wosiek Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Wrześniowa diorama na finiszu więc nadszedł czas na dokończenie kolejnego "rozgrzebka". Producent jak zwykle ACE Na chwilę obecną wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Pojazd fajny. Ale powiem Wojciechu, że tyle ACE to nie samozaparcie, a chyba masochizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Czy te modele ace to jakiś rodzaj pokuty? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Tak to rodzaj pokuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 16 Maja 2015 Autor Share Napisano 16 Maja 2015 Spokojnie Panowie, damy radę Miało być pięknie, a okazało się jak zwykle. Plan zastąpienia układu jezdnego wyrobem znanej firmy ( nie będę psuł jej opinii i nie podam nazwy) po przymiarce do modelu niestety spalił na panewce. O ile ubytki w żywicy jakoś bym przeżył ( czytaj poprawił) to niestety róznica w długości prawej i lewej gąsienicy mnie dobiła. Toż to prawie 2mm !!! No cóż będzie wyrób ACE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Wojtek ty jesteś Sensei w temacie 72. Pełen podziw dla twoich osiągnięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Mam ten pojazd tyle że z bodajże Cesara. Jedne elementy lepsze inne gorsze. Do swojego w pudle mam pelotkę ze Zvezdy (chyba najlepsza obecnie na rynku) i lufę z RB. Ponadto blaszkę z Armory dedykowaną co prawda do ACE ale dającą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 16 Maja 2015 Autor Share Napisano 16 Maja 2015 Mam ten pojazd tyle że z bodajże Cesara. Jedne elementy lepsze inne gorsze. Do swojego w pudle mam pelotkę ze Zvezdy (chyba najlepsza obecnie na rynku) i lufę z RB. Ponadto blaszkę z Armory dedykowaną co prawda do ACE ale dającą radę. Lufkę też dam z RB, a czy Zvezda góruje pelotką Postanowiłem, że malowanie dla mojego modelu bedzie dla pojazdu z dywizji Hermann Goring z 1941 (malowanie panzergrau). M.in. Wydawnictwo Militaria w monografii poświęconej sd.Kfz 10/4 prezentuje zdjęcie pojazdu dla którego ACE dało kalki Jak widać, pojazd jest w wersji "późnej" (koła). ale nie posiada opancerzonych zasobników karabinów. Dlatego konieczna będzie modyfikacja modelu, ale to jutro, bo dzisiaj jestem trochę "zmęczony" po wyborach Króla Kurkowego A.D.2015-2016 P.S. sorry za ewentualne literówki, ale klawiatrura mi się trochę rozjeźdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 Aktualizacja. Działko prawie skończone. Oprócz pocienienia tego i owego, wymieniłem lufę na RB, dorobiłem od podstaw łapacz łusek i trochę uchwytów Prawdopodobnie czeka mnie jeszcze wymiana oparcia siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Całkiem,całkiem. Po Twoich zabiegach działeczko wygląda bardzo fajnie, zwłaszcza siatkowy łapacz łusek Fotel strzelca faktycznie do wymiany, albo głębokiej interwencji, zdaje się że był składany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 W związku z tym że aktualnie na warsztacie też mam flaka 38 (choć ja go stawiam na opancerzonym blitzu), to mogę polecić blaszki NH detail do tego działka. Wprawdzie dedykowane do modeli MAC, ale akurat działko nie powinno się różnić nawet pomiędzy takimi "asami" produkcji jak ACE (nomen omen) i MAC. (Fotel strzelca jest rewelacyjny w tych blaszkach). A warsztat śledzę jako stały fan Twojej twórczości w ulubionej mojej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Stan na dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 Dobra robota Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 24 Maja 2015 Autor Share Napisano 24 Maja 2015 Dzięki Kolejny mały postęp. Patrząc na na poprzednie zdjęcie postanowiłem zmienić "odrutowanie" pod maskowanie działka z 0,1 na 0,05mm i pojawiły się bambetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 Podziwiam kunszt i samozaparcie, wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 26 Maja 2015 Autor Share Napisano 26 Maja 2015 Pierwsze kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 Bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 Ładnie, i chyba raczej nie ma opcji żeby Ci nie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 27 Maja 2015 Share Napisano 27 Maja 2015 Model już ślicznie wygląda A co będzie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2015 W zasadzie model skończony. No chyba, że macie jakieś uwagi to wprowadzę poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Bardzo ładny zielsko to polak czy co? Jakieś figurki i podstawkę będziesz dodawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 bardzo fajnie to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 zielsko to polak czy co? Jakieś figurki i podstawkę będziesz dodawał? Tak Polak na korzonkach. Do podstawki dojrzewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Pokrowiec na szybie trochę za jednolity i odstaje od reszty modelu. Ale oglądam na komórce i ciężko dobrze ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi