lukaszskc21 Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) Mój pierwszy model i zarazem pierwsza makieta:) Jak oceniacie? Edytowane 20 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 Nie ma zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Share Napisano 21 Listopada 2014 Teraz lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Share Napisano 21 Listopada 2014 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d304241e1819fb17.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d50d24acb647a24.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d80dfde713a6428c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1de566fb6c42d3fc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Drzewko nawet nawet. Ale działo jak dla mnie trochę nienaturalnie ubłocone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Share Napisano 21 Listopada 2014 Za bardzo? O to mi właśnie chodziło żeby było max brudne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Szczerze mówiąc, to wyglądają jakby ktoś do nich strzelał błotem. Ciut jak dla mnie przesadziłeś z tym błockiem, współczuję tamtym wojakom działać w takich warunkach. I nie wygląda to po prostu na max brudne, to już jest jakiś jeszcze wyższy stopień brudzingu, w warunkach naturalnych chyba nie koniecznie spotykany (zwłaszcza w kontraście z czyściutkim drzewkiem i zieloną trawką). ;) Ale ogólnie jeśli Tobie się podoba - to czemu nie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Share Napisano 21 Listopada 2014 Sądzicie ze nigdy nie mogło być takiego terenu podczas 2 ws? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 A ja myślę, że zamiast zastanawiać się nad tym czy jest za dużo czy za mało błota, to ja proponuję polakierować figurki matem bo świecą się, lufę armaty ustawić na wprost, bo póki co to jest ustawiona do strzelań przeciwlotniczych. A po za tym jak na pierwszy model, to wygląda to całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Z kołami w błocie-prawdopodobne Lufa w błocie-chyba działo im do błota wpadło Jak na 1-wszy model daje .Pamiętaj nie za dużo ani nie za mało i będzie idealnie. Matem figurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek02 Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 Jestem nowy na forum, ale pomysł ciekawy. Szczególnie podoba mi się patent z ramkom na zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 Nie za dużo i nie za mało:) łatwo powiedzieć ale będę się starał jak mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek02 Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Użytkowniku rucek. Jak to zrobileś, że zdjęcia widzimy od razu w poście, a nie ,,z linku''? pozdrawiam jasiek02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Właśnie ja też tego nie wiem i jak widać próbowałem zgodnie z regulaminem wstawiać i jakoś się nie da:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek02 Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Wszedłem w twój link Po czekałem aż zdjęcie się załaduje. Wcisnalem prawy przycisk myszy. Następnie kupuj adres obrazka. A resztę to juz na forum ważne żeby końcówka adresu była .jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek02 Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Gratulacje za pierwszy model . Następnym razem brodząc pojazd, figurkę, etc przejrzyj zdjęcia na necie ( albo daj obsłudze łopaty i napisz " Poszukiwacze zaginionego-nej ... ). Nie takiego terenu na fotkach nie zalazłem - ktoś napisał nie pasuje czysta trawa i uwalona lufa. To prawda nawet jeżeli działo utopiło się w bagnie to końcówka lufy powinna być czysta z racji tego ze chłopaki usuwali błoto. Spoko , następnym razem załóż porządny warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 29 Listopada 2014 Autor Share Napisano 29 Listopada 2014 Marcin dziękuję bardzo za mile slowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Kolega widzę z Żyrardowa. Moje rodzinne miasto Jeśli chodzi o model to z błotem grubo przesadziłeś. Działko wygląda jak by je dopiero co wyciągnięto z bagna. Pozoranci święcą się nienaturalnie a roślinność moim zdaniem nie pasuje do terenu. Sama koncepcja sceny jest ok. Myślę ze na początek musisz się skupić na czystym klejeniu i malowaniu modeli a potem zastanawiać się nad brudzeniem. No i jak już inni pisali modelarstwo to nie tylko klejenie i malowanie to również wyszukiwanie materiałów źródłowych w postaci zdjęć na których można się wzorować. Następnym razem załóż warsztat na pewno uzyskasz wiele pomocy od kolegów z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Markuz a powiedz mi co jest nie tak sklejone w tym modelu?albo co jest nie tak pomalowane... Bo wszyscy mówią że najpierw powiniemnes sie na tym skupic...ale wydaje mi się że tak chyba nie ma wielkich błędów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Najpierw skup się na dobrym robieniu modeli, a dioramy zaczniesz robić później. Używaj lakieru matowego. A modele tak ubrudzone, wręcz odstraszają. Na konkursach, nikt by nawet nie spojrzał "dobrym" okiem na Twój model. Życzę postępów i wyciągaj wnioski z krytyki, a się nie obrażaj. Maciej BUDYŃ Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Nie obrażam się tylko poprostu pytam co zrobiłem nie taki jeśli chodzi o klejenie i malowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 ... poprostu pytam co zrobiłem nie taki jeśli chodzi o klejenie i malowanie:) Pozwolę sobie zażartować - trudno powiedzieć, bo z pod tej ilości błota niewiele już z klejenia i malowania widać. Do tego słabe zdjęcia. Załóż warsztat, a wtedy na bieżąco da się ocenić twoja pracę lub wstaw do galerii model bez błotnej kąpieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi