woto Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Po Paladinie wracam do okresu IIww. Od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie coś wielkiego, no i wpadł mi w ręce taki orzeszek http://www.mojehobby.pl/products/Pz.Kpfw.-VI-Tiger-I.html. Dużo błędów to ma ale postaram się je poprawić. Na pierwszy rzut poszło koło napędowe. HB daje takie do wersji wczesnej po przeróbce wygląda to tak jeśli kto z kolegów będzie kiedyś robił tego tygryska to będę miał odlany kołpak z żywicy. Nie wiem na ile procent wymiarowo odpowiada oryginałowi ale myślę, że wygląda znośnie. mam nadzieję, że podołam zadaniu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 No takie coś to trzeba oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Zimmerit to chyba grabiami będziesz kładł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Fajnie, że się podjąłeś. Ale faktycznie , błędów tam jest sporo. Kołpak świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoxus Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Mam ten model i prędzej czy później się za niego wezmę. Będę obserwował z zainteresowaniem temat, no i oczywiście skorzystam z kołpaków i innych części jeżeli takowe wykonasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Oj, trzeba będzie śledzić Coraz więcej dużych Tygrysków się ostatnio wysypuje. Może i ja się wezmę? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Marca 2015 Autor Share Napisano 3 Marca 2015 Mała aktualizacja przeróbek zlikwidowana wnęka na przedniej płycie, zaszpachlowane ubytki w plastiku, dołożone spawki oraz dorobiona płyta - (nie wiem czy dobra grubość teraz ma 1mm) blacha łącząca wannę z błotnikami dostała nity, i zacząłem spawać , jeszcze muszę zakorkować te większe nity bo za głęboko są wpuzczone. zdjęcia źle robić, bo to zajmuje cały namiot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Nie wiem czy nie za cienkie to mocowanie przekładni.. Spawy piękne!! A o fotografowaniu tego bydlaka coś wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Marca 2015 Autor Share Napisano 3 Marca 2015 A u Ty jakiej grubości dałeś. Z jednego zdjęcia wychodziło mi 1mm z innego koło 1,5 mm. Ten element nie jest jeszcze przyklejony więc mogę jeszcze podkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Wydaje mi się być nieco grubsze to mocowanie. Całość tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Marca 2015 Autor Share Napisano 3 Marca 2015 wyszło mi tak dokleić płytkę grubośći 0,3mm , to w sumie da 1,3mm (real blacha 21mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Doklej 0,5 i będzie dobrze moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam Dokleiłem 0,5 i jest ok ;-). Wolno trochę idzie mi ten Tiger, mam nadzieje, że w takim tempie skończę go w tym roku . Popisałem trochę po zdjęciach jakie porobiłem przeróbki, żeby było bardziej czytelne. Oprócz tego co na fotkach złożone są wszystkie koła i jedna gąsienica, ale zdjęć tych elementów już nie dawałem. Gąskę to parę dni mi się składało, każdy segment ma 4 dziury po wypychaczach tak, że jest trochę szpachlowania i szlifowania. Jak zmęczę drugą taśmę to wtedy złożę całość. A oto skromne efekty mojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Kurcze, zasiadam w pierwszym rzędzie. Potwór i do tego wiele przeróbek. Za słaby jestem na takie działanie. Dodany temat do obserwowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoxus Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Już myślałem , że się poddałeś. Ale widzę że praca wre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Jeszcze się nie poddałem ;-). Dużo więcej czasu ta skala wymaga a w HB czego się nie złapiesz to trzeba przerabiać. Ale wreszcie doszły blachy z azji więc front robót się otworzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtecz Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 witam wysłałem do kolegi na priw . zapytanie odnośnie kołpaków pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Bardzo ładnie to wygląda jak na razie. Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Dołączam do grona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 30 Kwietnia 2015 Share Napisano 30 Kwietnia 2015 Ale bydle. Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2016 Witam po dłuuuugiej przerwie. Mam nadzieję, że teraz będzie to jakoś szło do przodu. A więc pokazuję co od ostatniego razu doszło. Zacząłem uzbrajać tylną płytę w złotka poprawiłem adapter rozruchowy bo ten to średnio wyglądał przed i po lampka przednia też dostała troszkę biżuterii i troszkę porobionych blaszek Tak więc powolutku się rozkręcam. Mam pytanie co się dzieje ze stroną Photobucket, jakaś awaria czy coś innego. Dawno tam nic nie wrzucałem. Jaki jest dobra darmowa strona z hostingiem zdjęć bo na fotosiku to tylko do 150 zdjęć darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoxus Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 No, nareszcie się ruszyło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2016 No, nareszcie się ruszyło:) A Ty coś działasz na swoim, bo kiedyś pisałeś że też masz go w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Ja masz konto w Google to możesz używać Picasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoxus Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 No, nareszcie się ruszyło:) A Ty coś działasz na swoim, bo kiedyś pisałeś że też masz go w planach? Na chwilę obecną zdradziłem pancerkę na rzecz "obiektów" pływających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi