mikemc Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Figurki wspaniale pomalowane. Widać taki komiksowy charakter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Ładnie, tylko czemu ta czarownica taka brzydka - w książce jest dużo ładniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Lutego 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Lutego 2015 Cześć @Mikemc - to bardzo miłe że tak piszesz, ale te figurki do "wspaniałych" maja jeszcze daleką drogę :-) @bazylms - no z czarownicą nie było łatwo... jest bardzo mała, to podstawowy problem - jak ją porównałem z postacią w 1/35 to ona jest o połowę mniejsza :-) Nadal się uczę - ale chyba warto będzie - jeszcze 8 postaci do machnięcia i będzie komplet :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Christian, mnie nie chodziło o malowanie tylko rzeźbę. A to już nie jest od ciebie zależne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Fajnie pomalowane. Mnich ma niezły wytrzeszcz, spróbuj pomalować najpierw cale oczy na czarno i później dorób białka. Krzychu Czarownice rzeźbił typowy facet - twarz byle jaka ale walory pierwszorzędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Lutego 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Lutego 2015 Z tymi oczami to jest taka loteria, że szkoda gadać. Maluję tylko białka, ale wielkość tych kropeczek to jest takie mikro, że bez odpowiedniego szkła powiekszajacego to jest sprawa jak dla mnie nie wykonalna. Może mi się uda odpowieni zoom nabyć to będę poprawiał... No zobaczymy. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluspc Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Ja tez grywam sobie w ta grę i się zastanawiam, czy nie pomalować sobie figurek:) Ale śledząc Twoją relację wydaje się to bardzo trudne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 9 Marca 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Marca 2015 Cześć Nie jest trudne. Po prostu trzeba kupić farby i zaczać malować. Ja teraz borykam się z problemami w pracy i nie robie updatów, chociaż zostały mi do końca tylko 4 postacie. Za 2 tygodnie powinienem mieć już sprawy pozamiatae i wtedy pokażę kolejne etapy. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam Co by temat nie umarł, kilka fotek z obecnego stanu. Generalnie, wszystkie figurki już pomalowane i pokryte lakierem, kolejny etap to odkrawanie oryginalnych podstawek i malowanie odlewów żywicznych. Niestety nie miałem możliwości relacjonowania każdej z figurek z osobna (nad czym ubolewam). Zapraszam do komentowania. Pełna pomalowana kolekcja - 18 figurek. A tutaj już przygotowane do malowania żywice... I pierwszy do golenia :-) Zaczynam malować ostatni etap! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Ładnie. Aha- zieleniak aż prosi sie o fioletowe porcięta, istny Hulk.... I masz we mnie wroga, bo teraz ciężko znieść świadomość posiadania tej gry bez figsów Zwłaszcza te żabiole, ech.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Witam Rozpocząłem pracę nad podstaweczkami. Na pierwszy ogień - Elf. Tak wygląda prawie ukończony. I zaczynamy operację -najpierw wstępne malowanie Jeszcze tylko niezbędne narzędzia, czyli sitko elektryczne wraz z sondą przewodzącą... Po przeschnięciu, klej i można sadzić trawę :-) Czary mary i mamy zaaplikowaną trawę - piękna i sprężysta oraz oczywiście postawiona na sztorc! Następnie trzeba będzie odciąć postać od oryginalnej podstaweczki oraz zasadzić kwiatki (w tle) Docięta postać jest wstępnie przymierzona a ja miksuję mój ulubiony klej (ten z rodzai, pęknie mi prędzej żyłka niż popuści) Klej jest dwu składnikowy - po wymieszaniu zaczyna chwytać po około 3 minutach - twardnieje po upływie kolejnych 4-5. Spoiwo jest bardzo silne i przeźroczyste - klej się nie grzeje! A tutaj gotowa figureczka. Wysokość postaci to niecałe 27mm - wraz z podstawką 3cm wysokości! Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji :-) Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Zaskoczyło mnie, że stosujesz sadzarkę do tak mizernych powierzchni, w ogóle widzę, że hi-tech pełną gębą ;) Na te kleje jeszcze się nie porwałem... podstawka miła dla oka, pieniek to jakiś samorób z greenstuffu? ED. -Aha, doczytałem, że żywica Można jeszcze spytać, kto jest producentem kwiecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Witam Podstaweczki nadal się budują! Oprócz malowania i drybrushowania - dużo washowania i innych bzdur. Odcinam także żaby od podstawek - idzie powoli bo spore dupy mają i słabo z podejściem :-) No nic - nie przedłużając trochę fotek... Akcja z tymi płazami zabiera sporo czasu, najpierw odcinanie elementów cążkami, potem akcja z piłą... ufff :-) Tutaj podstaweczki pod zielono-skóre. A tutaj kilka surowych podstawek (po malowaniu ale jeszcze przed sadzeniem trawki) A tu już po aplikacji - jeszcze kilka minut i zobaczymy jak wyszło sadzenie (klej musi lepiej chwycić) I mamy efekty... jeszcze obwódki pozostały do pomalowania na czarno, oraz zasadzenie kwiatków w kilku miejscach... Małymi kroczkami do celu - jeszcze kilka dni i koniec :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Podstawki super. Skały jak prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Eleganckie te podstawki. Bardzo realistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Ekhm...pytanie o kwiatki ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Drogi Lordzie - oto producent kawiatków firma miniNatur pozdrawiam serdecznie Christian P.S. Numer produktu to: 725-23 Weed Tufts Autumn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam serdecznie Cały czas walczę z podstawkami - a właściwie miniaturami, których odcięcie od oryginalnych podstawek jest bardzo pracochłonne. Dodatkowo wkręciłem sobie akcję zbrojenia pinezkami... zresztą zobaczcie sami. Krok pierwszy, wyłamać pinezkę z plastikowej obudowy... Następnie wiercenie w figurce: I potem "obraną" z plastiku pinezkę (trzeba kombinerkami odciąć końcówkę) mocowałem w wywierconych nóżkach... Potem przymiarka na podstawce i wiercenie... A tu już cała kolekcja - już dosłownie kilka godzin i biorę się za galerię. Pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Zapraszam do galerii pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostakdomino5 Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Reflect, masz talent! Podziwiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarshalBry Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Świetne wykonanie, gra nabrała niesamowitego charakteru dzięki tym świetnie pomalowanym figurkom. ;) Sam chce zabrać się za ochlapanie swojego Talismana i już wiem na czym się będę wzorował. :p Wrzucę na forum swoją wersję jak zacznę działać, chociaż już wiem, że daleko mu będzie do Twojego "majstersztyku" Masz w planach zrobienie również dodatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Czerwca 2015 Cześć MarshalBry - dodatek... hmmm - na pewno, ale jeszcze nie teraz (możliwe, że zamówię, ale będą figurki musiały poczekać troszkę). Dziękuję za komplementy - to jak zawsze pomaga i dopinguję. A tutaj jeszcze jedno wyróżnienie - Londyńskie Dartford drugi rok z rzędu nie zawodzi ;-) Best in SF :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 No to ci się gratulacyje należą Umieścisz jakąś relację z imprezy na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Czerwca 2015 Dla Lorda wszystko :-) hehehehe ZAPRASZAM TU pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Dzięki, hołdy zawsze cieszą Co do fotostory...Nie wiedziałem, że ktoś zrobił model Karloffa z "Mumii"!!! Słuchaj, daj tę relację na dział "imprezy, relacje itp"- założę się, że więcej ludzi chciałoby to obejrzec. Tu- z racji wrodzonego wstrętu do gier planszowych - raczej nie wejdą :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi