mysiek13 Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Witam Wszystkich Kupiłem sobie po cichutku takie oto modeliki i w półtorej dnia efekt jest jak na zdjęciach poniżej. Smodel jak to Smodel, uproszczony, ale swoje zalety ma ;o) Przede wszystkim szybko się go skleja i nie najgorzej wygląda :P T72 to moja pierwsza przygoda z Modellcollectem i musze przyznać że zaskoczył mnie bardzo pozytywnie Montaz bezproblemowy detal ładny, nie odpowiadam za autentyczność bo z planami nie porównywałem wymiarowo, ale na pierwszy rzut oka z którymś numerem "Broniekolekcji" z grubsza się zgadza...Trochę drucików i zapasowych pozostałości różnych blaszek dodałem z nudów. Czekają kalki TORO do pojazdów LWP - planuję malutka scenkę z poligonu/ćwiczeń z lat 80-tych, malowania jednolite zielone... Bardzo się zastanawiałem czy obu nie "malnąć" w trójbarwne kamo współczesnego WP, ale takie dostanie Leoś z Dragona i drugi BWP z kompletu Smodelowego Jutro planuje malowanie kolorem bazowym - jakiś ładny zielony musze wybrać ... Wszelkie uwagi merytoryczne i niemerytoryczne mile widziane ;o) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Zęby gąsienic na transporterze słabo wyglądają bo pomiędzy kołami przechodzą przez całą szerokość ogniwa. Ale domyślam się że gąsienice były odlane razem z kołami w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 Witam po przerwie Bazylms - niestety tak to taka "zaleta" modeli ze stajni S-model czy FtF - trochę jeszcze ten element poprawię, ale niestety bez szaleństw - modele maja być relaksacyjne...może drugi bewup z zestawu, który będzie w "NATO-wskim" trójkolorowym kamo będzie bardziej realistyczny i poprawiony Modele malowana Lifecolorami - kilka odcieni zieleni i olive drab, zgodnie z zasadą , że sprzęt LWP w był malowany na "zielono. to co było pod ręką", wash-e MIG i Vallejo. I mocno zapiaszczony pigmentami MIG i Agama - tylko 2 piaskowe... W zamyśle scenka szybkiego przejazdu przez letni, piaszczysty poligon. Więc tylko piasek i pył, zero błota, obić, wody itd... Zostały reflektory do wklejenia, peryskopy, anteny, drobne poprawki (lina w T72, belka drewniana z tyłu) i podwozie w BWP do wykończenia... chyba że jeszcze ktoś z Kolegów coś wskaże Proszę o komentarze i pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Szachownice są z zestawu Toro? Strasznie lotnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 Toro, ale chyba wrażenie "lotniczosci" powodują krzywizny wież obu pojazdów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Mi się bardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Jeszcze, reflektor Łuna jest sprzężony z działem, a więc powinnien być na równi z działem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Z tego co wyszukałem Łuna to ten duży "zaślepiony" reflektor z lewej strony działa patrząc od przodu... Na szczęście w modelu jest ruchomy i da się go "sprzężyć" z działem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Bardzo fajne modele. Przydały by się im jeszcze oznaczenia pojazdu specjalnego i belki do wyciągania z błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Maja 2015 Autor Share Napisano 10 Maja 2015 Witam i odgrzewam dość stary temat - czasu mało - praca i Rodzina to i postępy powolne... Na mój gust prawie skończone pojazdy, proszę o Wasze uwagi to jeszcze poprawki wprowadzę. T72 mogę spokojnie polecić jako całkowicie samosklejalny, odstresowujący model Zgodnie z sugestiami Michała, dodana belka i oznaczenia W BWP otworzyłem i dorobiłem właz kierowcy, w obu reflektory, oblaszkowanie, rakieta, km itd. itp...Oczywiście antena w bewupie się ułamała na początku zdjęć :( Propozycja scenki, nazwana roboczo "Przyjaźń 83" albo jak jakieś inne manewry UW z połowy lat 80-tych Szukam teraz jeszcze figurantów... Proszę o uwagi i komentarze... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Scenka bardzo przyjemna, ale masz jakieś kwitki na umiejscowienie priorytetu na BWP w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Maja 2015 Autor Share Napisano 10 Maja 2015 No chyba powinien być z drugiej strony, jak w T72 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Nie wiem czy to istotne ale podstawa muszki w wkm-e w T72 powinna być chyba u góry .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Scenka wymiata- roślinność super. Pojazdy rowniez fajne. Drobna uwaga- pojazdy wygladaja lekko, tak jakby bez nacisku na podloze. Moze pomyslisz nad dodatkowa warstwa jakies masy, odcisnieciem sladow i wpasowaniu pojazdow w nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Dziękuję za miłe komentarze Drogi Adamsie - masz bardzo celne oko błąd jednak jest producenta a nie moje odwrotne wklejenie ( luf nie da się wkleić odwrotnie:) - jest już poprawiony .... Hubrcie - oczywiście pojazdy będą nieco "wciśnięte" ale nie za bardzo - droga w zamyśle jest dość twarda, nie miękki/sypki piach bobym wtedy musiał robić głębokie ślady... chcę spróbować rozwiązania jakie zaproponował kiedyś przy Starze 66 Przemek Szymczyk, żeby wprowadzić "ruch/życie/akcję" w przejazd pojazdów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi