Mariusz Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 (edytowane) Witam, postanowiłem również wziąć udział w zabawie, gdyz dotychczas nie uczestniczyłem w żadnego typu konkursach. Wybór padł na replikę czołgu Sturer Emil w skali 1:35. Z czasem będę uzupełniał zdjęcia. Początek pracy przedstawia się następująco: Pozdrawiam i życzę wszystkim miłej zabawy :-) Edytowane 19 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Widzę Mariusz, że jednak zdecydowałeś się wystartować w konkursie i to jeszcze z tym samym modelem co ja. Będzie napewno ciekawiej . Ja ze swoim wystartuję chyba w poniedziałek . Pzdr. i wysokich lokat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 (edytowane) Tutaj załączam 2 real fotki modelu, który składam: Edytowane 22 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 (edytowane) Po pewnych przemyśleniach zdecydowałem, że dodatkowo zrobię diorame. Będzie to diorama z kilkoma figurkami i może z pojazdem opancerzonym. Poniżej kilka zdjęć Stalingradu w 1942-43r: Edytowane 22 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 Mario, zarzuć jakieś foty. Z chęcią Ci wszyscy pomogą tylko nawrzucaj czegoś. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 22 Listopada 2007 Autor Share Napisano 22 Listopada 2007 (edytowane) Ok, no to jedziemy (ciąg dalszy mojej pracy): Edytowane 22 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 Hejas Widzę że nie za szybko jedziesz z Emilkiem, ale cóż każdy robi w swoim tempie. Ni podoba mi się jedna żecz: pociski w kabinie są dwukolorowe, mianowicie złoto-srebrne. A czy sam pocisk nie powinien być po prostu srebrny? A tak to spoko. A jak ta Twoja dio będzie wyglądać (no co tam będzie) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 23 Listopada 2007 Autor Share Napisano 23 Listopada 2007 hmm ja myślałem że to jest jakiś mniejszy pocisk poprostu i pomalowałem go na dwa kolory ale jak cos nie tak to będe musiał poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 szanuj wzrok starszych i wrzucaj ostrzejsze zdjęcia :P a co do pocisków to głowice ścięte na czarno, ostre na zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Hej ! Przed przyklejeniem sprzętu wypadało by pomalować wnętrze gdyż będziesz miał SPORO zabawy z pędzelkowaniem, no ale jak to woli, niektórym wychodzi to nawet dobrze. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 hehe no właśnie o tym zapomniałem ale będzie więcej atrakcji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Mariuszu to działo samobieżne a nie czołg. Tu jest fajnie opisane. http://www.ioh.pl/bron_pancerna/index.php?art=10 Jeśli chodzi o amunicję to nie wiem czy była dzielona czy jednolita. Jeżeli jednolita to często łuska była malowana kolorem zielonym. Kolory pocisków trzeba było by zlokalizować w necie rodzaj amunicji używany do tych armat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Ech uprzedziłeś mnie z tym linkiem MarcinL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 http://www.ostpanzer.asty.ru/topics/sp_guns/emil/images.html tu masz kilka fajnych zdjęć Amunicja była dzielona. Jest więc możliwość że ładunek miotający był częściowo kartonowy. Pocisk mógł być szary. Nie dysponuje informacjami szczegółowymi na temat amunicji stosowanej do tego działa. Oznaczenie A.P.H.E. (Pz.Gr.) i A.P.D.S. (Pz.Gr. 44) niestety niewiele mi mówią. / oprócz tego że jest to amunicja przeciwpancerna i podkalibrowa / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 O dziękuje ci za linki napewno się przydadzą A z tym co powiedziałeś że jest to działo samobieżne to mnie zaskoczyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Pomijając wszelkie nomenklatury czołg ma z reguły wieżę obrotową. / Nie licząc szwedzkich wynalazków gdzie celowanie odbywa się poprzez skomplikowany układ jezdny/. Oczywiście są odstępstwa w jedną i drugą stronę. /Patrz armato haubica "Goździk", nie dość że ma wieżę obrotową to może strzelać na wprost, ogniem pośrednim i bezpośrednim i jeszcze franca pływa ale to już takie ruskie wynalazki./ Z kolorami pocisków to chyba tak jak F_b_h pisał. Te ścięte to podkalibrowe a zielone p.pancerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Ja jeszcze serwuje taki jeszcze link -tam jest dość sporo fajnych zdjęć Sturera: http://www.dolin.estranky.cz/fotoalbum/original-net-fotos/128mm-sfl_/1523 Ech miałem go zachować dopóki nie wyrstartuję z własną relacją , na ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 hehe o dzięki Jakub.W. A co do relacji to czekam bo z przyjemnością będe ją śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 No cyfrówki nadal mam brak , a miała być w już tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 No kurcze szkoda no ale co zrobic trzeba czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Czekaj, lub skombinuj, bo ja również z miłą chęcią obejżę Twojego Emilka. A zresztą fajna zabawa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 No wesoło pomysł jest naprawde świetny myśle że się powtórzy niedługo ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 (edytowane) Niedługo? Mariusz przecież konkurs się dopiero zaczoł, a będzie trwał do conajmniej połowy marca (właczam również ankietę) i to chyba wiesz, bo chyba czytałeś regulamin. Edytowane 25 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 Po pierwsze nie jestem Marisz :PP A po drugie czytałem a to co powiedziałem to słowa rzucone na wiatr :PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Już w poniedziałek w najlepszym wypadku jutro (niedziele) wrzucę fotki ukończonego modelu ale to jeszcze nie pomalowanego itd. Model jest tylko sklejony i w co niektórych miejscach pomalowany Pozatym trzeba przy nim wiele pracy A więc prosze o cierpliwośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi