Jump to content

Desert Rats SAS combat car - Italeri 258

Berni
 Share

Recommended Posts

Serwus.

Oto tak się prezentuje mój "Green Hornet" w wydaniu Italeri

82f8f76e6556d98e.jpg

e4c1ed0217e42fe7.jpg

9e13de997a12fc1e.jpg

df71206c95e94b3c.jpg

ac0492df15de1bb6.jpg

ce3d297b0d56fb08.jpg

f9ce90da1c1cfe4e.jpg

263d17f0c21d6ef8.jpg

9269bdb504427855.jpg

2b42671205ea650f.jpg

7d49bed7fbdaef67.jpg

fd6ce49749c74311.jpg

7752bc5c01e3f50f.jpg

914972fe7c3d4f52.jpg

d9282f19381149b9.jpg

I zdjęcie mojej "rodzinki" pojazdów sił specjalnych:

d3c25ad73b9a6fc4.jpg

1c1c46d836d12f94.jpg

Pozdrawiam i do następnego.

Serwus.

Troszkę całość się zlewa, to znaczy - mało jakoś te tobołki odcinają się od samego pojazdu. Tak jakby wszystko było zrobione z tego samego materiału (tak, wiem - to jest z tego samego materiału, z polistyrenu ). Całość ma jakby jednakową "fakturę" - na przykład reflektory, lampy czy kierunkowskazy - w oryginale zrobione ze szkła, powinny odróżniać się od blaszanej budy pojazdu czy plecaków z tkaniny... Może to też przez mało przekonujące cieniowanie tych wszystkich maneli...

Ale mimo to model bardzo mi się podoba Pamiętam, co Ci pisałem w galerii Mercedesa - że brakuje mi jakichś przykuwających oko drobiazgów. Tu już nie mam tego odczucia, jest lepiej, a o to też chodzi A na widok zdjęcia "rodzinnego" aż mi się gęba roześmiała

Podmaluj ogniwka łączące pociski w taśmach.

do następnego

No właśnie, co następne? Aż się prosi o Land Rovera WMIK. Albo Dumvee

Serwus.

Dziękuję wszystkim za sugestie. Na pewno w przyszłych modelach będę robił światła inaczej, postaram je się przeszklić tak jak to robię w kartonówkach. A nie tylko malować.

Ale mimo to model bardzo mi się podoba Pamiętam, co Ci pisałem w galerii Mercedesa - że brakuje mi jakichś przykuwających oko drobiazgów. Tu już nie mam tego odczucia, jest lepiej, a o to też chodzi A na widok zdjęcia "rodzinnego" aż mi się gęba roześmiała

Cieszę się że Stara Gwardia widzi postępy...

do następnego

No właśnie, co następne? Aż się prosi o Land Rovera WMIK. Albo Dumvee

No właśnie i tu będzie regres... Mam zamiar wziąć na matę Italeri 369 - M-1036 HUMMV with TOW LAUNCHER. Wiem, wiem, jak to się mówi z gó...na bata nie ukręcisz, dlatego prawdopodobnie będzie to lepienie bez relacji, żeby zaoszczędzić Wam i sobie stresu. Chcę go zrobić zamkniętego, wymienić tylko koła na żywiczne i pomaziać w NATOwski kamuflaż i ukurzyć go, że niby z ODSu a jak mi wyjdzie to i może go pokażę

Serwus.

Mam zamiar wziąć na matę Italeri 369 - M-1036 HUMMV with TOW LAUNCHER. Wiem, wiem, jak to się mówi z gó...na bata nie ukręcisz, dlatego prawdopodobnie będzie to lepienie bez relacji, żeby zaoszczędzić Wam i sobie stresu. Chcę go zrobić zamkniętego, wymienić tylko koła na żywiczne i pomaziać w NATOwski kamuflaż i ukurzyć go, że niby z ODSu a jak mi wyjdzie to i może go pokażę

Może i bata nie będzie, ale mały pejczyk z moją pomocą - czemu nie Jeżeli chcesz, wyślę Ci obrotnicę z Academy, jakieś nienajgorsze uzbrojenie i kalkomanie, zrobisz sobie piaskowego M1025 "Military Police" z DS. Ewentualnie pod kamuflaż NATO też coś się znajdzie. Po wymianie kółek to powinien być całkiem przyjemny model. A ten szajs, który Italeri zaproponowało na dachu, wsadź w Sylwestra w fajerwerk i wyślij w kosmos. Pasuje?