bazylms Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Ten odkurz powstaje też przy tańszych wersjach aero. Ja mam chiński bd-135. Do malowania delikatnego kamo z ręki się nie nadaje właśnie ze względu na odkurz. Mam w szafce H&S Silverline, ale jeszczenim nie próbowałem. Jakich farb używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2015 Ten odkurz powstaje też przy tańszych wersjach aero. Ja mam chiński bd-135. Do malowania delikatnego kamo z ręki się nie nadaje właśnie ze względu na odkurz. Mam w szafce H&S Silverline, ale jeszczenim nie próbowałem. Jakich farb używasz?\ Ja używam Neo Iwaty i wydawać by mi się mogło ze to dobry aerograf .... Używam farbek Hobby Color , wcześniej używałem pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Mimo wszystko, dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Dla mnie podoba się , ten odkurz powinien ci zniknąć po pierwszym washu . Co do sprzętu i farbek to chyba nie ma tematu są bardzo dobre , wydaje mi się że po prostu musisz trochę więcej pomalować danym aero aby go rozgryźć . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Witam, wykonałem wash olejny na modelu "czernią kostna" po uprzednim pomalowaniu modelu sidoluxem oto kilak zdjęć z po wykonaniu tego procesu : Wyszło chyba całkiem nieźle Dawno tego nie robiłem ale pewnie koledzy zweryfikują czy tak może być czy trzeba coś zmienić... Najgorsze jest to ze tu moje techniki modelarskie się kończą i trzeba będzie coś poczytać podpatrzeć. Czekam na komentarze Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Nie miałeś problemów z założeniem gąsienic przy doklejonych bocznych osłonach? Pytam bo na razie kadłub mam gotowy i zastanawiam się nad ułożeniem kolejności monterki i malowania żeby nie narobić sobie niepotrzebnych komplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Przemku!! Super Ci to wyszło. Model bardzo ładnie się prezentuje , choć musisz nie co poprawić malowanie bandaży na kołach. Naprawdę, moje gratulacje Leszek.Sz. Można pomalować górę kadłuba wraz z fartuchami przeciwkumulacyjnymi, nie przyklejając ich. Wystarczy że od spodu przyłapiesz je taśmą maskującą. Potem Blue Tack, jako maskowanie, dodatkowo utrzymają te elementy na miejscu. Przykleić je można po założeniu kół i gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Witam, po długiej przerwie spowodowanej rożnymi sprawami osobistymi etc. wracam do modelu postanowiłem utytłać go troszku pigmentami jako ze używałem tej techniki po raz pierwszy i jestem średnio zadowolony ale poczekam na wsze komentarze Czekam na komentarze Mam nadziej ze wazie co da się to zmyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Do pigmentow dales fixera? jak tak to kiepskawo. jesli na sucho lub rozpuszczalnik to spokojnie da sie pozmywac troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Do pigmentow dales fixera? jak tak to kiepskawo. jesli na sucho lub rozpuszczalnik to spokojnie da sie pozmywac troche. Nie stosowałem white spirit , mam rozumieć ze jest aż tak źle ze wymaga to tylko zmycia ? Jutro spróbuje zrobić fotki w naturalnym /słonecznym świetle może będzie to wyglądało lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Jak dla mnie to jest ok. Koledzy chodziło o to że jak już użyjesz fixera do zabezpieczenia pigmentów to ich już nie usuniesz. Przy następnej sesji zdjęciowej postaraj się lepiej kadrować model - więcej modelu mniej tła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Hej Przemku. Zastanawiałem się, co się stało z Tobą i Twoim modelem. Fajnie że wróciłeś . Sam model, bardzo fajnie wyszedł. Na Twoim miejscu, nie robił bym z nim już nic. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Też mi się podoba kurzenie. Kamo jak i wash również super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Fajnie Ci wyszedł. Powoli przymierzam się do mojej T-90tki (ten sam zestaw) na pewno jeszcze tu zajrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi