Skocz do zawartości

Mercedes-Benz 230 G feuerwehr (gelenda) Revell (1/24)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zamierzam zrobić tego Meśka (gelende) z lekkimi przeróbkami, na pewno nie będzie to wóz strażacki. Użyję części z pudła jak i tego co się nawinie.

Prawdopodobnie jak skończę geledne przed czasem to zabiorę się za coś jeszcze ale to się zobaczy :P

In-box:

100_5228Medium.jpg

100_5227Medium.jpg

100_5226Medium.jpg

100_5225Medium.jpg

100_5224Medium.jpg

Niestety coś w fotobukecie się pochrzaniło i nie mogę zrobić miniaturek :/

Będzie to coś takiego tyle że bardziej "harpagańskie"

MErcedes_G_Jeep_ArmyRecognition_Eurosatory_2006.JPG

Życzę wszystkim powodzenia i miłego oglądania mojej relacji...(mam nadzieje że nieprzynudzał będę)

Edytowane przez Gość
Napisano

th_100_5240Medium.jpg th_100_5238Medium.jpg th_100_5237Medium.jpg th_100_5236Medium.jpg

th_100_5235Medium.jpg th_100_5234Medium.jpg th_100_5233Medium.jpg th_100_5232Medium.jpg

th_100_5231Medium.jpg th_100_5230Medium.jpg

Jak już się domyślacie zawieszenie będzie sporo podniesione... i ruchome na sprężynach jeszcze nie wiem jak amortyzatory wykombinuję ale coś wymyślę...

Sprężyny zaadoptowałem od starego Cadillaca który stał u kumpla na półce :P może pokuszę się o jego silnik jeszcze.

Napisano

Widzę że temat ma zerowe zainteresowanie... szkoda...

Kolejne fotki z prac niestety mam problemy techniczne z kompem...

th_100_5248Medium.jpgth_100_5247Medium.jpgth_100_5246Medium.jpgth_100_5245Medium.jpg

th_100_5244Medium.jpgth_100_5243Medium.jpgth_100_5242Medium.jpg

Dziś wytnę drzwi i klapę i może uda się zderzak zrobić i wciągarke.

Napisano
Widzę że temat ma zerowe zainteresowanie... szkoda...
Jakie male zainteresowanie? Zobacz sobie ilosc wyswietlen watku.
Napisano

Nie martw się chopie!

Strona cywilna się tutaj bacznie przygląda

Fajnie, że robisz zawieszenie. Otwierane drzwi i klapa-

Napisano

To i ja się dosiadam do oglądających

Amortyzatory... hmmm... a nie myślałeś nad tym żeby zrobić je z igieł do strzykawek?? Jedna większa, jedna mniejsza i wsunąc je jedna w drugą

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki wszystkim już sie przestraszyłem że ten temat jest nudny...

Amortyzatory to zrobię z rurek które widziałem w modelarskim ale niewziąłem (niewiem czemu). Powstaje problem kół... Czy ma ktoś może koła średnicy ok 5,5 cm z bierznikiem traktorowym?

• 4 weeks later...
Napisano

Zrobiłem amortyzatory prowizorycznie je założyłem bo będą malowane na czerwono i biało albo niebiesko i biało to się jeszcze zobaczy. Przymiarka zderzaka dojdą jeszcze do niego rury wycięcie na prowadnice linki do wciągarki. Koła nienajlepiej wyglądają bo zostały zaszachmycone z Jeepa Burago ale narazie takie muszą wystarczyć do przymiarek. Jakby ktoś miał jakieś propozycje skąd wziąć koła do niego to chętnie wysłucham wszystkich. Miłego oglądania i wytykajcie palcami błędy... żebym wiedział co poprawić.

th_100_5341Medium.jpg th_100_5340Medium.jpg th_100_5339Medium.jpg th_100_5338Medium.jpg

th_100_5337Medium.jpg th_100_5336Medium.jpg th_100_5335Medium.jpg th_100_5334Medium.jpg

th_100_5333Medium.jpg th_100_5332Medium.jpg th_100_5331Medium.jpg th_100_5330Medium.jpg

Napisano

Podoba mi się, ten przedni zderzak narazie taki łysy ocenie go jak dodasz resztę elementów :0.

Napisano

Fajnie Tobie to wychodzi. Jestem pod wrażeniem amortyzatorów A z kołami, to może od modelu Hummera w skali 1:18 by się nadawały?? Taka luźna propozycja

Czekam na więcej

Pozdrawiam

Napisano

Zderzak jest dopiero w "piżu" jak to się u nas mówi a koła hummer 1:18 raczej nie bo mi chodzi o małą felge a wysoki profil opony coś jak te które ma założone tyle że odrobine większe i wyglądające bardziej realnie...

• 1 month later...
Napisano

Dawno mnie tu niebyło ale natomiast za to powracam z fotkami:

Mocowanie amortyzatorów.

th_100_5564Medium.jpg th_100_5563Medium.jpg th_100_5562Medium.jpg

Amorki tył

th_100_5626Medium.jpg th_100_5625Medium.jpg th_100_5624Medium.jpg

A tak wygląda po pryśnięciu spodu... Miał być bardziej czerwony ale ten też mi się podoba.

th_100_5629Medium.jpg th_100_5628Medium.jpg

Co zrobić żeby te koła się tak nierozchodziły w "negatyw"??

th_100_5627Medium.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Odgrzebuję troche temat nowymi zdjęciami

th_100_5644Medium.jpg th_100_5645Medium.jpg th_100_5646Medium.jpg th_100_5647Medium.jpg

th_100_5648Medium.jpg th_100_5649Medium.jpg th_100_5650Medium.jpg th_100_5651Medium.jpg

th_100_5652Medium.jpg

zawiasy narazie w fazie prób dziś będę robił nowe może coś lepszego uda się wymyślić.

Napisano

Mnie się bardzo podoba. Fajnie podniesiony, a zawiasy są bardzo fajne

Napisano

Niestety prace nad modelem wstrzymałem z powodów psychologiczno-psychiatryczno-nerwowych... Poprostu mnie już ku...ca bierze od tych zawiasów ale za to na luzie zrobie sobie inny modelik tym razem prosto z pudła bez żadnych udziwnień...

Napisano

Aha to spoko , chciałem tylko pomóc bo zaobserwowałem ze kolega star200 gustuje w terenówkach . Tajmer mieszkasz w Wawie ja niedaleko wawy , siedzisz w modelarstwie , może powiesz mi gdzie jest hurtownia modelarska w warszawie lub w jej okolicach ?? Sorki za offtopic ...

Pozdrawiam

Napisano
Aha to spoko , chciałem tylko pomóc bo zaobserwowałem ze kolega star200 gustuje w terenówkach .

Nie tylko Star200, ja też jestem Off-Roadowcem, tyle że z powodów finansowych bardziej w stanie spoczynku niestety .....

Tajmer mieszkasz w Wawie ja niedaleko wawy , siedzisz w modelarstwie , może powiesz mi gdzie jest hurtownia modelarska w warszawie lub w jej okolicach ??

Hm..... Szczerze mówiąc to nie wiem czy w Wawie i okolicach jest jakakolwiek hurtownia modelarska ..... Kiedyś była w Ząbkach, ale jakiś rok temu się zlikwidowała, zresztą to był mały sklepik tylko. Generalnie to zakupy - modele - robię głównie na Allegro i za oceanem ostatnio. Natomiast chemię kupuję na Chłodnej. Z wartych uwagi sklepów to polecam jeszcze ToraTora na Targowej, oraz sklep na Dzikiej. Jest też salon modelarstwa na Stegnach, ale z cywilnych to zbyt wiele nie mają, chociaż raz na jakiś czas można się tam wybrać.

• 1 month later...
Napisano

Podłoga cała będzie z ryflówki

th_100_5751Medium.jpg th_100_5752Medium.jpg

A to jej produkt uboczny pył żywiczny który chyba można by wykożystać jako śnieg... byłby ktoś zainteresowany to mogę wysłać za friko bo będę miał tego tony....

th_100_5753Medium.jpg