Skocz do zawartości

T-90 Zvezda skala 1:35

Przemek R

Rekomendowane odpowiedzi

Ten odkurz powstaje też przy tańszych wersjach aero. Ja mam chiński bd-135. Do malowania delikatnego kamo z ręki się nie nadaje właśnie ze względu na odkurz. Mam w szafce H&S Silverline, ale jeszczenim nie próbowałem. Jakich farb używasz?

Ten odkurz powstaje też przy tańszych wersjach aero. Ja mam chiński bd-135. Do malowania delikatnego kamo z ręki się nie nadaje właśnie ze względu na odkurz. Mam w szafce H&S Silverline, ale jeszczenim nie próbowałem. Jakich farb używasz?
\

Ja używam Neo Iwaty i wydawać by mi się mogło ze to dobry aerograf ....

Używam farbek Hobby Color , wcześniej używałem pactry.

Dla mnie podoba się , ten odkurz powinien ci zniknąć po pierwszym washu .

Co do sprzętu i farbek to chyba nie ma tematu są bardzo dobre , wydaje mi się że po prostu musisz trochę więcej pomalować danym aero aby go rozgryźć .

Pozdrawiam Mirek .

Witam,

wykonałem wash olejny na modelu "czernią kostna" po uprzednim pomalowaniu modelu sidoluxem oto kilak zdjęć z po wykonaniu tego procesu :

DSCN0965_zps90fc9fae.jpg

DSCN0966_zps30927ee0.jpg

DSCN0974_zps12805939.jpg

DSCN0975_zps1fbc3be9.jpg

Wyszło chyba całkiem nieźle

Dawno tego nie robiłem ale pewnie koledzy zweryfikują czy tak może być czy trzeba coś zmienić...

Najgorsze jest to ze tu moje techniki modelarskie się kończą i trzeba będzie coś poczytać podpatrzeć.

Czekam na komentarze

Pozdrawiam

Przemek

Nie miałeś problemów z założeniem gąsienic przy doklejonych bocznych osłonach? Pytam bo na razie kadłub mam gotowy i zastanawiam się nad ułożeniem kolejności monterki i malowania żeby nie narobić sobie niepotrzebnych komplikacji.

Przemku!! Super Ci to wyszło. Model bardzo ładnie się prezentuje , choć musisz nie co poprawić malowanie bandaży na kołach. Naprawdę, moje gratulacje

Leszek.Sz. Można pomalować górę kadłuba wraz z fartuchami przeciwkumulacyjnymi, nie przyklejając ich. Wystarczy że od spodu przyłapiesz je taśmą maskującą. Potem Blue Tack, jako maskowanie, dodatkowo utrzymają te elementy na miejscu. Przykleić je można po założeniu kół i gąsienic.

• 7 months later...

Witam,

po długiej przerwie spowodowanej rożnymi sprawami osobistymi etc. wracam do modelu

postanowiłem utytłać go troszku pigmentami jako ze używałem tej techniki po raz pierwszy i jestem średnio zadowolony ale poczekam na wsze komentarze

154_zpsbz0jj8ue.jpg158_zpsttw9uwjg.jpg155_zpszolpxjrs.jpg156_zpsr6xjt1e8.jpg157_zpsjx7nnclw.jpg

Czekam na komentarze

Mam nadziej ze wazie co da się to zmyć

Do pigmentow dales fixera? jak tak to kiepskawo. jesli na sucho lub rozpuszczalnik to spokojnie da sie pozmywac troche.

Nie stosowałem white spirit , mam rozumieć ze jest aż tak źle ze wymaga to tylko zmycia ?

Jutro spróbuje zrobić fotki w naturalnym /słonecznym świetle może będzie to wyglądało lepiej

Jak dla mnie to jest ok.

Koledzy chodziło o to że jak już użyjesz fixera do zabezpieczenia pigmentów to ich już nie usuniesz.

Przy następnej sesji zdjęciowej postaraj się lepiej kadrować model - więcej modelu mniej tła.

Hej Przemku. Zastanawiałem się, co się stało z Tobą i Twoim modelem. Fajnie że wróciłeś . Sam model, bardzo fajnie wyszedł. Na Twoim miejscu, nie robił bym z nim już nic. Gratulacje.

• 1 month later...