Focus Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Edytowane 16 Lutego 2019 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 5 Grudnia 2014 Share Napisano 5 Grudnia 2014 Dobrze idzie. Zdjęcia trochę ciemne i może przekłamują kolory, ale zbiornik i szkolne wersje rakiet są pomarańczowe i to w dość agresywnym tonie - prawie żarówiaste. Rakiety w takim wypadku zazwyczaj nie mają przedniego usterzenia i są malowane jednolicie, a jak przednie usterzenie na szkolnych się pojawia to cała przednia część z usterzeniem i głowicą jest czarna. Wydaje się, że na dyżury bojowe (białe rakiety) technicy starają się podwieszać tylko szare zbiorniki. Szwajcarskie Tigery nie przenoszą uzbrojenia powietrze-ziemia. Podskrzydłowe pylony stosowane są stosunkowo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) To zdjęcie tej konkretnej maszyny z okresu przed modernizacją. Rok 1988. Edytowane 1 Stycznia 2019 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 Coś się rzeźbi chociaż kolejności napewno nie jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 Dalej rzeźbię jedyny pozytywny aspekt tej kolejności to to, że wytrasowanych linii nie zaleje farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 Trzeci Tygrys się rzeźbi tym razem przed malowaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Stycznia 2019 Share Napisano 22 Stycznia 2019 28 minut temu, Focus napisał: Dawałeś jakieś płyny do kalek? Fajnie było by, gdyby kalka (znak rozpoznawczy) wszedł w linię i dopiero panel linerem pociągnąć. Tak jak jest teraz to trochę dziwnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2019 15 godzin temu, Baas ArK napisał: Dawałeś jakieś płyny do kalek? Fajnie było by, gdyby kalka (znak rozpoznawczy) wszedł w linię i dopiero panel linerem pociągnąć. Tak jak jest teraz to trochę dziwnie wygląda. Płyny do kalek użyłem ale linie nie były trasowane tylko zeszlifowanie wypukłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 24 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2019 A wygungałem sobie taką ramkę i teraz zastanawiam się czy chce mi się zrobić żaluzje w pozycji otwartej czy po łatwiźnie tylko wytrasowć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Coś będę chciał pomyśleć o dyszach i części kadłuba malowanej na metaliczny. Pierwsze postaram się zmyć to co jest, doszlifować łączenie, odtworzyć nitowanie. Pomalować czarnym błyszczącym i jakiś metalik. Patrzę na zdjęcia szwajcarskich maszyn i coś dobiorę. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Teraz tylko ładnie to zrobić. Bo trzeci raz malować dysze to bym już nie chciał. Najwyżej zostanie tak jak wyjdzie. Tutaj trenuje bo rozgrzebałem już kolejnego tygryska tym razem z italeri. "Chciałbym jeszcze upolować tego z AFV może u kogoś miałczy zapomniany" Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) W szwajcarskim F-5E nr J-3026 nie ma nadmuchu na wiatrochron czyli zaznaczony element na zdjęciu poniżej powinien zostać usunięty. To taka uwaga dla tych, którzy będą jeszcze budować szwajcarskie Tigery. Pozdrawim Focus. Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 Nowa rura do maski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 W dniu 26.01.2019 o 11:40, Focus napisał: ... "Chciałbym jeszcze upolować tego z AFV może u kogoś miałczy zapomniany" Leciał leciał i doleciał. Na chwilę obecną to mam modele F-5E trzech producentów w skali 1:48. Revell/Monogram, ESCI/Italeri, AFV Club/Academy, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Gdzie go upoowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 4 godziny temu, seven up napisał: Gdzie go upoowałeś? Odkupiłem od jednego z forumowiczów. Przyznać muszę tani nie był ale wart swojej ceny, zwłaszcza, że mam porównanie do F-5E w 1:48 innych producentów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Usunąłem zestawowe "lufy". Zastąpie je igłami od zastrzyków. Pitot też do wymiany może jednak Master za jedyne 12.90 plnsów? Mam jeden zestaw do tego F-5E esci/italeri mogłem wziąć odrazu dwa zestawy. Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 Przeskalowany pitot amputowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Usunąłem zbędna obudowę przed wiatrochronem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Odkładam ten model na półkę. Rurka Pitot poprawiona, działka zestawowe wymienione na imitacje luf wykonane z igieł iniekcyjnych, nawiew na wiatrochron usunięty, dysze podmalowane. Model ten traktuję testowo przed F-5E z Italeri. Model AFV będzie dawcą kokpitu i fotela F-5E AFV dostanie żywiczny kokpit, pierwszy w mojej działalności modelarskiej. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających wątek o F-5E Revell i zapraszam na kolejny tym razem w roli głównej z F-5E AFV. Focus Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez Focus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Dwa lata leżakowania i ruszam z AFV. Na początek porównanie foteli. Oba fotele mam zamiar wykorzystać zestawy pójdzie do F-5E z Italeri a żywiczny do AFV Złożyłem tylną część kadłuba wraz ze skrzydłami oraz zbiornik paliwa. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi