KRL Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Rozpocznę od kilku słów wyjasnienia dotyczącego samego modelu oraz kamuflażu jaki wykonałem: Model z pudła posiadał trzy malowania dwa Rosyjskie i Chinskich sił powietrznych niestety żadne z nich nie przypadło mi nadzwyczaj mocno do gustu a w dodatku sporo już jest modelu Su w tych malowaniach postanowięłm więc wykonać model w nie co innym zestawieniu kolorystycznym. W tej sytuacji pragnę poinformować osoby ceniące sobie oddanie szczegółów i możliwie jak najwierniejsze oddanie oryginału, że tu mamy do czynienia z abstrakcją i wolną wolą sklejającego choć w ograniczonym stopniu. Oczywiście samolot ma swój pierwowzór samolot w takim malowaniu był prezentowany podczas salonu MAKS 2013: Tu zdjęcie wykonane podczas prezentacji w locie w czasie MAKS 2013 A tu fotka w której można było dostrzec więcej szczegółów i podpatrzeć jak wyglądają silniki i dysze wylotowe, które nie są łatwym elementem do odwzorowania: Niestety nie miałem kalek do tego kamuflażu, więc wykorzystałem to co było w zestawie i tu pojawia się Su 30MK w wersji KRL a więc wersji której nie ma. Model wykonany w locie ze wzgledów oczywistych (jak dla mnie) podwozie wpływa negatywnie na wygląd i sylwetkę tego samolotu. Podstawka jest banalnie prosta zarówno w wykonaniu jak i wyglądzie. Poniżej galeria modelu: Zdjęcia nie oddają rzeczywistych kolorów modelu. Kolor który na zdjęciach wpada w czarny w rzeczywistości jest grafitem z nutką granatu. Zapraszam do galerii: Na początek kilka fotek wykonanych w naturalnym oświetleniu oddają one nie co lepiej rzeczywiste kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Ładne nietypowe malowanie, mnie się podoba. _________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat BR.20M - Italeri + blachy - Eduard 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Podoba się i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Ciekawy model choć szkoda, że nie ma pilotów. Pomysłowa podstawka Zdradzisz jakimi farbami malowałeś i jaki jest Twój przepis (numery, proporcje) na kolor górnych powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Ciekawy model choć szkoda, że nie ma pilotów. Pomysłowa podstawka Zdradzisz jakimi farbami malowałeś i jaki jest Twój przepis (numery, proporcje) na kolor górnych powierzchni? Oczywiście tajemnica to nie jest, natomiast jest jeden haczyk nie używam produktów modelarskich tylko wodorozcieńczalnych lakierów bazowych PPG. Jeżeli pomoże to coś wam mogę podać recepturę na kolor zarówno w systemie Envirobase jak i Aquabase Plus oraz proporcję w jakich należy je wymieszać z korektorem flopu by osiągnąć odpowiedni stopień transparentności. Jeżeli też ktoś z forumowiczów będzie wykonywał ten lub inny model w podobnej kolorystyce zostało mi jeszcze trochę koloru i mogę podzielić się nie odpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Idziemy podobną drogą. Też dorabiałem szary do E-2C jako test do większej ilości koloru pod B-1 48-ce. Tu potrzeba farby na wiadra ;) Więcej pogadamy na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Chylę czoła po prostu! Piękny model!! Bajka! Przyłączam się do kol.Rizzi GT - w modelu samolotu "w locie" figurki pilotów aż się proszą o wklejenie. PrzemekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Panowie, wielkie dzięki za dobre słowa i wsparcie aż chce się sklejać, model chyba faktycznie się podoba ponieważ otrzymałem ofertę zakupu. Co do załogi, faktycznie przydałaby się jednak nie miałem pilota i nawigatora w skali 1:48, na pewno zakupię ponieważ zamierzam wykonać nie jeden model w locie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi