makinen Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Elegancko, czysto i z fasonem. Do lakiernik go! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Konkret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 To czekam na etap malarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Witam, Po prawie dwóch latach odgrzebuję temat, w końcu zabrałem się za malowanie BTRa, na pierwszy ogień poszło wnętrze: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Chyba nie we wszystkich, widziałem także fotki, gdzie tablica była czarna/szara lub zielona, ja wzorowałem się na tych zdjęciach: http://www.primeportal.net/apc/robert_de_craecker/btr-70_east_german/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Bardzo kibicuję Ci przy budowie tego modelu. Piękna praca z blaszkami no i malowanie wnętrza tez fajowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Porownaj tablice z reszta wnetrza ,moze nie jest to czysto bialy ale ta tablica ma odcien niebieskawy jak dla mnie. Przeszukaj warsztat to powinienes znalezsc relacje z budowy podobnego pojazdu iwiem iz byly tam zamieszczone fotki z wnetrza rosyjskiego BTR-70.Fotke ktora ty zamiesciles pochodzi z pojazdu bylej NRD. Powiem szczerze nie bardzo rozumiem o co Tobie dokładnie chodzi. Rzeczywiście moja tablica jest bardziej błękitna niż ta na zdjęciach, ale kolory były różne, jak to u ruskich . Tutaj jeszcze dwa zdjęcia wnętrza rosyjskiego BTRa: źródło: http://www.ar15.com/archive/topic.html?b=1&f=5&t=676535 Widać, że malowanie delikatnie różniło się w poszczególnych pojazdach/seriach pojazdów. Bardzo kibicuję Ci przy budowie tego modelu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Witam, Mały update. Dodałem parę bambetli do wnętrza pojazdu oraz nałożyłem kolor bazowy na górę kadłuba, niestety musiałem przerwać dalsze malowanie z powodu awarii sprzętu, ale już naprawione więc ruszam dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 Witam, Po pierwsze to chciałem życzyć wszystkim Zdrowych i Spokojnych Świąt, żebyście znaleźli chociaż chwilę wytchnienia nad modelem pośród przewalających się przez wasz dom rodzin, teściowych, kuzynów, zięciów i innych z gatunku powinowatych, a także owocnego Nowego Roku nie tylko na płaszczyźnie modelarskiej . U mnie niestety z "chwilą wytchnienia nad modelem" słabo i zapowiada się tylko gorzej, ale cóż, coś za coś . Mimo wszystko walczę i brnę do przodu. Skończyłem kłaść kolor bazowy na BTRa i zrobiłem delikatny preshading.Teraz maskowanie i kamo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 To życzę żeby z czasem było lepiej z czasem. I ciekawy jestem efektu z kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi