Mark666 Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Nowy temat --jak powyżej. Tym razem podnośnik będzie opuszczony do pozycji "marszowej" . W planach dorobienie chwytu za przednie koła. Rama skompletowana i pomalowana . Zastanawiam się nad pomalowaniem nadwozie w kolorze ciemno-zielonym. Podnośnik pozostałby w kolorze yellow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 No i kolejny "truck" na biorku . Tez mam ta Scanie, ale zabudowe do wreckera sprzedalem, bo mam inne plany co do niej...... Bede obserwowal ten warsztat z ciekawoscia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Będzie od kogo ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 Powaliła mnie grypa ale coś tam zrobiłem. "Motylek" prawie ukończony, pozostało dorobić zaczep do głównego podnośnika i będzie malowany. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Fajne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Fajne . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Wykończyłem tę I wersję motylka ale jakoś mi nie leży. Posłużyłem się fotką holownika jednego z naszych usługodawców i zrobiłem drugi. Podstawa podnośnika już pomalowana , ramię też. Ściąłem hydrauliczne siłowniki i oczyściłem szpule na liny. Biorę się za silnik, bo nie mam lakieru na kabinę. Muszę podjechać do sklepu po jakąś ładną ciemną zieleń. lakier leży dobrze, nie wiem czemu ale na czerwonym ten uploader pxd robi taką kaszę cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Hey!. Ukończyłem już silnik, wpuściłem go na sucho w ramę. Dostał lekki wash i trochę kurzu. Teraz czas na kabinę. https://picasaweb.google.com/lh/photo/leAEyZthPzKS7XwCwel6INMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Dla mnie bomba! Super wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Maja 2015 Autor Share Napisano 14 Maja 2015 Cześć. Trochę się zakurzyło ale sezon się zaczął i więcej mnie na rowerze niż przy modelu. Zacząłem robić kabinę. Parę zdjęć http://vpx.pl/album/A4e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 Cześć. Prace idą na przód. Złożona kabina, w podkładzie, i w kolorze bazowym. Boczne panele podobnie. Kokpit już gotowy za wyjątkiem tylnej tapicerki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Jakiego typu farby uzyles na kabine? Fajny ten kolorek. Wnetrze powala wykonaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 Jakiego typu farby uzyles na kabine? Fajny ten kolorek. Wnetrze powala wykonaniem . Tomku kolorek bazowy to MOTIP 44540. Wnętrze jeszcze dopracuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Maja 2015 Autor Share Napisano 28 Maja 2015 Trochę kombinacji z kalkami. Te płomienie jakoś mi nie "leżały" Napisy pochodzą z Mercedesa a na tło posłużyły mi kalki ze Scanii. Kabina i boczne panele jeszcze nie lakierowane. Grill już gotowy do zamontowania. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Czy kalki nie powinny być przerwane w miejscu szpary od drzwiczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2015 Są potraktowane Mr. MARK SOFTER-em. Już psiknąłem RACING CLEAR-em i będzie jeszcze wash. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FJ33 Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Może i powinny być ale jak tak mu się podoba to ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FJ33 Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Może i powinny być ale jak tak mu się podoba to ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Nieźle, ja już odrabiam zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Najwyższa pora odkopać temat. Podwozie jest już kompletne. W kabinie jeszcze jakieś gazetki, przednia szyba, błotniki, i reszta pierdółek. Pogoda nie sprzyja rowerowemu włóczeniu się więc już niedługo koniec budowy. Mała przymiarka Kangurkę wykąpałem w Krecie , psiknąłem Silver Chrome Tuning i schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Piekna robota, wlasciwie wszystko mi sie podoba z wyjatkiem rozstawu osi w tym modelu. Moim zdaniem Italeri zdupilo troche sprawe, bo jakby rozstaw byl przynajmniej o jakies 2cm dluzszy, to calosc wygladalaby o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Dzięki Tomku. Ja to zachodzę w głowę jak taki "stary" producent klepie wszystkie ramy na jedno kopyto. Wiem że to są koszty , ale można by było co jakiś czas coś uaktualnić i zmodernizować. Jest przecież tyle przeróżnych specjalistycznych zabudów na ciężarówki i aż się samo prosi żeby jakąś gruszkę, podnośnik, czy wóz techniczny do naprawy sieci trolejbusowej wypuścić. Te ciągniki siodłowe to już kością w gardle stają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Jak dla mnie to mogliby wypuscic jakis silos, bo tego nie uswiadczysz nawet z zywicy (kiedys byl dostepny odlew w M&G, ale kosztowal ponad 200 funtow ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 A hoj przygodo--- ze Scanią Wreszcie skończona. Już nie mogłem patrzeć na ten rozgrzebany bajzel na warsztacie--- zebrałem się i dokończyłem . Z podwoziem było całkiem dobrze za to przy kabinie poprawka goniła poprawkę. Nie jestem zadowolony tak do końca z modelu, ale..... jest. Jak ja lubię taki czysty i poukładany stół gotowy do nowej roboty. Zresztą i tak już zacząłem coś nowego.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Pieknie wykonany model, co tu duzo pisac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi