pavel704 Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Witam serdecznie Przygodę z modelarstwem dopiero zaczynam i jest to mój pierwszy model czołgu. Mimo, że nie jest to najłatwiejszy model na początek to mimo wszystko to właśnie od niego chciałbym zacząć (model otrzymałem w prezencie). Ze względu na to, że jestem początkujący, prosiłbym Was o rady i wskazówki. Od czego najlepiej zacząć? Pozdrawiam Muszę jeszcze kupić Acrylic thinner do farb Ak i filtr AMMO of Mig Jimenez 1508 GREEN FOR GREY GREEN. Edytowane 28 Maja 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Nie widać zdjeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 28 Maja 2015 Autor Share Napisano 28 Maja 2015 Niestety nie wiem jak dodawać zdjęcia w taki sposób aby były widoczne. Zamiast zdjęć dałem linki do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meejohn Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Powodzenia przy pracy z modelem. Pozdrawiam. Edytowane 28 Maja 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 28 Maja 2015 Autor Share Napisano 28 Maja 2015 Dziękuję za wklejenie zdjęcia. Wcześniej jak tworzyłem post zdjęcia wyświetlały mi się normalnie, nie wiem dlaczego u Solaris7813 nie działały. Na pewno postaram się najlepiej jak potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meejohn Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 trzeba wkleić drugi od góry link (z tych pod zdjęciem) , bezpośrednio w edytor. zadziałało..... Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 28 Maja 2015 Autor Share Napisano 28 Maja 2015 Zrobiłem według wskazówek, mam nadzieję że działa. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meejohn Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 elegancko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Ciekawy model, będę kibicował. Malował będziesz aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Zapowiada sie ciekawy warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 28 Maja 2015 Autor Share Napisano 28 Maja 2015 Tak, będę malował aerografem, na szczęście kamuflaż nie jest zbyt skomplikowany (właściwie go brak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Zacny model, sam takiego popełniłem w 1/72. Zobaczymy co Tobie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Fajny potworek Tylko z tego co czytałem to Pactra + aero to gwarantowane siwe włosy na głowie. Lepiej uzupełnij Tamiye lub Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Model ciekawy. Czy masz jakiś plan na rozłożenie pracy? Powodzenia w sklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 No to Pawle działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 … z tego co czytałem to Pactra + aero to gwarantowane siwe włosy na głowie.Żadne gwarantowane. Wymalowałem w życiu więcej niż dwadzieścia słoiczków Pactra. Nadal zdarza mi się kupować jeśli akurat mają kolor, którego potrzebuję.Lepiej uzupełnij Tamiye … Z tego co malowałem, to Tamiya ma drobniejszy pigment niż Pactra i odrobinę szybciej schnący nośnik. W sumie się maluje wygodniej. Czy ta wygoda jest warta różnicy w cenie? Ja uważam, ze tak, ale każdy ma swoje zdanie w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Z tego co widzę to do areo i tak jest przygotowany zestaw od AK, więc Pactra chyba już tylko pod pędzel, do malowania drobiazgów =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Lubię czołgi, będę obserwował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 29 Maja 2015 Autor Share Napisano 29 Maja 2015 Pactra jest tylko pod pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Pactra jest tylko pod pędzel I tu się Pawle mylisz, dość wdzięczna jest do aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Witam serdeczeni. Rozpocząłem wczoraj prace nad T28. Części według mnie pasują świetnie, poza małymi wyjątkami. Proszę o podpowiedzi. Co mam poprawić i jak to mogę zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Przede wszystkim popraw oświetlenie zdjęć, bo tu niestety słabo widać detale I dobrze się zastanów w jakiej kolejności będziesz składał i malował układ jezdny- ten tutaj jest dość nietypowy. Poza tym nie widzę większych baboli, ale może bardziej doświadczeni koledzy coś wypatrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 Prace idą powoli do przodu. Dziś zajmowałem się kołami i bandażami, zacząłem tez pierwszy wózek. Być może (jak będę miał jeszcze chwilę to pomaluję koła na kolor Rubber Black farbą Tamiya XF-85. przepraszam za słabą jakość zdjęć. Ostatnio telefon zaczął mi robić bardzo słabe zdjęcia, a niestety nie mam aparatu aby zrobić nim zdjęcia. Co do oświetlenia to zamówiłem sobie w sklepie żarówkę, którą polecił mi kolega Demonion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel704 Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 Prace powoli idą do przodu. Mam pytanie dotyczące śladów po formach po wewnętrznej stronie dodatkowych paneli. Mam je zaszpachlowac i wyszlifować czy mogą tak zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Wypychacze zaszpachluj i wyszlifuj choć w sumie tego widać nie będzie przy układzie jaki robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi