Gutor Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Witam, Jest to mój pierwszy plastik na poważnie, wcześniej bawiłem się sklejaniem kartonówek i malowaniem figurek. Relacji od początku budowy nie ma, ponieważ myślałem, że model będzie wyglądał gorzej, a w tworzeniu nieskończonych relacji byłem mistrzem Co do modelu to skleja się go wyśmienicie. Nie używałem żadnych dodatków po za blaszkami z zestawu. Poniżej zdjęcia pomalowanego, zwashowanego czołgu. Standardowo przepraszam za jakość zdjęć, niestety nie dorobiłem się jeszcze porządnego aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Witam w plastikowym gronie no cóż teraz braki-sam mam go właśnie na warsztacie i wcale tak łatwo nie jest co widać po Twoim pancerze, chociażby górna płyta na której osadzona jest wieża, masz tam szpary których być nie powinno (sam to dzisiaj skorygowałem)przez co spawy są płaskie i tylko na przednich płytach a powinny zachodzić na krawędź górnej płyty, haki też nierówno wklejone jest jeszcze parę rzeczy ale na początek wystarczy jeżeli te rzeczy poprawisz aaa warto tez abys porównał osłonę transmisji z Twojego modelu z oryginalnymi fotkami, te błędy musisz sam znaleść ale przynajmniej wiesz gdzie szukać niestety w 35 więcej widać powodzenia z modelem będą jakieś figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Malowanie bardzo mi się podoba. Cieniowanie wyszło delikatnie, ale jest widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Fachowe podejście do tematu - chwali się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutor Napisano 29 Września 2014 Autor Share Napisano 29 Września 2014 Cześć, Dzięki za krytykę Sławek. Nie będę już poprawiał tych szpar, bo obawiam się, że po poprawkach na pomalowanym modelu płyta górna wyglądałaby jeszcze gorzej, ale do uwag dostosuje się w kolejnych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Cześć, Dzięki za krytykę Sławek. Nie będę już poprawiał tych szpar, bo obawiam się, że po poprawkach na pomalowanym modelu płyta górna wyglądałaby jeszcze gorzej, ale do uwag dostosuje się w kolejnych modelach. szkoda ale to Twój panzer a co z wieżą? też już pomalowana? jeżeli nie to warto trochę podłubać przy MG13k bo te dragona trochę "nieteges" a na abera http://www.hobbysta.pl/zestaw-luf-niemieckich-karabinow-maszynowych-mg13k-p-29771.html trochę szkoda kasy, no chyba że chcesz zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutor Napisano 29 Września 2014 Autor Share Napisano 29 Września 2014 Cena tego zestawu to ponad 1/3 ceny modelu, a szkoda w niego inwestować, bo jak sam widzisz arcydziełem nie jest Tutaj pierwsze próby kurzenia podwozia. Jakieś uwagi? Za brudny? Za czysty? Generalnie robię to pierwszy raz i nie mam wyczucia w kwestii pigmentów. Gorzej wyglądać już chyba nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Samo kurzenie wygląd ok. Za dużo też nie za dobrze. Ale mogłeś jeszcze spróbować najpierw olejami podziałać. Szczególnie na górnej części pancerza i wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutor Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Na góry na pewno będą jeszczcze oleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutor Napisano 1 Października 2014 Autor Share Napisano 1 Października 2014 Poniosła mnie fantazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 o masz.... do wanny i się wykąpać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Poniosła mnie fantazja nie jest tragicznie ale teraz musisz się postarać i urozmaicić kolorystycznie błoto -sugeruję najpierw zacząc od akryli(zacieki etc.) ew. oleje ale nie polecam oraz delikatnie popracować pigmentami odradzam na tym etapie suche pastele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Fajnie to na razie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutor Napisano 10 Października 2014 Autor Share Napisano 10 Października 2014 Chyba lepiej to już wyglądać nie będzie W następnych modelach odpuszczę pigmenty, bo nie dość, że brakuje umiejętności to i ze zmysłem artystycznym w tej kwestii bardzo kiepsko Ps. Jutro podmienię zdjęcie na zrobione w naturalnym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 W następnych modelach odpuszczę pigmenty, bo nie dość, że brakuje umiejętności Nie odpuszczaj, bo to bardzo wdzięczne narzędzie. Ja przy używaniu suchego pędzla, pigmentów i innych cudów jak dochodzę do momentu, ze zaczynam sie zastanawiać, czy jeszcze dokładać , to znaczy, że już wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi