flynavy Napisano 30 Czerwca Napisano 30 Czerwca Super czyli nr 26, 27,28 i 29 (jeżeli nie liczymy Jastrzębia-Kobbena ) Cytuj
flynavy Napisano 1 Lipca Napisano 1 Lipca Witam Zamówiłem sobie gap fillera A17 w wresji przed modyfikacją - czy ktoś posiada rysunki jak to wygląda w wersji z AIP. Chyba gdzieś widziałem rysunki - MO??? tylko nie wiem w którym numerze. Cytuj
M.A.V. Napisano 1 Lipca Napisano 1 Lipca (edytowane) 9 godzin temu, flynavy napisał: Chyba gdzieś widziałem rysunki - MO??? tylko nie wiem w którym numerze... w MSiO był parę lat temu ogólny artykuł o szwedzkich o.p natomiast konkretnie o A17 to polecam nTW 2020/2 tam są grafiki p.Lipieckiego pokazujące wariant pierwotny i z dodanym AIP ---> jest podziałka więc można oszacować dokładne gabaryty. Ogólnie we wszystkich opisach jest napisane że dodana sekcja ma długość 12m i została dodana "plastrowo" jak na poniższym zdjęciu udostępnionym przez SAABa : EDIT -------------------------- a jeszcze w temacie przyszłościowego A26 to kiedyś powstał żywiczny model w 1/350 oraz 1/700 autorstwa BilmodelMakers : mam nadzieje że autor czyli Pan Tomasz Bilkiewicz powróci do tematu bo wyczuwam potencjał sprzedażowy swoją drogą kiedyś swego czasu z nim korespondowałem w tej sprawie, niestety użyte do tego modelu formy się zużyły a poza tym jak autor sam wspominał ów model był odpryskiem większego projektu pokazowego dla firmy SAAB i bazował wyłącznie na wizualizacjach więc w ówczesnym czasie był lekko SF EDIT 2 ------------------ dopiero mogłem to na spokojnie sprawdzić jak z pracy wróciłem - masz racje @flynavy --> były plany Södermanlanda w MO , dokładnie w numerze 86 ( 1/2020 ) : to są plany "wydłużonego" czyli po modernizacji w 2004 Edytowane 1 Lipca przez M.A.V. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi