Hamman Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Douglas F4D Skyray – amerykański myśliwiec pokładowy, zbudowany w wytwórni Douglas Aircraft Company dla US Navy. Chociaż maszyna ta pozostała w służbie dość krótko i nigdy nie została użyta bojowo, był to pierwszy samolot pokładowy, który pobił rekord prędkości i pierwszy myśliwiec marynarki zdolny do przekroczenia prędkości 1 macha w locie poziomym. Maszyna ta charakteryzowała się doskonałymi jak na ówczesne czasy osiągami, między innymi bardzo dużą prędkością wznoszenia. Tu chcę przedstawić warsztat kolejnego amerykańskiego myśliwca. Tym razem nie będzie żadnych dodatków typu elementy fototrawione czy żywiczne. Jedyne co może się jeszcze zmienić to zamiana oryginalnych kalkomanii na jakieś inne o ile coś uda mi się znaleźć. Na chwilę obecną jest coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 a ktoś może wie gdzie kalki jakieś do tego modelu można znaleźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 a ktoś może wie gdzie kalki jakieś do tego modelu można znaleźć ? Cutting Edge robi... Są dostępne na Ebay'u. Pewnie są też inni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Fajnie, fajnie, to lubię, bardzo elegancka konstrukcja. Z chęcią będę podpatrywał budowę. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 Dorotka: dzięki za podpowiedź, jakoś bardzoooo rzadko zaglądam na Ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Jest kilka zestawów kalkomanii do kupienia, ale nie wiem czy warto. Musisz porównać z tym co w pudełku. http://www.hannants.co.uk/product/IP48006 http://www.hannants.co.uk/product/SS480022 http://www.hannants.co.uk/product/SS480643 http://www.hannants.co.uk/product/SS480645 http://www.hannants.co.uk/product/SS480816 http://www.hannants.co.uk/product/SS480817 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 dzięki coś wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Trochę pogrzebałem przy kabinie: Fotel też już prawie gotowy: A tu ten co będzie siedział na tym fotelu : I całość razem (złożona na sucho): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Mam chęć na ten model, już od dawna obczajam go ale w sklepie www jest tylko tamiya więc nie wiedziałem jak z jakością tego modelu. Będę podpatrywał ażeby dowiedzieć się czy wart jest swojej ceny i zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Wyciąłem już sobie 80% części z ramek, to co pasowałem do siebie pasuje wręcz idealnie. Na pewno jakość wykonania jest lepsza od tych modeli co sklejałem lub sklejam aktualnie. A innej firmy niż tamiya to osobiście nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Wydaje mi się, że te panele w kabinie to chyba powinny być czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Wydaje mi się, że te panele w kabinie to chyba powinny być czarne. I bardzo dobrze Ci się wydaje. Tu mamy negatyw tego co być powinno. Ale może tak Kolega lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 3 Października 2014 Autor Share Napisano 3 Października 2014 Trochę nowych zdjęć: wszystko poskładane do zdjęć ale jeszcze nie sklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Dzisiaj udało się położyć podkład na kadłubie, skrzydłach, statecznikach i skleić uzbrojenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Nie rozumiem: malujesz kadłub przed sklejeniem? Cóż to za plan masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Kadłub sklejony ze sobą, reszta czyli statecznik pionowy oraz przód tylko złożone na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Dalej nie rozumiem dlaczego nie malujesz tego wszystkiego po sklejeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Solo: nie ma co rozumieć, strzeliłem babola malując to szybciej i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Nie jest to duży babol, bo to tylko podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 całość na pewno będzie malowana jak wszystko będzie sklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Trochę do przodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Października 2014 Autor Share Napisano 28 Października 2014 Trochę pomalowałem kilka elementów i kilka zostało też doklejonych: a kalkomanie będą takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Fajnie wygląda, choć samolot brzydal. Dorób mu może jakieś elementy mechanizmów składania skrzydeł, bo trochę tam goło jest. Ale idzie Ci dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Października 2014 Autor Share Napisano 28 Października 2014 Masz racje ze samolot do jakis ladnych nie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi