Piotr Kmiecik Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 właściwie będzie to sam koniec relacji - od początku można prześledzić ją na PWM, kartonworku, albo U MNIE NA STRONIE w modelu użyte grille MIG-a i dwa zestawy blaszek Part-a (Schurzen i przednie błotniki). maszyna z okresu bitwy pod Kurskiem, 653. S.Pz.Jag.Abt. kombinowałem nawet, żeby otworzyć przedział bojowy - ale z tymi bergami to jest tak, że nikt nie wie, co tam było w środku. więc zostawiłem zamknięty, żeby się za bardzo z realizmem nie minąć... został do zrobienia bloczek (ten z zestawu nadaje się... sam nie wiem do czego), zawartość bloczka, czyli widoczny na fotkach silnik i kilka drobiazgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Modelik mi się bardzo podoba, zresztą jak wszystkie Twoje pozostałe. Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Cos bedziesz jeszcze przy nim robil? Jak nie, to do galerii z tym zelaztwem . Super Ci gasiennice wyszly. Kurcze, wygladaja jak prawdziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 A jednak Bergepanther moze być ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Nooo gąsienice sa piękne gratuluje podoba mi sie........brakuje mechanikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2006 nooo, jeszcze trochę roboty przy nim jest... schurzen, nowy blok na dźwigu (ten z zestawu wygląda jak... sam nie wiem, co. za mały, płaski jakiś taki i rachityczny. zrobię od zera), zawartość dźwigu, trochę śmieci na pancerzu, może jakiś mechanik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 27 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2006 pytanie: skąd kulka wziąść łańcuch o średnicy oczek 0.7 - 1 mm, w dodatku wyglądający jak łańcuch i możliwie nie srebrny, bo tego mógłbym psychicznie nie przeżyć...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Można samemu zrobić-mozolna praca-nawija się drucik na przykład na pilnik iglak o przekroju półokrągłym i odcina i tak po oczku składa się łańcuch-zaleta jest taka że robisz taki jaki chcesz-ale jak ma być długi to zajmie trochę czasu,a kupić gotowego nie można?kiedyś gdzieś widziałem na giełdzie gotowe - cena nie była duża,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Idealne łańcuchy robi firma Tigermodel , wiem, bo do berge III kupowałem, są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2006 gdzie to kupić i za ile? tak sobie myślę, że poszparam jeszcze po stoiskach ze sztuczną biżuterią i podobnych. może coś się znajdzie. o samodzielnym zwijaniu też myślałem - ale to chyba nie dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 http://www.modelcentrum.pl/go/_search/full_search.php?search_query_words=%B3a%F1cuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Pojawiły się na Allegro łańcuszki- http://www.allegro.pl/item101129461_hit_lancuch_do_modeli_makiet_rozmiar_duzy_.html http://www.allegro.pl/item101129464_hit_lancuch_do_modeli_makiet_rozmiar_duzy_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Ha! z jednym już mnie Patterson ubiegł - a z drugim zastanawiam się, czy nie jest za duży... potrzebuję ogniwa około 3 - 3.5 cm, czyli w skali jakieś 0.7 - 1 mm, a te wyglądają, jakby były koło dwóch... ale myślę intensywnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Ooo widze wypatrzone zostały aukcje :p Włąsnie takiego łancuszka szukałem. Jak potrzebujesz drobniejsze to sa w Modelcentrum. Ja tam kupuje zazwyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Olek, pochwal się ile masz tych łańcuszków i w jakich wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2006 wystarczy zajrzeć do sklepu http://padrebooks.pl - wymiar mają niestety tylko jeden, za to długości cztery Patterson - modelcentrum to gdzie? ma jakiś adres www? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 http://www.modelcentrum.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2006 jak już wspominałem - bloczek z zestawu mi się nie podobał. powód na zdjęciu poniżej: jak widać na załączonym obrazku - zdobyłem łańcuszek i zrobiłem nowy blok. mniej rachityczny jakby i bardziej do siebie podobny. wymiarami też. wymaga jeszcze dopieszczenia tu i ówdzie - ale generalnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 firmowy bloczek chowa sie albo nawet jest niewidoczny w porownaniu do Twojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis666 Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 no super a z bloczkiem wspanialy pomys gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 30 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2006 siedzieliśmy sobie właśnie z kolegą Humanem, popijaliśmy piwko i przeglądaliśmy zdjęcia... i wyszły trzy rzeczy: -raz, że łańcuch trzeba wymienić na mniej okrętowy -dwa, że wbrew temu, co twierdzi ICM - we wczesnych bergach były tylne zasobniki - więc trzeba będzie dokleić. na szczęście zestaw jest "standaryzowany" pod wszystkie możliwe pantery, więc zasobniki też są - trzy - wynaleźliśmy taki śliczny patent: (mówię o tym czymś, na czym wisi silnik) się dorobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 9 Maja 2006 Autor Share Napisano 9 Maja 2006 zacząłem się powoli zastanawiać, gdzie jest granica, po przekroczeniu której powstanie model bloczka z doklejoną na końcu Bergepanther. jako, że z natury ciekawski jestem - postanowiłem to sprawdzić i jeszcze troszkę posiedziałem nad bloczkiem. poza tym - wymieniłem łańcuch, dorzuciłem kilka drobiazgów. trochę miałem problemu z szeklą, na której wieszałem łańcuch - zrobienie takiej małej szekli nie jest proste. w końcu użyłem 2/3 ogniwa łańcuszka, który poprzednio wisiał na bloczku. wyszło generalnie koniec blisko. myślę, że następne zdjęcia to będzie już gotowy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Fiu fiu ladnie i czysto wykonany model. Pomysl dodania bloczka wykonanego od podstaw tylko podniosl jego wartosc.. Czekam na fotki koncowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 zacząłem się powoli zastanawiać, gdzie jest granica, po przekroczeniu której powstanie model bloczka z doklejoną na końcu Bergepanther. Dobre... Mam pytanie. Czy do podniesienia takiego silnika, na ten przyklad, wystarczal pojedynczy bloczek? Innaczej... Czy do takich celow nie stosuje sie wielobloczy? Nie to, zebym sie czepial, bo wyglada to wszystko super, tylko ja tez z natury ciekawski jestem, dlatego pytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 ale wyyyppaaasssss podoba mi sie wszystko extraaa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi