Łukasz G. Napisano 12 Stycznia 2006 Share Napisano 12 Stycznia 2006 Witam! Widząc, że temat pojazdów Układu Warszawskiego jak narazie jest dominującym dorzucam swoje trzy grosze ;) Co prawda to nie moja działka, ale może komuś poniższe zdjęcia się przydzadzą: http://photobucket.com/albums/c353/lukasz-gladysiak/?action=view¤t=CSRS6802.jpg http://photobucket.com/albums/c353/lukasz-gladysiak/?action=view¤t=CSRS6801.jpg Dokumentują udział LWP w inwazji na Czechosłowację w 1968 r. - temat jakimś dziwnym trafem wciąż pomijany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 13 Stycznia 2006 Share Napisano 13 Stycznia 2006 Wcześniej się tym okresem „chwały” Polskiego oręża nie interesowałem...ale coś tam mam...Ot taki przykład..... Nasi na peryferiach „Hradec...” ... :idea: :idea: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Stycznia 2006 Share Napisano 13 Stycznia 2006 Hmm, że tak powiem, Grzegorz, post wyżej jest właściwie to samo zdjęcie (tylko w innej jakości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 13 Stycznia 2006 Share Napisano 13 Stycznia 2006 Hm...Przyślepłem...Sypie popiół na głowę...I odstawiam używki..... Podmienię je jak tylko coś mi w oko wpadnie ciekawego.....Ale cyrk...Czyżby to już ten wiek nadszedł..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 13 Stycznia 2006 Share Napisano 13 Stycznia 2006 Czyzby to byly jedyne dwa zdjecia w polskich archiwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Stycznia 2006 Share Napisano 13 Stycznia 2006 Chyba nie . Ja mam np.takie dwa ale smiesznie podpisane Biale pasy rozpoznawcze na BRDM z 6 PDPD stosowane podczas cwiczen w latach 70-ych (moze takie byly ?) T-55 podczas przerwy w cwiczeniach 1968 r. Na pojezdzie namalowane biale pasy rozpoznawcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Stycznia 2006 Share Napisano 13 Stycznia 2006 I jeszcze dwa ale bez pasow Pochodzenie fotek nieznane .Dostalem od kogos i za chiny nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 12 Lutego 2006 Share Napisano 12 Lutego 2006 Coś na temat...hm... http://www.modely.cz/airshow/invaze68.htm#vrch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Przypadkowe wykopki z mojego twardziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 O co chodzi z numerem na skrzynce wieżowej T-55 (?) 5422? Dlaczego jest namalowany w tak dziwaczny sposób ("obcięty" od dołu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Fotka BRDM-a nie jest z Operacji Dunaj. Po lewej stronie sztandarowego jest gen. Edwin Rozłubirski (legenda desantu zresztą) a on już 6 PDPD w Czechosłowacji nie dowodził. Przepraszam za odgrzewanie kotleta ale dopiero teraz trafiłem na ten wątek, a podpisywanie tego zdjęcia jako pochodzącego z Operacji Dunaj jest wręcz powszechne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi