zloty Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Po czarnym Korsarzu przyszedł czas na starszego bardziej kolorowego brata w barwach Brytyjskich. I coś takiego jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Model bardzo fajny, ale chyba przesadziłeś z wyostrzaniem zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 25 Marca 2015 Autor Share Napisano 25 Marca 2015 Model bardzo fajny, ale chyba przesadziłeś z wyostrzaniem zdjęć. Dzięki Zdjęcia robiłem Nikonem SX 150 i to jest chyba maks co mogę z niego wyciągnąć,choć faktycznie mogłem się trochę pohamować z tym wyostrzeniem.No i jeszcze kolory rozjaśniły się po wklejeniu na blogu. Model na żywo oczywiście wygląda lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Model na żywo oczywiście wygląda lepiej OK, wierzę Czy kolory na żywo też wyglądają na bliższe rzeczywistym? Mam wrażenie, że dobrałeś barwy, które tylko trochę przypominają oryginalne. Końcówki skrzydeł są też tak w połowie miedzy NAVY i FAA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 25 Marca 2015 Autor Share Napisano 25 Marca 2015 OK, wierzę Czy kolory na żywo też wyglądają na bliższe rzeczywistym? Mam wrażenie, że dobrałeś barwy, które tylko trochę przypominają oryginalne. Końcówki skrzydeł są też tak w połowie miedzy NAVY i FAA. Końcówki skrzydeł to nie problem,jeszcze parę ruchów pilnikiem. Co do kolorów to malowałem Gunze C-305 i C-38 i dół C-11 jako bazowe.Jakie kolory Twoim zdaniem bardziej by pasowały do tego Korsarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Wybrałeś jak sądzę prawidłowe farby z nazwy, ale zieleń (oliva drab) wyszła dziwnie. Zbyt soczysta, bez żadnego brązowego tonu, niewiele się różni od interior green. Szary wyszedł też bardzo jasny z niepotrzebnym zielonym nalotam. Same granice kolorów są zbyt rozmyte, ale pewnie malowałeś kamuflaż bez maskowania i dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 25 Marca 2015 Autor Share Napisano 25 Marca 2015 Wybrałeś jak sądzę prawidłowe farby z nazwy, ale zieleń (oliva drab) wyszła dziwnie. Zbyt soczysta, bez żadnego brązowego tonu, niewiele się różni od interior green. Szary wyszedł też bardzo jasny z niepotrzebnym zielonym nalotam. Same granice kolorów są zbyt rozmyte, ale pewnie malowałeś kamuflaż bez maskowania i dlatego? Malowanie jak zauważyłeś z ręki. Poniższe zdjęcie pokazuje jaka jest kolorystyka. Zielony nalot na szarym to filtr.Jest kilka miejsc na modelu bez tego filtra.W realu dobrze się komponuje Za bardzo namieszałem z obróbką zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Zielony nalot na szarym to filtr.Jest kilka miejsc na modelu bez tego filtra. Za bardzo namieszałem z obróbką zdjęć. W realu na pewno się komponuje, ale...w realu nie występował zielony "filtr" Dla obserwatora wygląda to jak położona niestarannie plama kamuflażu, albo "odkurz". Ot eksperyment, ale nie do końca udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 25 Marca 2015 Autor Share Napisano 25 Marca 2015 W realu na pewno się komponuje, ale...w realu nie występował zielony "filtr" Dla obserwatora wygląda to jak położona niestarannie plama kamuflażu, albo "odkurz". Ot eksperyment, ale nie do końca udany. No cóż,chcąc zrobić coś nie plastikowego z plastiku i kilku zmieszanych farbek trzeba czasem nawet zielonym filtrem poszaleć.Nie wystawię przecież samolociku na deszcz i słońce żeby doszedł Postaram się zrobić lepsze zdjęcia na których widać sensowność zielonego filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi