Mikolaj75 Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Pewnie, że MiG-i to słuszna koncepcja. Tylko zaplanuj wyważenie, bo z kolei pchanie do wnęki ładnego modelu śrutu to już nie tak słuszna koncepcja Cytuj
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Pewnie, że MiG-i to słuszna koncepcja.Tylko zaplanuj wyważenie, bo z kolei pchanie do wnęki ładnego modelu śrutu to już nie tak słuszna koncepcja Mikołaj władowałem z przodu wiele obciążenia, ale najwidoczniej nie wystarczyło. Co do śrutu to były zaledwie 3 kuleczki których prawie nie widać . Cytuj
Mikolaj75 Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 "Prawie" robi wielką różnicę.. A tak serio - Lim zrobił na mnie dobre wrażenie, bo jest dużym skokiem jakościowym. Nie warto takich modeli na finiszu obarczać wyposażeniem "siłowym" nawet, jeśli teoretycznie "nie widać". Po prostu w kolejnym trzeba te kwestie przewidzieć wcześniej. Jeśli pójdziesz za ciosem, jestem przekonany, że będzie miło oglądać i warsztat i finał. Jakieś bliższe dane co do tej 15-tki? Cytuj
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 "Prawie" robi wielką różnicę..A tak serio - Lim zrobił na mnie dobre wrażenie, bo jest dużym skokiem jakościowym. Nie warto takich modeli na finiszu obarczać wyposażeniem "siłowym" nawet, jeśli teoretycznie "nie widać". Po prostu w kolejnym trzeba te kwestie przewidzieć wcześniej. Jeśli pójdziesz za ciosem, jestem przekonany, że będzie miło oglądać i warsztat i finał. Jakieś bliższe dane co do tej 15-tki? Próbuję robić jakieś postępy chociaż przychodzi mi to z trudem. Chyba już za stary jestem aby robić postępy. Co do 15-tki to jestem na etapie obróbki ściernej kadłuba. Skrzydła już sklejone i także czekają na obróbkę. Zbiorniki pomalowane i położony wash. Podwozie także gotowe. Będzie to LiM 2 z nr bocznym 103 który stacjonował na Warszawskich Babicach. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Chyba już za stary jestem aby robić postępy. He he, jeśli 76 w nicku znaczy to co 75 w moim, to pojechałeś... Cytuj
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Chyba już za stary jestem aby robić postępy. He he, jeśli 76 w nicku znaczy to co 75 w moim, to pojechałeś... No co, za rok 40 to młody jestem . Po prostu jeden ma talent tak jak Ty, a drugi nie. Najważniejsze, że sprawia mi to przyjemność. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Zatem w tym wieku możemy już dbać także o jakość przyjemności - i to w wielu dziedzinach, w modelarstwie też Cytuj
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Zatem w tym wieku możemy już dbać także o jakość przyjemności - i to w wielu dziedzinach, w modelarstwie też Zapewne tak jest jak piszesz. Zaglądam do Twojego warsztatu i podziwiam . Cytuj
Grzes Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Zatem w tym wieku krótko mówiąc - w XXI wieku Się tak "wtrancam" bo ja też '76 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi