fachowiec2002 Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Witam was serdecznie. Zamówiłem nowy model mazda RX 7 .Teraz tak model przyjdzie będę się brał ze wszystkich sił będę robił przy nim okablowanie wszystko, u brata wezmę lekcję przybrudzenia bo chciałem tez już przybrudzić skrzynię, ośkę, silnik itp. Mam nadzieje że się wam spodoba będę się starał, będę szlifował i tez szpachlował. Aha jaką polecacie szpachle? Brat mówił że revell jest dobry, korzystałem z niego i tak jest dobry ale jakie jeszcze polecacie.Proszę tez o rady w sprawie okablowania i przybrudzenia jakie najlepsze farbki by były.Mogę pożyczyć od brata ale możecie mi powiedzieć jakie są jeszcze dobre.Proszę tez o rady w innych rzeczach co mam jeszcze poprawić itp.Akumulator zrobiłem jako zużyty podrapany jak coś źle zrobiłem to pisać to wyszlifuje i pomaluje jeszcze raz. Mazda doszła. robiłem do drugiej w nocy zrobiłem cały silnik brat polakierował mi karoserię aerografem na złoty. Okablowania nie będę robił bo dla mnie za trudne za to przybrudzam ja jestem zadowolony z mojej pracy. Silnik już siedzi na podwoziu. Podoba się? No karoseria wygląda zajebiście Mi się podoba Jestem trochę niezadowolony ponieważ źle mi karoseria wyszła, lakier ładnie wyszedł tylko mi na szybach wyszedł klej i jeszcze coś tam, no ale trudno się mówi każdemu coś się nie udaje przykro mi bo myślałem że ten model będzie perfect. Zawsze muszę coś źle zrobić, ale za to podwozie wszyło zajebiście.Już nic nie zrobię z tą karoserią, następny będzie lepszy mam taką nadzieję. Już jest na kołach. Moim zdaniem wyszło zajebiście. Podoba się? Tylna OŚ. Tłumik jest brudny. Całe podwozie. Karoseria szkoda że na bocznych szybach ten klej jest (kropelka) Nie wiem czy widać to od Super Glue w narożniku po lewej stronie do góry jest białe, ja się tym nie przejmuję. Tylna szyba, na moją rękę wyszła super. Przymiarka zajebiście wygląda. Mi się podoba, nie zwracam uwagi na ten klej Ostatnie zdjęcie. Komora silnika gotowa w 100%. Witam was. Mazda w 90% skończona, zostały tylko do zrobienia,dodać rejestrację,maska która jest w docie bo coś lakier nie wyszedł, i zrobić kilka poprawek. Ale mam też problem bo wczoraj zgubiłem przednie światło widoczne na zdjęciu, jak by ktoś miał te światło lub ktoś by umiał dorobić to chętnie kupię. Jutro Mazda będzie w 100% skończona jeszcze kilka poprawek i będzie git. Proszę żeby ktoś takie miał albo robił odlewy. Brat mówił że wyszła super. ;) Komora silnika. ;) Tył zajebiście wyszedł Dołącza do kolekcji. Z wnętrzem nie przesadzałem, zrobiłem czarne wnętrze jak oryginał Z podwozia jestem zadowolony. Pozdrawiam Kuba Praca jest Moja mam mogę nawet dać film na dowód że mazda jest u mnie w domu Tekst skopiowałem z Minitruck's.pl bo tam tez dodałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Mazda wygląda jak robiona przez dwie różne osoby. Podwozie ekstra, a szyby i światła na tak zwany odpieprz. Coś za mało się starałeś. Chciałeś jak najszybciej skończyć, aby zobaczyć efekt i co? I nie wyszło. Popracuj wolniej przy kolejnym modelu. Ogólnie 3+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Szkoda, że kasty papierkiem nie przetarłeś, bo z tego co mi się wydaje to szwy są. Silniczek bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 30 Maja 2015 Autor Share Napisano 30 Maja 2015 wiem nie przetarłem ja sam go robiłem jedynie to brat mi malował karoserię AREOGRAFEM bo ja nie umiem.Ok postaram się bardziej przy następnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 30 Maja 2015 Autor Share Napisano 30 Maja 2015 Ja jeszcze nie mam ręki wyrobionej do świateł żeby równo było, mi się ręka trzęsie. Ale postaram się przy kolejnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Jaką farbą malowałeś światła z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 30 Maja 2015 Autor Share Napisano 30 Maja 2015 Tak Pactra Clear RED. A co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Brat umie malowac aerografem a przed malowaniem nie powiedzial zeby kaste wyszlifowac? Chyba nie potrzebnie jest w Warsztat jak model skonczony. Powiedz bratu ze ten zloty jest fajny . Zamiast brac lekcje z brudzenia trzeba bylo prosic o nauke malowania aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Była szlifowana to jest taki odcień złotego na żywo zajebiście to wygląda. I model nie jest jeszcze skończony jeszcze trochę roboty.Nie umiem malować aero i nie będę umiał bo nie mam zamiaru się uczyć.To ci się wydaje że nie jest wyszlifowana jak ją szlifowałem, tak są szwy bo ich nie wyszlifowałem. Te forum nie jest zbyt sympatyczne.Jestem dopiero początkującym modelarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Była szlifowana to jest taki odcień złotego na żywo zajebiście to wygląda. I model nie jest jeszcze skończony jeszcze trochę roboty.Nie umiem malować aero i nie będę umiał bo nie mam zamiaru się uczyć.To ci się wydaje że nie jest wyszlifowana jak ją szlifowałem, tak są szwy bo ich nie wyszlifowałem.Te forum nie jest zbyt sympatyczne.Jestem dopiero początkującym modelarzem. To Forum jest sympatyczne i to bardzo ale dla osób, które chcą się czegoś "modelarskiego" nauczyć i nie uważają, że to co robią jest "zajebiste". Twój model wcale nie jest "zajebisty", chyba, że przyjmiemy, że jest "zajebiście słaby". Podsumowując twoją powyższą wypowiedź, uczyć się malować nie chcesz, szlifujesz tak, że szwy zostają, bo ich nie szlifujesz... Więc jakich opinii oczekujesz? Model, który pokazałeś jest zrobiony niestarannie i w pośpiechu, na każdym kroku widać elementarne braki warsztatowe... Tyle. Jako trochę bardziej doświadczony to "radziłbym" wziąć się za naukę - może na początek szlifowania szwów. No i spojrzeć na wyniki swojej pracy nieco bardziej krytycznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Nie denerwuj mnie robię po swojemu mam dopiero 13lat i oczekujesz jak bym wszystko umiał tak jeszcze nie robię dobrze modeli ale się staram tylko nikt tego nie widzi. Te forum jest sympatyczne dla tych którzy umieją robić modele, a ja się dopiero uczę więc odczep się, model wyszedł super bardzo jestem zadowolony z mojej pracy a jak nie pasuje to nie komentuj tego posta. Umiem wyszlifować ale szwów nie wyszlifowałem bo zapomniałem, dzisiaj będą zdjęcia w plenerze i zobaczysz że się prezentuję dobrze. Dzisiaj będę go wykańczał maska gotowa. Może nie umiem robić dobrze modeli, ale staram się jak najlepiej ja jestem zadowolony z pracy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Jeśli chcesz robić wszystko "po swojemu" to co jest celem zamieszczenia Twojego warsztatu (ze skończonym modelem...) na forum? Nie zasłaniaj się wiekiem, bo to akurat nie ma tu znaczenia. Nie będziemy oczekiwać od Ciebie cudów, ale chociażby ogłady i pokory, której jak widać Ci brakuje. Wpadasz na forum, na którym jest kilka projektów na wysokim poziomie, wstawiasz swój model zrobiony "na odpier**l" - oby szybciej i określasz go mianem zajebistego, więc nie dziw się, że ktoś sprowadził Cie na ziemię. Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda zajebisty model to tak na szybko podrzucam Ci jeden link:http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=1142023 To forum jest sympatyczne dla tych, którzy słuchają, chcą się uczyć i umieją spojrzeć na swój projekt na chłodno. Kiedy ja robiłem pierwszy model i ktoś z kilkuletnim stażem wskazał mi błędy to nie upierałem się przy swoim tylko poprawiłem to przy następnym modelu. Jaki jest więc sens Twojego wrzucania zdjęć, jeśli odpowiadasz tekstem: jak się nie podoba to nie komentuj? Jeśli według Ciebie jest super to nic tu nie wstawiaj, kupuj i rób modele i ciesz się z tego co masz, wrzucając tu fotki licz się z tym, że ktoś Cie poprawi. Wejdź do tematów Dorotki i obejrzyj jak wyglądają jego modele. Czasem robi się je ponad rok, a nie w jeden wieczór. Jeśli są szwy których nie usunąłeś - przyznaj się do tego, a nie wykłócaj, lecz popraw to przy nastepnym modelu. Koniec końców - bawi mnie też Twoje podejście : brat pomalował mi karoserię, bo mi nie chce się tego uczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 No Koments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Tak Pactra Clear RED. A co? Wywal to w tym moemncie bo nic dobrego z tego nie będzie. Też zrobiłem ten błąd i kiedyś zakupiłem pactrę. "5zł", a efekt do bani. Jak będziesz kupował następny model to rozejrzyj się za czymś lepszym. Tamka powinna "styknąć". P.s Troche pokory i ogłady. Jeśli zakładasz temat to musisz liczyć się, że będą pochwały, ale też i wytykanie problemów. W tej chwili idealnie wpasowałeś się w typowego młodego buntownika. Wiem, że jest faza na modele, ale pewne rzeczy musisz zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Witam was. Na początek chce was przeprosić za moje zachowanie "PRZEPRASZAM". Nie umiem jeszcze robić dokładnie modeli ale chce się nauczyć więc proszę o wasze rady. Jeszcze raz przepraszam. Dzisiaj zrobiłem zdjęcia w plenerze mazda ukończona jedynie co zostało to dać rejestracje więc oficjalnie go skończyłem. Mi się bardzo podoba. Tył. Bok ;) Jeszcze raz tył. ;) A tu takie wspólne zdjęcie z pozostałymi moimi modelami Mazda,Audi,Porsche. Tyły wszystkich modeli. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Takie pytanie, prawy tylny bok ,przecierka parkingowa byla z R8? Nie zaslaniaj sie wiekiem bo wtedy zachowujesz sie jak typowa gimbaza. Krytyke trzeba przyjac na klate a jak nauczysz sie wyciagac z niej wnioski to nastepne auto bedzie lepsze. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Ok dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Toż to przecież jest ten użytkownik, który tutaj wszystkich wyzywał od najgorszych jakich się da. To min jego temat : viewtopic.php?f=73&t=48577 Tam bloka na konto dostał jak widać, więc chyba zakładanie drugiego konta powinno tym samym się skończyć. Co do modelu to jest sklejony jak jest, szału nie ma i serio nie zasłaniaj się wiekiem bo byli tutaj 13-14 latkowie, którzy na prawdę ładnie potrafili skleić coś. Ale po poprzednich modelach widać jakiś progres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Nie denerwuj mnie robię po swojemu mam dopiero 13lat ROTFL!!! Chłopaku, starszy i bardziej doświadczony kolega pisze ci dobre rady, a ty na to - nie denerwuj mnie. Widać, oj widać te twoje 13 lat. i oczekujesz jak bym wszystko umiał tak jeszcze nie robię dobrze modeli ale się staram tylko nikt tego nie widzi. Widzimy całkiem fajne brudzenie i słabą resztę, chciałoby się pozytywnie skomentować komorę silnika i podwozie ale twoja bezczelność kasuje mi całą ochotę na pozytywny przekaz, nie spodziewaj się zatem specjalnego ruchu w twoich wątkach. Ogarnij się trochę, popracuj nad wypowiedziami i wierz mi, nie wszystko co wyjdzie spod twoich rąk jest zajebiste. Te forum jest sympatyczne dla tych którzy umieją robić modele, a ja się dopiero uczę więc odczep się Nieprawda, TO, a nie "te" forum jest sympatyczne dla wszystkich, a zwłaszcza dla nowych, którzy na paru innych modelarskich forach dostają po łbie na dzień dobry albo są ignorowani. Ty się jednak prosisz o wirtualny niebyt, przemyśl to lepiej. model wyszedł super bardzo jestem zadowolony z mojej pracy a jak nie pasuje to nie komentuj tego posta. Umiem wyszlifować ale szwów nie wyszlifowałem bo zapomniałem, dzisiaj będą zdjęcia w plenerze i zobaczysz że się prezentuję dobrze. Dzisiaj będę go wykańczał maska gotowa. Może nie umiem robić dobrze modeli, ale staram się jak najlepiej ja jestem zadowolony z pracy. No z takim nastawieniem nie wróżę ci wielkiego ruchu w twoich wątkach. Aczkolwiek patrzę i co widzę: Witam was.Na początek chce was przeprosić za moje zachowanie "PRZEPRASZAM". Nie umiem jeszcze robić dokładnie modeli ale chce się nauczyć więc proszę o wasze rady. Jeszcze raz przepraszam. No widzisz? Da się pogadać kulturalnie? Jednak trochę to źle rozumiesz moim zdaniem, nie chodzi o to, że nas obraziłeś czy też fajnie, że przyznałeś się, że nie umiesz robić modeli. Pisz co chcesz, internet to wolne, ogólnodostępne narzędzie, a to czy umiesz czy nie umiesz robić modele nie jest takie ważne. Nie autor jest ważny, tylko produkt, chociaż jak popatrzysz na dzieła niektórych kolegów to po jakimś czasie widząc nowy ich wątek z góry będziesz wiedział, że zakochasz się w efekcie ich pracy. Jak nie chcesz uczyć się malowania aerografem to popatrz na pracę Elefantesa... Ogólnie model z daleka wygląda całkiem w porządku, z poprzednich zdjęć pamiętam źle wykonane uszczelki, przyłóż się do nich bo uszczelki potrafią zepsuć cały model, kilka spostrzeżeń ode mnie (pod zdjęciem): Rury wydechowe mógłbyś nawiercić, albo chociaż ubrudzić wnętrze na czarno, strasznie rzucają się w oczy ślepe otwory. Czy zderzak i dół błotnika są upaćkane czerwoną farbą czy to złudzenie? Czy ta maska ma tak odstawać? Co się stało "temu Porszu" w maskę i wycieraczki? Jakby udało ci się dodać trochę brudzenia na zewnątrz, ale takiego bardzo delikatnego, to model zyskałby moim zdaniem. Widać po podwoziu, że masz potencjał, np. zapuszczenie linii podziału, nieco brudu na felgach, przykurzone opony itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Toż to przecież jest ten użytkownik, który tutaj wszystkich wyzywał od najgorszych jakich się da. To min jego temat : viewtopic.php?f=73&t=48577Tam bloka na konto dostał jak widać, więc chyba zakładanie drugiego konta powinno tym samym się skończyć. Co do modelu to jest sklejony jak jest, szału nie ma i serio nie zasłaniaj się wiekiem bo byli tutaj 13-14 latkowie, którzy na prawdę ładnie potrafili skleić coś. Ale po poprzednich modelach widać jakiś progres. Ech, a ja się tyle nagadałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Toż to przecież jest ten użytkownik, który tutaj wszystkich wyzywał od najgorszych jakich się da. To min jego temat : viewtopic.php?f=73&t=48577Tam bloka na konto dostał jak widać, więc chyba zakładanie drugiego konta powinno tym samym się skończyć. Co do modelu to jest sklejony jak jest, szału nie ma i serio nie zasłaniaj się wiekiem bo byli tutaj 13-14 latkowie, którzy na prawdę ładnie potrafili skleić coś. Ale po poprzednich modelach widać jakiś progres. Ech, a ja się tyle nagadałem... Ah no to jak temat czytasz, mój post był 8h przed Twoim Ale dobrze napisałeś tam w tej rozpisce swojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 No karoseria wygląda zajebiście Mi się podoba Moim zdaniem wyszło zajebiście. Przymiarka zajebiście wygląda. Tył zajebiście wyszedł Nikt oprócz Ciebie na tym forum takiego słownictwa nie stosuje. Jak jeszcze raz zobaczę takie teksty to masz bana. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2015 Ej no na innych forach mogłem pisać "Zajebiście" a tu nie można? Ok już nie będę tak pisał. Tak jedno konto mi skasowali dlatego tak przeklinałem bo zrobiliście na mnie Hejt. Jeszcze raz przepraszam. Wybaczycie mi czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fachowiec2002 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2015 Diobeu. Mazda, tylny zderzak nie jest na czerwono przez te światło może się wydawać. Mazda, maska tak odstaje ponieważ nie jest przyklejona jest włożona luzem. Mazda, poprawię ten wydech. Porsche, maska tak odstaje ponieważ nie jest przyklejona jest włożona luzem. Porsche, wycieraczki już takie były jak go kupiłem. Nie wiem czemu takie są. Jeszcze raz przepraszam Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Maska nawet jak nie wklejona nie powinna tak odstawać. Powinna leżeć tak po prostu. Jakbyś chciał to przykleić to tylko na siłę i popękać by mogło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi