Skocz do zawartości

Korsarz Tamiya 1:72

zloty

Rekomendowane odpowiedzi

Model bardzo fajny, ale chyba przesadziłeś z wyostrzaniem zdjęć.

Dzięki

Zdjęcia robiłem Nikonem SX 150 i to jest chyba maks co mogę z niego wyciągnąć,choć faktycznie mogłem się trochę pohamować z tym wyostrzeniem.No i jeszcze kolory rozjaśniły się po wklejeniu na blogu.

Model na żywo oczywiście wygląda lepiej

Model na żywo oczywiście wygląda lepiej

OK, wierzę:)

Czy kolory na żywo też wyglądają na bliższe rzeczywistym? Mam wrażenie, że dobrałeś barwy, które tylko trochę przypominają oryginalne.

Końcówki skrzydeł są też tak w połowie miedzy NAVY i FAA.

OK, wierzę:)

Czy kolory na żywo też wyglądają na bliższe rzeczywistym? Mam wrażenie, że dobrałeś barwy, które tylko trochę przypominają oryginalne.

Końcówki skrzydeł są też tak w połowie miedzy NAVY i FAA.

Końcówki skrzydeł to nie problem,jeszcze parę ruchów pilnikiem.

Co do kolorów to malowałem Gunze C-305 i C-38 i dół C-11 jako bazowe.Jakie kolory Twoim zdaniem bardziej by pasowały do tego Korsarza?

Wybrałeś jak sądzę prawidłowe farby z nazwy, ale zieleń (oliva drab) wyszła dziwnie. Zbyt soczysta, bez żadnego brązowego tonu, niewiele się różni od interior green. Szary wyszedł też bardzo jasny z niepotrzebnym zielonym nalotam. Same granice kolorów są zbyt rozmyte, ale pewnie malowałeś kamuflaż bez maskowania i dlatego?

Wybrałeś jak sądzę prawidłowe farby z nazwy, ale zieleń (oliva drab) wyszła dziwnie. Zbyt soczysta, bez żadnego brązowego tonu, niewiele się różni od interior green. Szary wyszedł też bardzo jasny z niepotrzebnym zielonym nalotam. Same granice kolorów są zbyt rozmyte, ale pewnie malowałeś kamuflaż bez maskowania i dlatego?

Malowanie jak zauważyłeś z ręki.

Poniższe zdjęcie pokazuje jaka jest kolorystyka.

Zielony nalot na szarym to filtr.Jest kilka miejsc na modelu bez tego filtra.W realu dobrze się komponuje

IMG_3919.JPG

Za bardzo namieszałem z obróbką zdjęć.

Zielony nalot na szarym to filtr.Jest kilka miejsc na modelu bez tego filtra.

Za bardzo namieszałem z obróbką zdjęć.

W realu na pewno się komponuje, ale...w realu nie występował zielony "filtr"

Dla obserwatora wygląda to jak położona niestarannie plama kamuflażu, albo "odkurz". Ot eksperyment, ale nie do końca udany.

W realu na pewno się komponuje, ale...w realu nie występował zielony "filtr"

Dla obserwatora wygląda to jak położona niestarannie plama kamuflażu, albo "odkurz". Ot eksperyment, ale nie do końca udany.

No cóż,chcąc zrobić coś nie plastikowego z plastiku i kilku zmieszanych farbek trzeba czasem nawet zielonym filtrem poszaleć.Nie wystawię przecież samolociku na deszcz i słońce żeby doszedł

Postaram się zrobić lepsze zdjęcia na których widać sensowność zielonego filtra.