Super Moderator jawkers Napisano 22 Listopada 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Listopada 2007 Tej skórki prawie nie widać, trzeba się przyjrzeć, na zdjęciach jakoś jest dobrze widoczna. Może to zależy od tego jak pada światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Listopada 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Listopada 2007 Witam. Gotowe elementy zamontowałem przy silniku. Na dzień dzisiejszy silnik wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 Widzę że wszyscy chcą koniecznie wszystko szpachlować i nie wiem tylko po co? Bo wychodzą potem z tego byki jak w tym modelu. Nie powinnieneś tak kolego szpachlować tych belek poprzecznych w ramie bo one miały taki profil celowo zrobiony- to zwiększa ich sztywność. Nawaliłeś tam 2,5kg szpachli tylko po to żeby urozmaicić relację? Niepotrzebnie. Nie ma obowiązku nadużywania szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Listopada 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Listopada 2007 Widzę że wszyscy chcą koniecznie wszystko szpachlować i nie wiem tylko po co? Bo wychodzą potem z tego byki jak w tym modelu. Nie powinnieneś tak kolego szpachlować tych belek poprzecznych w ramie bo one miały taki profil celowo zrobiony- to zwiększa ich sztywność. Nawaliłeś tam 2,5kg szpachli tylko po to żeby urozmaicić relację? Niepotrzebnie. Nie ma obowiązku nadużywania szpachli. Nie chciałem urozmaicać relacji tylko myślałem, że są tam nie potrzebne takie wgłębienia. No cóż następnym razem będę wiedział i nie popełnię takiego błędu. Dzięki za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Widzę że wszyscy chcą koniecznie wszystko szpachlować i nie wiem tylko po co? Bo wychodzą potem z tego byki jak w tym modelu. Nie powinnieneś tak kolego szpachlować tych belek poprzecznych w ramie bo one miały taki profil celowo zrobiony- to zwiększa ich sztywność. Nawaliłeś tam 2,5kg szpachli tylko po to żeby urozmaicić relację? Niepotrzebnie. Nie ma obowiązku nadużywania szpachli. Nie chciałem urozmaicać relacji tylko myślałem, że są tam nie potrzebne takie wgłębienia. No cóż następnym razem będę wiedział i nie popełnię takiego błędu. Dzięki za zwrócenie uwagi Najlepiej przed projektem szukaj dokumentacji, to wszystkiego się dowiesz. Narazie prace idą ładnie, ale wpadka ze skórką pomarańczy zaliczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Listopada 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2007 Witam. Nie jest to moje pierwsze i nie ostatnie potknięcie, ale człowiek uczy się na błędach. Buduję ten model nie mając żadnej dokumentacji ami żadnego zdjęcia, choć przeszukałem wiele stron w internacie a także na Fire Dept. L.A. nie ma zdjęcia tego modelu ani żadnej wzmianki że w tym mieście stacjonuje taki samochód. Jeżeli ktoś przypadkiem znalazł jakieś zdjęcie to bardzo bym prosił o podanie namiarów na niego. Posiadam tylko zdjęcia ciągnika Western Stara i to samej kabiny a nie podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Witam.Nie jest to moje pierwsze i nie ostatnie potknięcie, ale człowiek uczy się na błędach. Buduję ten model nie mając żadnej dokumentacji ami żadnego zdjęcia, choć przeszukałem wiele stron w internacie a także na Fire Dept. L.A. nie ma zdjęcia tego modelu ani żadnej wzmianki że w tym mieście stacjonuje taki samochód. Jeżeli ktoś przypadkiem znalazł jakieś zdjęcie to bardzo bym prosił o podanie namiarów na niego. Posiadam tylko zdjęcia ciągnika Western Stara i to samej kabiny a nie podwozia. Nie znajdziesz nigdzie zdjecia oryginału bo italerka upychając do zestawu swoją zabudowę zrobiła parodię tego oto pojazdu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Listopada 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2007 Tornado dzięki wielkie za wyjaśnienia w sprawie orginalnego modelu jak i za choć to jedno zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Tornado dzięki wielkie za wyjaśnienia w sprawie orginalnego modelu jak i za choć to jedno zdjęcie Nie ma za co Model oryginału jest możliwy do wykonania ale potrzebował byś schowek z italerowskiego Iveca-drabiny i tylną zabudowę z revellowskiego Peterbilta Wreckera. Oczywiscie trzeba by to jeszcze trochę przerabić, także musiał byś skrócić zbiornik paliwa, przerobić błotniki i dodać zewnętrzne filtry powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Listopada 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2007 Musiał bym też zlikwidować tą "budę" za kabiną kierowcy. No nic zostane przy projekcie jaki jest w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Listopada 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Listopada 2007 Witam wszystkich. Prace skupiły się nad silnikiem. Wszystkie koła i paski założone. Koła pomalowałem w kolorze Red Gloss Model Master, natomiast paski czarny mat. Chłodnica już złożona ale czeka ją jeszcze szlifowanie łączeń i powtórne malowanie. W końcu przymiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Listopada 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Listopada 2007 Witam. Panowie czy wnętrze samochodu i silnik zabezpieczacie lak. bezbarwnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 Witam.Panowie czy wnętrze samochodu i silnik zabezpieczacie lak. bezbarwnym? Ja osobiście tego nie robię, ale zawsze można prysnąć matowym bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Grudnia 2007 Witam. Ostatnie dni pracuję nad układem hamulcowym. Na zdjęciach przewody są mało widoczna. Do ich wykonania urzyłem żyłki o średnicy 0,40mm ponieważ grubszych w sklepie wedkarskim nie było. Po ukończeniu instalacji zabieram się za nanoszenie podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Grudnia 2007 Rama już pomalowana podkładem. Po czyszczeniu w płynie do naczyń woda wypłukała pył z łączenia na jednym moście. Trzeba to zaszpachlować. Z powodu braku dokładniejszego schematu układu hamulcowego, instalacja którą wykonałem jest nie identyczna jak w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Ladnie ladnie instalacja jest super wykonana ,a mam pytanie z czego robisz kable do instalacji ? .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 skyline - czytaj żyłka wędkarska to jest:P. Ładnie ci idzie jestem ja z swoim na podobnym etapie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Grudnia 2007 Witam. Wczoraj zakupiłem ten oto pojemnik z płynem. Czy raz użyty płyn można wykorzystać drugi raz czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 można:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Czy raz użyty płyn można wykorzystać drugi raz czy nie? Nie musisz ciągle zmieniać płynu wystarczy, że co jakiś czas odcedzisz farfocle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Grudnia 2007 Dzięki wielkie koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Grudnia 2007 Dzisiaj odebrałem przesyłkę. Siatka o wielkiści oczka 0,3mm. Wykonam z niej siatkę we wlotach powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Grudnia 2007 Witam. Od kilku dni dopieszczam kabinę samochodu. Mimo iż wydaje się to banalnie proste, uzyskanie gładkiej powierzchni wymaga dużo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 no kabina jest wkurzająca. Sam na niej utknełem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Grudnia 2007 Dokładnie. Szlifujesz, szlifujesz, myślisz że już bądzie super a tu jeszcze nie równe, więc nadal szlifujesz po czym się okazuje że, przeszlifowałeś za dużo i od nowa. No ale jest to super hobby, więc dokładasz szpachli i cieszysz się że jutro znów będziesz szlifował. Wnętrze pomalowane podkładem. Element tylnego nadwozia które złożyłem dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi