JW Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 (edytowane) Witam. Wybór padł na ten model. Będzie to replika tego samolotu http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6031792 (niebędzie aż tak "goły" ) MiGa zakupiłem na allegro. Część elementów była już luzem. Skrzydła kadłub i stateczniki zostały wycięte dla porównania z planami. W modelu użyję kokpitu z żywicy Neomegi i Zooma Eduarda oraz kalek HDL. Jako dokumentacja posłuży mi Aeroplan, Awiacja i Wimeria oraz walkaroundy zamieszczone na forum ;) Edytowane 15 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_ Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Hmm, i jeszcze jedna 29tka to może ja się zgłoszę z revellem 1/72, zamiast auta? Pożyjemy zobaczymy, oba wątki 29 będę pilnie śledził, jako, że leży u mnie podobny... Życzę powodzenia , a przede wszystkim miłych chwil przy modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Załatw sobie jeszcze plany lub całą monografię +4 i Top Shota. Koniecznie popraw linie podziałowe bo to najbardziej razi w tym modelu, acha no i dysze bo to tragedia. Dysze robi Aires i Tally Ho. Chętnie pokibicuję,bo to mój ulubiony samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 15 Listopada 2007 Autor Share Napisano 15 Listopada 2007 Dysze mam zamiar od podstaw wykonać, a 4+ mam w formie eBooka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Witam Cię, będę uważnie śledził Twoją relację z wiadomych względów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Ciekawy modelik się zapowiada.. Kiedyś na etapie lotnictwa modelarskiego mnie korciło zbudować taki ale szybko przeszedłem ewolucję na ciężarówki. Będę śledził ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 15 Listopada 2007 Autor Share Napisano 15 Listopada 2007 Witam Cię, będę uważnie śledził Twoją relację z wiadomych względów:) Ja Twoją też :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 No, no... Juz druga 29-tka w konkursie. Robi sie ciekawie. Bedziesz ja tak patroszyl, jak na zdjeciu? Mam jeszcze taka uwage natury techniczno-kosmetycznej. Zmniejsz sobie odrobine ta graficzke w stopce, jesli mozesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 15 Listopada 2007 Autor Share Napisano 15 Listopada 2007 Napewno będą otwarte luki stacji radiolokacyjnej, zastanawiem się nad działkiem, jeden RD-33 będzie wymontowany i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 16 Listopada 2007 Autor Share Napisano 16 Listopada 2007 No to jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 21 Listopada 2007 Autor Share Napisano 21 Listopada 2007 Powoli, ale do przodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 Widze, ze zakitowales linie podzialowe. To znaczy, ze chcesz wyryc nowe. Masz zamiar ryc wg. tych rosyjskich rysunkow, czy tez bedziesz posilkowal sie fotkami? Na ile dobre sa te rysunki w Awiacja i Wriemia.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 Model Italeri jest nieco większy niż te rysunki. Porównywałem ze zdjęciami i jest w miarę dobrze jeżeli chodzi o linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 Wczoraj tak to wyglądało. Żeby było śmieszniej dzisiaj w mniej znanych okolicznościach pęknięciu uległ kadłub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 No widzę, że ruszasz z rozmachem do dzieła! Powiedz mi, czy porównywałeś rosyjskie plany do tych czeskich? U mnie czeka z 5 Migów 29, więc jestem zywotnie zainteresowany twoim projektem. A to mój stareńki Migacz: Przeryte linie, skorygowane dysze i mieszanka blaszek Part/Edek i zywicy Pavli. Kalka SP-Decals Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Mnie tez zaintrygowało zaszpachlowanie linii podziału. Chyba jednak będziesz musiał coś na ten temat powiedzieć :-)) I jeszcze jedno, jaki był powód zmienienia żaluzji wlotu powietrza na górnej powierzchni brzechw przykadłubowych ( czy jak tam to sie nazywa :-))?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2007 Do szpachlowania użyłem szpachli Revella, jednak bardziej klej CA się sprawdził. A dodatkowe wloty powietrza trochę dziwnie wyglądały w tym modelu tzn. ich klapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 Pierwsze skrzydło. Średniozadowolony z efektu jestem. Pare lini do poprawy i jeszcze trochę kosmetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 To się dopiero nazywa "delikatne, wgłębne linie podziału" tak poważnie są bardzo głębokie i szerokie. Czekam jednak na dalsze efekty. Jestem bardzo ciekawy co można wykrzesać z tego zestawu, kleiłem bowiem kiedyś MiGa z takiego samego pudełka Pozdrawiam, Lucas HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi