misioptys Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Ok, tylko jak ?? Myślałem też o zaszpachlowaniu całości i zrobieniu w tym drobnej linii podziałowej. Czy to pomoże Waszym zdaniem, czy lepiej walczyć z tym co jest ????? Jesli chcesz sie bawic szpachla (w tym przypadku, na poczatku Twojej 'plastikowej' drogi, odradzam) to musisz kaste do DOT-a i tylko na goly plastik. Naprawde z mojej strony rada: dokoncz to co masz, bo za duzo pokombinujesz i sie zrazisz. Zrob ten, zacznij nastepny, na pewno bedzie lepszy. Malymi kroczkami do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Przepraszam za off-topic ale muszę spytać - gdzie jest największy wybór modeli samochodów 1/24? Wszędzie szukałem,jednak nic ciekawego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Przepraszam za off-topic ale muszę spytać - gdzie jest największy wybór modeli samochodów 1/24? Wszędzie szukałem,jednak nic ciekawego nie znalazłem W Chinach. Jak będziesz w Pekinie, to od dworca prosto i trzecia przecznica w prawo. Bardzo miły sprzedawca sprowadzi Ci każdy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Mi chodzi o jakiś sklep internetowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Mojehobby, plastmodel, exito, models4u.. Naprawdę to tylko kilka sekund w google... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 Ostatnia próba, choć jak już poznałem ten model pewnie przy odklejaniu taśmy odpadnie kawałek lakieru... Zmyłem spirytusem prawie do czysta. Pogłębiłem linie podziałowe maski. teraz schnie po 1 lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Ciekawe co to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Też jestem ciekaw, czy odratujesz czy też pier*olniesz w kąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Jaki by nie był to pomyśl że będzie następny i go skończ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 23 Marca 2015 Autor Share Napisano 23 Marca 2015 Oczywiście, że .... nie wyszło. Podkład malowany, szlifowany , malowany, szlif, malowany. lakier i bezbarwny. Zerwanie oklejenia. Wyszło ok. Niestety okazało się że zapyliłem drzwi i klapę podkładem...... Mam do Was teraz pytaniem. Podszlifowałem papierem 2000 bagażnik i drzwi. nie uszkodziłem bazy lakieru. Czy jak psikne teraz bezbarwny to będzie ok ??? POMOCY plisss Oto foto story Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi1 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 model jest świetny sam mam ochotę na ten model zwłaszcza że jestem miłośnikiem bmw. Super fura!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 no jak, poradzi ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Na drzwiach i bagażniku widać efekty Twojego szlifu, więc jak walniesz klar będzie widac jeszcze bardziej. Puść taką mgiełkę w to miejsce, potem klar, ale może i tak być widoczne, chociaż na pewno mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Jeśli zapyliłeś podkładem lakier bezbarwny to po przeszlifowaniu możesz przepolerować te miejsca. Jeśli szlifowałeś lakier bazowy to musisz zrobić tak jak sugeruje kolega dlugi6661 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 to był klar. Boje się że kolejna warstwa bazy i klaru zaleje do reszty linie podziałowe. W sklepie z farbami sprzedawca powiedział że polać wodą i jak nie widać przetarć to można spróbować klar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 26 Maja 2015 Autor Share Napisano 26 Maja 2015 Oczywiście kolejny zgrzyt. Po nałożeniu kalkomanii, pomalowałem bezbarwnym i niestety... zważyło się - jest skórka pomarańczy. Zastanawiam się nad delikatnym zeszlifowaniem 2000 i warstwą bezbarwnego. Jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 walnij to wszystko do wiadra z dotem, poczekaj dobę, zrób od zera, połóż normalny lakier dla modelarzy, proponuję top coat od mr.gunze i nie może się nie udać. Jak mieszasz chemie to są często słabe efekty, dlatego nie robię nic półśrodkami i cena za lakier do modeli nie wynika z niczego. Mam nadzieję, że kiedyś go skończysz, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 Dokładnie, niestety właśnie tak kończy się zabawa w niemodelarską chemię... Życzę Ci abyś go skończył, wymocz go w docie/cleanluxie i maluj od nowa, kup kolor Tamiyi, do tego weź Top Coat i będzie pięknie, nie ma co niszczyc nerwów, często to właśnie takie przygody sprawiają, że odechciewa się modelarstwa wielu nowym osobom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 26 Maja 2015 Autor Share Napisano 26 Maja 2015 Model będzie skończony, ale chyba jednak wracam do kartonu. Tam nigdy nie miałem takich problemów z lakierem. Baza Motip i bezbarwny też, więc nie powinno się nic gryźć. Co więcej 2 miesiące temu nie pogryzło się nic. Gdyby nie to że musiałem poprawić, było by dobrze. Zastanawiam się czy nie zadziałała tu niska temp otoczenia. Poprzednio było ok 20, a teraz około 15. Spróbuje jeszcze ostatni raz tego szlifu i bezbarwnego jak się ociepli. Raczej nie będę inwestował już w farby do tego modelu, pozatym jak już go poznałem, to jestem przekonany że Dot zeżarłby plastik - czytałem że to się zdarza, a w tym przypadku to na bank, strasznie jakoś niewdzięczny jest ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 Raczej nie będę inwestował już w farby do tego modelu, pozatym jak już go poznałem, to jestem przekonany że Dot zeżarłby plastik - czytałem że to się zdarza, a w tym przypadku to na bank, strasznie jakoś niewdzięczny jest ten model To że Ci się nie chce to rozumiem. To, że mogłeś model "uwalić" też rozumiem. Ale nie opowiadaj bzdur o Dot-cie, bo potem trzeba takie rzeczy prostować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reptyle89 Napisano 27 Maja 2015 Share Napisano 27 Maja 2015 Wsadź model do Dota lub Cleanluxu, bez obawy że coś się stanie z plastikiem.Dot jest bezpieczny o ile można tak powiedzieć o chemi która ściąga farbe Poszukam w swoich kalkach bo bardzo prawdopodobne jest że mi zostały kalki z tego modelu, jeśli je znajde to mogę Ci je odsprzedać Jeśli nie chcesz dotować modelu to przeleć delikatnie papierem wodnym 2000,zmatowisz całą powierzchnie, a na to po odtłuszczeniu psiknij jeszcze raz bezbarwnym.Jeśli to nie pomoże to zostaje tylko Dot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 28 Maja 2015 Autor Share Napisano 28 Maja 2015 Wsadź model do Dota lub Cleanluxu, bez obawy że coś się stanie z plastikiem.Dot jest bezpieczny o ile można tak powiedzieć o chemi która ściąga farbe Poszukam w swoich kalkach bo bardzo prawdopodobne jest że mi zostały kalki z tego modelu, jeśli je znajde to mogę Ci je odsprzedać Jeśli nie chcesz dotować modelu to przeleć delikatnie papierem wodnym 2000,zmatowisz całą powierzchnie, a na to po odtłuszczeniu psiknij jeszcze raz bezbarwnym.Jeśli to nie pomoże to zostaje tylko Dot. Zamierzam właśnie tak zrobić, jak w drugiej części - dzięki za podpowiedz co do gradacji papierku Dot odpada, choćby z tego względu, że skończył mi się lakier, a modele będą na jakiś czas szły w odstawkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam po długiej przerwie. przy BMW niestety nic nie zrobione, ale kontynuując wątek Dot'u. wpadło mi w oczy, co zrobił z felgami skody http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=73604&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 .... ale kontynuując wątek Dot'u. wpadło mi w oczy, co zrobił z felgami skodyhttp://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=73604&start=15 Kontynuując .... To są felgi z żywicy nie z plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi