star200 Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 (edytowane) Zamierzam zrobić tego Meśka (gelende) z lekkimi przeróbkami, na pewno nie będzie to wóz strażacki. Użyję części z pudła jak i tego co się nawinie. Prawdopodobnie jak skończę geledne przed czasem to zabiorę się za coś jeszcze ale to się zobaczy :P In-box: Niestety coś w fotobukecie się pochrzaniło i nie mogę zrobić miniaturek :/ Będzie to coś takiego tyle że bardziej "harpagańskie" Życzę wszystkim powodzenia i miłego oglądania mojej relacji...(mam nadzieje że nieprzynudzał będę) Edytowane 16 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 16 Listopada 2007 Autor Share Napisano 16 Listopada 2007 Jak już się domyślacie zawieszenie będzie sporo podniesione... i ruchome na sprężynach jeszcze nie wiem jak amortyzatory wykombinuję ale coś wymyślę... Sprężyny zaadoptowałem od starego Cadillaca który stał u kumpla na półce :P może pokuszę się o jego silnik jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Widzę że temat ma zerowe zainteresowanie... szkoda... Kolejne fotki z prac niestety mam problemy techniczne z kompem... Dziś wytnę drzwi i klapę i może uda się zderzak zrobić i wciągarke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Widzę że temat ma zerowe zainteresowanie... szkoda... Jakie male zainteresowanie? Zobacz sobie ilosc wyswietlen watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Nie martw się chopie! Strona cywilna się tutaj bacznie przygląda Fajnie, że robisz zawieszenie. Otwierane drzwi i klapa- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 To i ja się dosiadam do oglądających Amortyzatory... hmmm... a nie myślałeś nad tym żeby zrobić je z igieł do strzykawek?? Jedna większa, jedna mniejsza i wsunąc je jedna w drugą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Na pewno nie ma 0 zainteresowania , bo ja się bardzo przyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Dzięki wszystkim już sie przestraszyłem że ten temat jest nudny... Amortyzatory to zrobię z rurek które widziałem w modelarskim ale niewziąłem (niewiem czemu). Powstaje problem kół... Czy ma ktoś może koła średnicy ok 5,5 cm z bierznikiem traktorowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Zrobiłem amortyzatory prowizorycznie je założyłem bo będą malowane na czerwono i biało albo niebiesko i biało to się jeszcze zobaczy. Przymiarka zderzaka dojdą jeszcze do niego rury wycięcie na prowadnice linki do wciągarki. Koła nienajlepiej wyglądają bo zostały zaszachmycone z Jeepa Burago ale narazie takie muszą wystarczyć do przymiarek. Jakby ktoś miał jakieś propozycje skąd wziąć koła do niego to chętnie wysłucham wszystkich. Miłego oglądania i wytykajcie palcami błędy... żebym wiedział co poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Krawędzie zdarzaka pasuje obrobić, polecam papier wodny 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Podoba mi się, ten przedni zderzak narazie taki łysy ocenie go jak dodasz resztę elementów :0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Fajnie Tobie to wychodzi. Jestem pod wrażeniem amortyzatorów A z kołami, to może od modelu Hummera w skali 1:18 by się nadawały?? Taka luźna propozycja Czekam na więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 13 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2007 Zderzak jest dopiero w "piżu" jak to się u nas mówi a koła hummer 1:18 raczej nie bo mi chodzi o małą felge a wysoki profil opony coś jak te które ma założone tyle że odrobine większe i wyglądające bardziej realnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2008 Dawno mnie tu niebyło ale natomiast za to powracam z fotkami: Mocowanie amortyzatorów. Amorki tył A tak wygląda po pryśnięciu spodu... Miał być bardziej czerwony ale ten też mi się podoba. Co zrobić żeby te koła się tak nierozchodziły w "negatyw"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 6 Lutego 2008 Autor Share Napisano 6 Lutego 2008 Odgrzebuję troche temat nowymi zdjęciami zawiasy narazie w fazie prób dziś będę robił nowe może coś lepszego uda się wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Mnie się bardzo podoba. Fajnie podniesiony, a zawiasy są bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 6 Lutego 2008 Super wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Mnie też sie podoba , bardzo fajnie zrobione . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Niestety prace nad modelem wstrzymałem z powodów psychologiczno-psychiatryczno-nerwowych... Poprostu mnie już ku...ca bierze od tych zawiasów ale za to na luzie zrobie sobie inny modelik tym razem prosto z pudła bez żadnych udziwnień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Mały off top :P , Star patrz co znalazłem na alledrogo http://allegro.pl/item312435920_revell_1_24_jeep_cj_7_renegade_1977_2w1_super.html To nie jest oferta sprzedaży mojej wiec chyba nie usuniecie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Mały off top :P , Star patrz co znalazłem na alledrogo http://allegro.pl/item312435920_revell_1_24_jeep_cj_7_renegade_1977_2w1_super.html To nie jest oferta sprzedaży mojej wiec chyba nie usuniecie :P Dokładnie taki już czeka na Kolegę Stara w Wawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Aha to spoko , chciałem tylko pomóc bo zaobserwowałem ze kolega star200 gustuje w terenówkach . Tajmer mieszkasz w Wawie ja niedaleko wawy , siedzisz w modelarstwie , może powiesz mi gdzie jest hurtownia modelarska w warszawie lub w jej okolicach ?? Sorki za offtopic ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Aha to spoko , chciałem tylko pomóc bo zaobserwowałem ze kolega star200 gustuje w terenówkach . Nie tylko Star200, ja też jestem Off-Roadowcem, tyle że z powodów finansowych bardziej w stanie spoczynku niestety ..... Tajmer mieszkasz w Wawie ja niedaleko wawy , siedzisz w modelarstwie , może powiesz mi gdzie jest hurtownia modelarska w warszawie lub w jej okolicach ?? Hm..... Szczerze mówiąc to nie wiem czy w Wawie i okolicach jest jakakolwiek hurtownia modelarska ..... Kiedyś była w Ząbkach, ale jakiś rok temu się zlikwidowała, zresztą to był mały sklepik tylko. Generalnie to zakupy - modele - robię głównie na Allegro i za oceanem ostatnio. Natomiast chemię kupuję na Chłodnej. Z wartych uwagi sklepów to polecam jeszcze ToraTora na Targowej, oraz sklep na Dzikiej. Jest też salon modelarstwa na Stegnach, ale z cywilnych to zbyt wiele nie mają, chociaż raz na jakiś czas można się tam wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 A oto nowe zawiasy gela otrzymała są rewelka i robią dużo lepiej niż poprzednie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Podłoga cała będzie z ryflówki A to jej produkt uboczny pył żywiczny który chyba można by wykożystać jako śnieg... byłby ktoś zainteresowany to mogę wysłać za friko bo będę miał tego tony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi