Beecker Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 (edytowane) Witam. No i udało się skończyć. Po ukończonym mieczniku wyciągnąłem sporo wniosków. I jak widać są tego rezultaty. Jakie? To już oceńcie sami. Co do zestawu. Ideał. Chodź trafiło się kilka małych niedoróbek , ale nic wielkiego. Kalki super. Pięknie wtapiają się w strukturę modelu mimo grubości. Model malowałem Gunze oraz Tamiya. Poleciał zestaw Eduarda oraz dedykowane blaszki Hasegawy. Tyle tytułem wstępu. Mały rys historyczny Mitsubishi F1M to japoński, dwupłatowy hydroplan rozpoznawczy i patrolowy o konstrukcji całkowicie metalowej. Oblot prototypu miał miejsce w 1936 roku, a twórcą samolotu był inżynier Joji Hattori. Jednak w wyniku problemów z silnikiem, samolot wszedł do produkcji seryjnej w 1940 roku. Powstały tylko dwie wersje tego samolotu napędzane silnikiem Nakajima Hikari-1 o mocy 875KM. Pierwsza (F1M2) pełniła przede wszystkim funkcje rozpoznawcze, patrolowe oraz ZOP operując zarówno z okrętowych katapult jak i baz stałych. Druga, F1M2-K to wersja treningowa. W okresie 1940-1945 powstało 1118 egzemplarzy tego samolotu. Galeria Sam model w rzeczywistości jest troszkę ciemniejszy. Wina światła. No i nie świeci si tak jak na niektórych zdjęciach. Ocenę jak mówiłem zostawiam wam Pozdrawiam Krzysiek Edytowane 19 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Świetny model. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Fajne detale i malowanie. Daj jeszcze kilka zdjęć ukazujących cały model. Gratuluję i podglądam Twój nowy warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uri9 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 witam,jestem nowym użytkownikiem i nie za bardzo się mogę znależć w tym wszystkim,przeglądam modele i bardzo spodobał mi się ten model ,też kiedyś robiłem go tylko w skali 1:72 ale sprzedałem na allegro,nabrałem ochoty i chyba zrobię jeszcze jeden dla siebie,szukam malowania w szarej wersji czy może posiada pan jakieś schematy malowań,mam jeszcze pytanie jak mogę zamieścić zdjęcia swoich modeli pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 22 Października 2014 Autor Share Napisano 22 Października 2014 Witam Schematy znajdziesz w internecie Uri. Wystarczy wpisać nazwe samolotu. Co do zamieszczania zdjeć możesz zalozyć sobie konto na photobucket.com A teraz meritum całej sprawy. Popełniłem małego babola, czego efektem było drobne przemalowanie. Ma szczęście wyszło bez problemu. Jaki babol? Ano taki że zadrapania machnąłem na płótnie o którym zapomniałem. No i było jasniejsze. Więc co nieco poprawiłem. Efekt poniżej. Czy teraz jest lepiej według was? Oceńcie proszę Co do mini wystającej z zadrapań to ja na tych zdjęciach nic takiego nie widzę Generalnie już chyba zostawię jak jest. Nie bardzo chciał bym cos uwalić. teraz pozostaje kupno zarówek i brystolu i machnięcie fotek. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 To jest właśnie przykład modelarstwa do którego dążę. Bardzo mi się podoba. Gratuluje umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 No ładne cacko! Plus za wykonanie, plus za tematykę i plus za archiwalne kolorowe zdjęcia. A teraz meritum całej sprawy. Popełniłem małego babola, czego efektem było drobne przemalowanie. Ma szczęście wyszło bez problemu. Jaki babol? Ano taki że zadrapania machnąłem na płótnie o którym zapomniałem. No i było jasniejsze. Więc co nieco poprawiłem.Efekt poniżej. Czy teraz jest lepiej według was? Hmm, merytorycznie nie wiem czy lepiej, nie widziałem oryginalu, wizualnie - głosem laika powiem, że wcześniej było lepiej, po poprawkach widzę duży kontrast na zdjęciach, ale rozumiem Twoje podejscie, jak człowiek się napatrzy na dziesiąt zdjęć to później każdy szczegól wypatrzy i chce zrobić jak najwierniej, możliwe też że oświetlenie i zbliżenia robią swoje. W każdym razie model mi się podoba, jeszcze z ciekawości spytam z czego robisz linki do modelu? Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uri9 Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 Bardzo fajna maszyna. Podobają mi się obicia i nałożenie tej zieleni. Wózek wymiata . Zrób porządne foty to będzie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi