krzysiek1990rtk Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 ami skąd masz takie plany? Ja mam tylko Aj pressa pancerniki kieszonkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 ami skąd masz takie plany? Z czelusci mojego dysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 jest jakaś szansa, na zdobycie gdziekolwiek godła III rzeszy? może być kalka, może być blacha, wybredny nie będę w tej kwestii na graf spee godło było na kadłubie na rufie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Byly blaszki... https://www.whiteensignmodels.com/p/North+Star+1350+Kriegsmarine+Eagle+Insignia+NSA350090/18627/#.VNKLFPmPnhs ino nigdzie ich nie mozna dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Dlatego wybrałem Trumpetera , tam żaden z przytoczonych problemów nie występuje. A godło jest z blaszki w zestawie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 no trudno będzie bez tym bardziej że planowana waloryzacja dwukrotnie przekroczy cenę "pudełkowego modelu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Czyli normalka, po co ciągle o tym biadolić? Jeżeli na dodatki nie wydałeś co najmniej dwa razy tyle co na sam model, to znaczy że nic nie masz. Tak to działa. Nie mówię że tak musi być, można sobie rzeźbić samemu, da się , zajmuje 10 x tyle czsu, ale daje kupę satysfakcji. Wnerwia mnie takie jęczenie ze smutnymi buźkami, nie stać cię na kupno, zrób sam, stać Cię, to kup i nie pier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 No każdy modelarz musi trochę pomarudzić przy budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Lutego 2015 Super Moderator Share Napisano 5 Lutego 2015 No każdy modelarz musi trochę pomarudzić przy budowie Ale zlituj się, nie nam do uszu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GwentWarrior Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Byly blaszki... https://www.whiteensignmodels.com/p/North+Star+1350+Kriegsmarine+Eagle+Insignia+NSA350090/18627/#.VNKLFPmPnhs ino nigdzie ich nie mozna dostac Owe blaszki są do dostania bezpośrednio od producenta. http://northstarmodels.com/product/german-ww2-insignias/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Drabinki są wykonane dobrze. Możesz spojrzeć tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Dobrze są poprowadzone, ale zarys jest słabiutki. Należałoby je usunąć i dorobić np z drucika. Efekt o niebo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Byly blaszki... https://www.whiteensignmodels.com/p/North+Star+1350+Kriegsmarine+Eagle+Insignia+NSA350090/18627/#.VNKLFPmPnhs ino nigdzie ich nie mozna dostac Owe blaszki są do dostania bezpośrednio od producenta. http://northstarmodels.com/product/german-ww2-insignias/ Dzieki, juz jada do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 5 Lutego 2015 Autor Share Napisano 5 Lutego 2015 Co do przezroczystych arado od trampka to byłem dzisiaj w modelarskim w Łodzi i jest lipa, nie sprowadzą bo ich dostawcy nie mają, a zamówienie samych samolocików z neta to też nie łatwa sprawa bo praktycznie wszędzie brak towaru. Ale całe szczęście że kumpel lepi samoloty w 1:35 to za free mi odpali wypraski z kabin, trzeba będzie się troszeczkę pobawić ale będzie przezroczysta kabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Co do przezroczystych arado od trampka to byłem dzisiaj w modelarskim w Łodzi i jest lipa, nie sprowadzą bo ich dostawcy nie mają, a zamówienie samych samolocików z neta to też nie łatwa sprawa bo praktycznie wszędzie brak towaru. Ale całe szczęście że kumpel lepi samoloty w 1:35 to za free mi odpali wypraski z kabin, trzeba będzie się troszeczkę pobawić ale będzie przezroczysta kabina Hmmm, czy nie wydaje Ci sie, ze bedzie 10x za duza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 5 Lutego 2015 Autor Share Napisano 5 Lutego 2015 Co do przezroczystych arado od trampka to byłem dzisiaj w modelarskim w Łodzi i jest lipa, nie sprowadzą bo ich dostawcy nie mają, a zamówienie samych samolocików z neta to też nie łatwa sprawa bo praktycznie wszędzie brak towaru. Ale całe szczęście że kumpel lepi samoloty w 1:35 to za free mi odpali wypraski z kabin, trzeba będzie się troszeczkę pobawić ale będzie przezroczysta kabina Hmmm, czy nie wydaje Ci sie, ze bedzie 10x za duza? nie chodzi mi o gotową bo takiej to mi nie da wyszlifuje sobie z ramki nawet jak się porysuje to i tak bedzie lepsza niż standardowa od academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 wyszlifuje sobie z ramki Niech Moc bedzie z Toba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Poszukam, może jeszcze mam. Budowałem rok temu z Trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Ardo masz tutaj: http://www.freetimehobbies.com/TRP6206/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 5 Lutego 2015 Autor Share Napisano 5 Lutego 2015 Ardo masz tutaj: http://www.freetimehobbies.com/TRP6206/ dzięki chociaż trochę mi się nie widzi żeby za 6 samolocików płacić coś koło 40 złotych z przesyłką. Jak przeróbka nie wyjdzie to wtedy pomyślę, może zrobię zdezelowanego A propo ciekawostka: katapulta na graf spee i admiral scheer była w złym miejscu umiejscowiona. W trakcie strzelania z rufowej wieży 280 mm niezabezpieczony arado ulegał uszkodzeniu - źródło AJ Press dla niedowiarków "pancerniki kieszonkowe część II" strona 19 Opłaca się mieć kolegę lotnika najbardziej podoba mi się ten zaznaczony fragment. Trzeba tylko po długości obciąć w profilu jest trapez bliższych fot zaznaczonego elementu nie pokazuję gdyż wychodzą koszmarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 5 Lutego 2015 Autor Share Napisano 5 Lutego 2015 Wsadź na sucho pokład i zobacz co się dzieje. Jak dalej będzie "jama" to czeka Cię wyklejanie polistyrenem i szpachlowanie. ganjavir miałeś rację teraz jest ładniej skleiłem linię wodną i wstawiłem na sucho. Całość potraktowałem znanym wszystkim środkiem maskująco - trzymającym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Wsadź na sucho pokład i zobacz co się dzieje. Jak dalej będzie "jama" to czeka Cię wyklejanie polistyrenem i szpachlowanie. ganjavir miałeś rację teraz jest ładniej skleiłem linię wodną i wstawiłem na sucho. Całość potraktowałem znanym wszystkim środkiem maskująco - trzymającym Jedna mała rada. Wcześniej mogłeś ponawiercać bulaje i ewentualnie miejsca drabinek bo łatwiej jest operować połową kadłuba niż teraz całym. Mówię to ze swojego doświadczenia z AGS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 6 Lutego 2015 Autor Share Napisano 6 Lutego 2015 Jedna mała rada. Wcześniej mogłeś ponawiercać bulaje i ewentualnie miejsca drabinek bo łatwiej jest operować połową kadłuba niż teraz całym. Mówię to ze swojego doświadczenia z AGS. Ale to jest tylko taśmą sklejone, wyraźnie napisałem to post wcześniej, czytać ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 6 Lutego 2015 Autor Share Napisano 6 Lutego 2015 o matko ale jestem spostrzegawczy parę dni temu szukałem kalki albo blaszki z godłem III rzeszy a dzisiaj zauważyłem, że kalka jest w zestawie natomiast nurtuje mnie inna kwestia. Jak wygląda naklejanie kalkomanii na kalkomanię? Pierw jedno sidolux a potem drugie czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 7 Lutego 2015 Autor Share Napisano 7 Lutego 2015 powolutku sobie dłubię przy admiralku ponawiercałem bulaje wiertłem 0.9 wyciąłem pokład i przymierzyłem wszystko na sucho jak ładnie zaszpachlować fabryczne otwory pod plastikowe relingi? zainwestować w szpachlę w płynie? do tej pory używałem tylko tamiya basic te pseudo niemieckie złomianoplastikowe zostaną zastąpione blaszanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi