Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!Długo nic nie robiłem z modelami więc zacząłem pod koniec wakacji takie coś i nie dokończyłem go

pz-kp-fw-i-ausf-c-vk-601-model-do-sklejania-m-iext7866967.jpg

mam coś takiego

pxPiMc45FaYQIWvogaak1Gyu-TN_Ii0Y8TP6sroicA=w913-h685-no

Modele%2BNa%2BWarsztat%2B-%2B2

Modele%2BNa%2BWarsztat%2B-%2B6

Modele%2BNa%2BWarsztat%2B-%2B3

no więc proszę o opinie i pomoc w kierunku poprawek

Jeszcze muszę gąski zrobić. boje się ich

Zapraszam do komentowania

Napisano

Ah no niestety zobaczyli no niestety prawda ponieważ upadł i go musiałem skleić i jakoś tak krzywo wyszło... nie będę tego poprawiał bo boje się że pogorszę sprawę

Napisano

Skala dość sporo więc możesz się pokusić o lekkie nawiercenie lufy - będzie o niebo lepiej wyglądać

Poza tym jeszcze jedna sprawa co mi się rzuciła w oczy (ale może się nie znam): nie za grubo trochę w niektórych miejscach farba położona?

Głównie mam na myśli układ jezdny. Chyba że to kwestia zdjęć i tylko tak wygląda.

Napisano

Można by jeszcze koła zmatowić albo przykurzyć bo za bardzo się świecą jak by były pociągnięte lakierem metalikiem - przynajmniej jak na obrazku z pudełka.

Napisano
Można by jeszcze koła zmatowić albo przykurzyć bo za bardzo się świecą jak by były pociągnięte lakierem metalikiem - przynajmniej jak na obrazku z pudełka.

Nie brudziłem jeszcze bo go nie zkonczyłem ale miałem taki zamiar

Lufy nie będę nawiercał - nie mam czym a co do farby to trochę jest nadmiar na kołach ale zdjęcia jeszcze spotęgowały ten efekt

Napisano

Kolego,

Po pierwsze abstra:bip:ąc od poziomu modelarskiego, trzymajmy poziom gramatyki przy pisowni.

Po drugie nie ma się czego bać w modelarstwie.

Pierwsze modele są zawsze trudne i wiele nie wychodzi. Ale jeśli przestaniesz się bać i zaczniesz próbować to daleko zajdziesz. ODWAGI!

Napisano
Kolego,

Po pierwsze abstra:bip:ąc od poziomu modelarskiego, trzymajmy poziom gramatyki przy pisowni.

Po drugie nie ma się czego bać w modelarstwie.

Pierwsze modele są zawsze trudne i wiele nie wychodzi. Ale jeśli przestaniesz się bać i zaczniesz próbować to daleko zajdziesz. ODWAGI!

No to jest tak:

Pisze na tablecie i czasami wklepie mi się nie to co chcę

To jest mój pierwszy model w tej skali z oddzielnymi ogniwkami i nie chodzi mi o to że boje się tego ale boje się że mi ogniwek braknie

Modeli skleiłem w moim życiu już dość dużo ale to jest pierwszy z takimi gąsienicami

Ake dziękuję za słowa otuchy

Ma ktoś może wiedze czy dostane gdzieś ludków takich jak na obrazku?

Napisano

No zgodze się z tym że przesadzone a co do naturalności to wg mnie to nawet dobre jak na pierwszy raz. Tak zawsze robiłem obicia na lakier do włosów.