Hanu96 Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Witam, chciałbym pokazać kolejny wykonany przeze mnie samolot z okresu I wojny światowej. Latadło skończyłem jakiś czas przed wakacjami ale dopiero teraz miałem możliwość wykonania porządnych zdjęć. Jest to zwykły profipack od Eduarda plus inwencja własna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Sklejka wyszła dość przeciętnie: W oryginale kładziona była słojami wzdłuż kadłuba. Nie było tak na krzyż jak na Twoim modelu. No i słoje, to nie smugi. Warto też unikać czarnych pneumatyków w modelach z Wielkiej Wojny. Ówczesne gumy były szare, różowawe. Żeby nie było, że tylko się czepiam niedoskonałości: Malowanie skrzydeł, szczególnie góry jest świetne. Powtarzaj to w następnych modelach:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muneeb Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 nice post Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wachmistrz Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Podoba mi się. Czysta robota. Fajnie, że ostatnio więcej klasyków na forum Ta sklejka na kadłubie może faktycznie trochę przerysowana, lepszy efekt można było osiągnąć mniejszym nakładem pracy. Czy w silniku po prawej nie brakuje kolektora spalin? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Bardzo fajny!! Super praca - Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazazu Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Przepiękny! Warto pomyśleć nad lepszą prezentacją modelu na zdjęciach w przyszłości - głębia ostrości! Ten parametr rośnie wraz z numerem przesłony! Do przemyślenia! W razie czego służę pomocą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts