pavel704 Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Witam wszystkich Potrzebuję pomocy przy sklejaniu armaty. Czy mogę ją skleić przed pomalowaniem i jak to zrobić aby poruszała się w górę i w dół. Wiedzy na ten temat nie mam żadnej więc zwracam się do Was z prośbą o pomoc. z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Paweł a jarzmo ma jakiś tył czy tylko to jest w modelu co pokazałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 To jest fabryczna lufa czy dokupiłeś osobno? Wskazane jest klejenie przed pomalowaniem- jakbyś najpierw malował, to później trudno to będzie spasować tak, żeby nie uszkodzić farby. A po co chcesz żeby się ruszała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Lufa była w zestawiw:) chciałbym żeby się poruszała bo widziałem na jednym filmie jak były porównywane modele T28 dwóch firm i w modelu DRAGONa lufa poruszała się w górę i w dół. Jestem ciekaw jak to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 Dalsze postępy, niestety sprawę z elementami fototrawionymi zepsułem koncertowo. Proszę o rady co i jak mogę poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Dlaczego uważasz, że zepsułeś? Moim zdaniem jest ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 W kilku miejscach za dużo kleju położyłem i wyciekło na plastik, mam nadzieję że uda się to jakoś zamaskować lub wyszlifować. Szczególnie widać to na zdjęciach nr 2 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Spróbuj delikatnie drobnym papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Do usuwania nadmiaru kleju cyjanoakrylowego służy ten wynalazek; http://www.martola.com.pl/pl144/produkty47590/debonder_ps_f_rozpuszczalnik_do_kleju_ca Parę kropli na "wacik do uszu" i ścieraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 Super rzecz Piotr. Szczerze to nie wiedziałem nawet że takie coś istnieje. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Kup i używaj z dumą! Sam stosuję ten z Exito i bardzo sobie chwalę, dzięki temu płynowi blaszki przestały być zmorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2015 Spotter, tak jak pisałem, za dużo kleju i wylało mi się na boki. Skleiłem karabin. Według mnie wygląda świetnie. Niestety nie wiem dlaczego w momencie gdy postawię go na podstawie karabinu, nie stoi on prosto tylko jest przechylony. Jak temu zaradzić? po pomalowaniu kadłuba i karabinu przykleić go na stałe? Zauważyłem też, że jarzmo nie zgrywa się z kadłubem. Najprawdopodobniej będę musiał to jakoś zeszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Zauważyłem też, że jarzmo nie zgrywa się z kadłubem. Najprawdopodobniej będę musiał to jakoś zeszlifować. Oszlifuj grubym papierem ten pierścień który wchodzi w kadłub (dookoła) na jarzmie i otwór pod jarzmo w kadłubie i powinno się ładnie opuścić. Ewentualne szpary zaszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 A to przez przypadek nie ma tak być, trzeba by było jakieś zdjęcie tego elementu znaleźć w sieci na org. pojeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 Kilka zdjęć znalazłem, niestety żadne nie skupia się na tym elemencie. Nawet jeśli jest on widoczny to zdjęcie jest niewyraźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Bardzo ciekawa konstrukcja. Podoba mi się sposób zamocowania działa, dzięki czemu ma pewnie możliwość znacznego opuszczania lufy. Fajny jest też otwór w pancerzu na "powerpack".Zakładający jako pewnik panowanie w powietrzu ,-)) Fajne są podwójne gąsienice, co pewnie bardzo zwiększa przeżywalność na polu bitwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 A to przez przypadek nie ma tak być, trzeba by było jakieś zdjęcie tego elementu znaleźć w sieci na org. pojeździe. http://static.panoramio.com/photos/original/33935936.jpg http://www.diseno-art.com/news_content/wp-content/uploads/2014/11/T-28-Super-Heavy-Tank-9.jpg Powinno być równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2018 Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie Ostatnio postanowiłem wznowić projekt T28 Super Heavy. Obecnie prace stanęły ponieważ czekam na chemie. Jednocześnie korzystając z chwili robię T29 Super Heavy od HobbyBoss'a. Jak znajdę chwilę to zrobię warsztat z tego pojazdu. W planie mam zrobić sobie studio gdzie będę robił lepsze zdjęcia. Tak jak pisałem na początku wątku jest to mój pierwszy model, proszę więc o konstruktywną krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi