Marwaw Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2008 Trochę głupio wyszło bo zmieniłem poprzedni post i nie widać że coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Stycznia 2008 Share Napisano 7 Stycznia 2008 Patrzę sobie na niego i patrzę, i tak sobie myślę, że przydały by mu się ze dwa działka 20 mm :-)))) Teraz to chyba szybko pójdzie. Trzymam kciuki. I mam nadzieje, że nie będziesz oszczędzał na wach'u :-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2008 Z tymi działkami to wyglądałby bojowo, np. tak jakby je osadzić w podobny sposób jak w Pfielu. Podczas klejenia robiłem różne eksperymenty, podsiwsiłem mu torpedę naprawdę wyglądał obłędnie A dziś w sumie to go skończyłem, jest trochę odrapany, trochę zwaschowany ale nie do przesady, ucharakteryzowałem go na drugi prototyp. Zostało właściwie poprawienie oszklenia sidoluksem. Zdjęcia myślę, że kole czwartku, chcę robić je prze świetle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterski Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 [...]Kartonowego Suma kol. Piterskiego miałem okazję podziwiać i wymienić parę uwag na forum. Jeszcze raz stwierdzam, że powstaje wielkie dzieło [...] Dziękuje za tak wysoka ocenę ale czy na nią zasłużę to czas pokaże. Na razie po tym co tu zobaczyłem przystopowałem trochę z tym modelem. Muszę pokończyć inne rozgrzebane tematy i wrócić do Suma bo poprzeczkę postawiłeś wysoko Nie widziałem tego zdjęcia w sieci, a może komuś sie przyda wiec pozwoliłem sobie ja tu zamieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Nie przesadzaj z tą poprzeczką w końcu nic wielkiego. Zdjęcie z kolei bomba, też go nie widziałem. Widać na nim, że coś jest otwarte pod kadłubem i powinno być również otwarte u mnie w modelu. Jest zatem szansa, że istnieją również i inne zdjęcia i nasze wątpliwości co do komór bombowych (lub ich braku) zostaną rozstrzygnięte. Niecierpliwie czekam na Twego Suma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_K Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Nie widziałem tego zdjęcia w sieci, a może komuś sie przyda wiec pozwoliłem sobie ja tu zamieścić. Super, ja też nigdy wcześniej go nie widziałem. Skąd pochodzi to zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Witam, Wspominał też ktoś o zdjęciu Suma z Ciano. Nie znam tego zdjęcia. Jeśli możecie prześlijcie linki do tej fotki. I do innych z Sumem też oczywiście. Szczerze powiedziawszy jestem fanem tej konstrukcji. Przymierzam się do budowy modelu w skali 1:72 Ardpolu. Macie może doświadczenia z tym modelem? A może warto by założyć wątek poświęcony tej maszynie w dziale 1:1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_K Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Wspominał też ktoś o zdjęciu Suma z Ciano. Zdjęcia z wizyty Ciano, w których tle można zobaczyć Suma stojącego w hangarze, są dwa. Oba zostały opublikowane m.in. w książce A. Morgały "Samoloty wojskowe w Polsce 1924-1939" - s. 90 i 148. Niestety, nie widać na nich wiele więcej poza śmigłem i pierścieniowym kolektorem spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterski Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Wspomniane zdjęcie pochodzi z publikacji wydawnictwa Squadron signal publication. Tytuł: Polisch Air Force 1939-1945 Autor: dr. Jan Koniarek Jedyne zdjęcie jakie tam wypatrzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_K Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 No proszę, mam to od wielu, wielu lat, ale pamięć nic mi nie podpowiadała. Zdjęcie jako żywo jest na stronie 13 (nomen omen). Wielkie dzięki za przypomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 Czekamy zatem na dalsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 8 Lutego 2008 Share Napisano 8 Lutego 2008 A na tym zdjęciu też widać otwarte komory jak mi się wydaje. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3dfe373cdb48eeee.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_K Napisano 8 Lutego 2008 Share Napisano 8 Lutego 2008 Owszem, warto jednak wiedzieć, że to akurat fatalna reprodukcja zdjęcia z Salonu '38 (popsuta retuszem tła), o dużo gorszej jakości. A zachował się znacznie lepszy oryginał. Oba (tj. retusz i oryginał), są do porównania tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 Nie ma co monografia nam tu powstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi