Skocz do zawartości

Nowy kompresor - coś solidnego?

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

Nieszczęścia chodzą parami - najpierw problemy z aerografem, teraz mój kompresor zdaje się ma krótkie chwile życia przed sobą.

Mam AS-186, który od jakiegoś czasu grzeje się niemiłosiernie (wynika to prawdopodobnie z coraz dłuższego czasu nieprzerwanej pracy) i w ogóle przestał się wyłączać - pracuje non-stop, aż do wyłączenia wyłącznikiem.

Pewnie jeszcze trochę pociągnie, ale nie chciałbym zostać nagle bez kompresora, więc pomyślałem że zacznę szukać i kupię nowy, może tym razem trochę solidniejszy i dający szansę na trochę dłuższą pracę niż dwa lata.

Tak wiec pojawia się pytani: co kupić.

Zależy mi na stosunkowo cichym, bezolejowym, posiadającym zbiornik wyrównawczy, niedużym kompresorze.

Cena naturalnie też jest istotna.

Przejrzałem ofertę klepów modelarskich, ale tam są raczej jakieś dziwne zestawy z aerografami, których nie potrzebuję.

Szukam więc dalej i proszę o poradę: co mógłbym kupić?

Od razu też dodam, że nie podejmę się robienia lodówkowca, bo nie dam rady i nie mam na to czasu (ani nerwów przede wszystkim).

ja zaczynam mieć podobne problemy mój się grzeje ale również zaczyna się zacinać (bezolejowy HSPMC S-5000)

widziałem kiedys na pokazie coś takiego bardzo ciche precyzyjna regulacja, markowy sprzęt podejrzewam że raczej długowieczny cena nie zachęca ale byłbym skłonny poodkładać i kupić właśnie ten produkt

http://www.fine-art.com.pl/kompresor-htc-30a-wyjscie-30-l-8-bar-zbiornik-9-l-halas-40-db-20-kg.html

ja zaczynam mieć podobne problemy mój się grzeje ale również zaczyna się zacinać (bezolejowy HSPMC S-5000)

widziałem kiedys na pokazie coś takiego bardzo ciche precyzyjna regulacja, markowy sprzęt podejrzewam że raczej długowieczny cena nie zachęca ale byłbym skłonny poodkładać i kupić właśnie ten produkt

http://www.fine-art.com.pl/kompresor-htc-30a-wyjscie-30-l-8-bar-zbiornik-9-l-halas-40-db-20-kg.html

Toc to lódwkowiec cena kosmiczna ale ładny design ja go chcę.

Mam AS-186, który od jakiegoś czasu grzeje się niemiłosiernie (wynika to prawdopodobnie z coraz dłuższego czasu nieprzerwanej pracy) i w ogóle przestał się wyłączać - pracuje non-stop, aż do wyłączenia wyłącznikiem.

Pewnie jeszcze trochę pociągnie

Ja mam kompresor as-176 i miałem ten sam problem, więc wysłałem go do serwisu, wymienili w nim pierścień tłokowy i było wszystko ok., lecz po roku użytkowania znowu jest do wymiany. http://www.aerograf-fengda.pl/pl/p/Czesc-zamienna-do-kompresoru-pierscien-tlokowy-AS176/3707