posted August 28, 2014 italeri 1:72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin94 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 acha dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 faktycznie zdjęcia nie najlepsze ale to po niekąd trudna sztuka nauczyć się fotografować modele - polecam dział na ten temat na tym forum; model wygląda na schludnie sklejony brakuje mu delikatnego przybrudzenia i cieniowania ale nie wszystko na raz; na pewno uroku modelarstwu dodaje sklejanie modeli zgodnych historycznie z ich oryginałem ale jak wiemy nie wszystko się da wybadać i uchwycić ale na pewno warto próbować; generalnie podoba mi się działaj dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puchacz Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 jak na pierwszy model to calkiem nieźle. Popracuj nad maskowaniem łączenia połówek kadłuba i skrzydeł.Dokładniej dobieraj kolory do malowania modelu i wydaje mi sie że kalka na górnej powierzchni skrzydla jest odwrotnie przyklejona, ale ja tam mogę się nie znać. Powodzenia w następnych modelach i pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazazu Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Jeśli chcesz to skorzystaj z moich "wypocin" dotyczących fotografowania modeli. Zapraszam - http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=56&t=42035&start=30 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Dobrze, że się odważyłeś pokazać modelik. Ma sporo błędów, które wyraźnie pokazują, że jesteś początkującym modelarzem. To co rzuca się w oczy, to odstępstwa od instrukcji w malowaniu i oznakowaniu. Ważne jest w tej zabawie, żeby nauczyć się najpierw dokładnie naśladować to co proponuje producent zestawu. Pozwoliłeś sobie na zmiany w oznakowaniu, dałeś więcej kalkomanii niż to konieczne, a to obniża wartość wysiłku. Kalkomanie po prostu trzeba naklejać tam, gdzie pokazuje instrukcja. I nie kombinować, że jak dodasz literkę na stateczniku, to będzie lepiej. Nie będzie. Gwiazda na górze skrzydła jest odwrotnie, a cyfry kodowe na kadłubie nie są tam gdzie trzeba. To proste błędy, równie proste do uniknięcia przy następnym modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zenek65 Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Jak przypomnę sobie swój pierwszy model .... to ten jest super. Zapamiętej to co napisał "letalin" odnośnie kalek i poswięć kilka chwil na planowanie pracy nim ruszysz z robotą. Jeśli to pierwszy model to gratuluję! Mnie się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamiloss Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Kleiłem ten model, tylko przesadziłem z brudzeniem http://warmodeling.blogspot.com/2014/04/f4u-4b-corsair-172-italeri-malowanie.html No ale to były moje początki z tą techniką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts