SeaWolf Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Ahoj, witajcie. Dzień dobry wszystkim modelarskim forumowiczom. W moim pierwszym poście na tym forum pragnę przedstawić świeżo upieczony, drugi w karierze, model okrętu. Jest nim niemiecki niszczyciel Z43. Do budowy modelu użyłem farb humbroll, gunze, olinowanie wykonane z nici monofilowej oraz drucików miedzianych. Relingi, trapy, drabinki, wykonane z elementów fototrawionych dołączonych do zestawu. Zapraszam do galerii i do oceny modelu Edytowane 16 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Witaj! bardzo przyjemny model - fajnie się ogląda zdjęcia... gratuluję. a może go nieco zfatygować zaciekami i innymi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeaWolf Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Cześć blacman. Dzięki za opinię Tego Z43 postrzał nie będę, zrobię to przy następnym modelu. W planach mam Yukikaze w 1/350, przy tym już się co nieco pobawię w zacieki przebarwienia itp. Ogólnie to mam zamiar wykonać małą flotę Imperium Nipponu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo62 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 przepiękny.. na podstawce bez żadnych pobrudzeń itp. wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeaWolf Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Dzięki kamilo62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 a może go nieco zfatygować zaciekami i innymi...? A fuj.... Żadnych zacieków. Tak jest ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 A fuj.... Żadnych zacieków. Tak jest ładniej. Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeaWolf Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Spokojnie zacieków nie będzie, nie jestem zwolennikiem tego typu rzeczy szczególnie na okrętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Zacieki, to rzecz gustu, ten, jak wiadomo, jest jak d..., każdy ma swój Mi generalnie bardzo się podoba, jest czysty i schludny Jedno tylko pytanko, bulaje malowałeś na czarno? Dużo lepszy efekt daje nawiercanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Jedno tylko pytanko, bulaje malowałeś na czarno? Dużo lepszy efekt daje nawiercanie Ja stosuję nawiercenie i przyklejenie na wierzch bulaju fototrawionego. No i środek na czarno rapitografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeaWolf Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Jedno tylko pytanko, bulaje malowałeś na czarno? Dużo lepszy efekt daje nawiercanie Bulaje nie są malowane. Są przewiercone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 W takim razie wina zdjęcia, wyglądają jak zamalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeaWolf Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Kadłub jest fabrycznie przez producenta dziurawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi