Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Możesz spróbować delikatnie nożem usunąć lub zeszlifować papierem ściernym do gołego plastiku. A jeżeli masz go naklejonego na kropelce to użyj też debonder (rozpuszczalnik do cyjanoakrylowych klejów). Czeka cię trochę pracy z papierem ściernym. Nie każda masa epoksydowa czy szpachla nadaje się do robienia zimmeritu. Kup miliputa standard (opakowanie biało-czerwone) do nauki robienia własnego zimmeritu wystarczy

Tu masz podgląd na mój zimmerit robiony miliputem i grzebieniami tamiyi

2363f79ef7f2766e.jpg

9a93395dcbeb69b1.jpg

Napisano

Ok po kilku godzinnej walce uzyskałem takie cuś cieniej się nie da ponieważ masa zaczyna pękać:)

CAM00476.jpg

CAM00477.jpg

Zdjęcia , nie oddają tego jak jest naprawdę:)

Napisano

Nie widzę za bardzo sensu dlaczego rzucasz się na głęboką wodę. Najpierw powinieneś się nauczyć dobrze sklejać modele,porządnie je malować a nie od razu wyskakiwać z zimmeritem. Pooglądaj warsztaty innych,sklej chociaż ze 20 modeli i dopiero zaczynaj robić tak trudne rzeczy.

Napisano

Oczywiście,że go skończ,jest to prosty model. Eksperymentuj i ucz się na własnych błędach. Pozdrawiam!

Napisano
... . Z przodu na tę dziurę trzeba przykleić część Nr.C-9 ... .
Tak wiem wiem:)... .

I teraz będziesz kleił go na ten zimmerit?

Musi być przyklejony odpowiednio, po to były na pancerzu punkty pomocne przy przyklejaniu go.

Będzie za mocno odstawał.

Tak skończ go i ucz się na przyszłość.

A rad słuchaj i wprowadzaj je w życie.

Pozdrawiam

Krzysztof

Napisano

Słucham , zimm został spiłowany w tym miejscu i przyklejony element:)

Dziś podłubałem trochę , mam boczne haki i włazy:

CAM00480.jpg

CAM00481.jpg

Teraz mam pytanie , z tyłu na błotnikach , ma być element wygląda na sprężynę , ale ta z plastiku mnie nie przekonywuje:) Można zrobić takie cudo samemu?? Dokładnie w tym miejscu:

CAM00483.jpg

Napisano

Ten uchwyt trochę za wysoki. Sprężynki ciaśniej zwinięte będą wyglądały lepiej. U mnie wyszły tak.

PICT0309.JPG

Napisano

Ok dzis nalozylem podklad , teraz pytanie , jaki kolor bazowy.?? Mam na stanie kolor sandgelb z model master. Co sadzicie?? Moze jakos go rozjasnic lub przyciemnic??

Napisano

Jeśli choć trochę ma być poprawny historycznie to z linku tylko sylwetka nr.3

Sylwetka nr.1 i 2 - to Early Sd.Kfz.166

Sylwetka nr.4 i 5 - to Late production Sd.Kfz.166

Opisy pod sylwetkami.

Pozdrawiam

Krzysztof