SeaWolf Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 (edited) Ahoj, witajcie. Dzień dobry wszystkim modelarskim forumowiczom. W moim pierwszym poście na tym forum pragnę przedstawić świeżo upieczony, drugi w karierze, model okrętu. Jest nim niemiecki niszczyciel Z43. Do budowy modelu użyłem farb humbroll, gunze, olinowanie wykonane z nici monofilowej oraz drucików miedzianych. Relingi, trapy, drabinki, wykonane z elementów fototrawionych dołączonych do zestawu. Zapraszam do galerii i do oceny modelu Edited September 16, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Witaj! bardzo przyjemny model - fajnie się ogląda zdjęcia... gratuluję. a może go nieco zfatygować zaciekami i innymi...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeaWolf Posted September 16, 2014 Author Share Posted September 16, 2014 Cześć blacman. Dzięki za opinię Tego Z43 postrzał nie będę, zrobię to przy następnym modelu. W planach mam Yukikaze w 1/350, przy tym już się co nieco pobawię w zacieki przebarwienia itp. Ogólnie to mam zamiar wykonać małą flotę Imperium Nipponu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo62 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 przepiękny.. na podstawce bez żadnych pobrudzeń itp. wygląda super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeaWolf Posted September 16, 2014 Author Share Posted September 16, 2014 Dzięki kamilo62 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Duke Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 a może go nieco zfatygować zaciekami i innymi...? A fuj.... Żadnych zacieków. Tak jest ładniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 A fuj.... Żadnych zacieków. Tak jest ładniej. Miodzio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeaWolf Posted September 17, 2014 Author Share Posted September 17, 2014 Spokojnie zacieków nie będzie, nie jestem zwolennikiem tego typu rzeczy szczególnie na okrętach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Zacieki, to rzecz gustu, ten, jak wiadomo, jest jak d..., każdy ma swój Mi generalnie bardzo się podoba, jest czysty i schludny Jedno tylko pytanko, bulaje malowałeś na czarno? Dużo lepszy efekt daje nawiercanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Duke Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Jedno tylko pytanko, bulaje malowałeś na czarno? Dużo lepszy efekt daje nawiercanie Ja stosuję nawiercenie i przyklejenie na wierzch bulaju fototrawionego. No i środek na czarno rapitografem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeaWolf Posted September 19, 2014 Author Share Posted September 19, 2014 Jedno tylko pytanko, bulaje malowałeś na czarno? Dużo lepszy efekt daje nawiercanie Bulaje nie są malowane. Są przewiercone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 W takim razie wina zdjęcia, wyglądają jak zamalowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeaWolf Posted September 19, 2014 Author Share Posted September 19, 2014 Kadłub jest fabrycznie przez producenta dziurawiony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts