Łukasz G. Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Witam! Widząc, że temat pojazdów Układu Warszawskiego jak narazie jest dominującym dorzucam swoje trzy grosze ;) Co prawda to nie moja działka, ale może komuś poniższe zdjęcia się przydzadzą: http://photobucket.com/albums/c353/lukasz-gladysiak/?action=view¤t=CSRS6802.jpg http://photobucket.com/albums/c353/lukasz-gladysiak/?action=view¤t=CSRS6801.jpg Dokumentują udział LWP w inwazji na Czechosłowację w 1968 r. - temat jakimś dziwnym trafem wciąż pomijany... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Wcześniej się tym okresem „chwały” Polskiego oręża nie interesowałem...ale coś tam mam...Ot taki przykład..... Nasi na peryferiach „Hradec...” ... :idea: :idea: :idea: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Hmm, że tak powiem, Grzegorz, post wyżej jest właściwie to samo zdjęcie (tylko w innej jakości). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Hm...Przyślepłem...Sypie popiół na głowę...I odstawiam używki..... Podmienię je jak tylko coś mi w oko wpadnie ciekawego.....Ale cyrk...Czyżby to już ten wiek nadszedł..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcintosh Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Czyzby to byly jedyne dwa zdjecia w polskich archiwach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Chyba nie . Ja mam np.takie dwa ale smiesznie podpisane Biale pasy rozpoznawcze na BRDM z 6 PDPD stosowane podczas cwiczen w latach 70-ych (moze takie byly ?) T-55 podczas przerwy w cwiczeniach 1968 r. Na pojezdzie namalowane biale pasy rozpoznawcze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 I jeszcze dwa ale bez pasow Pochodzenie fotek nieznane .Dostalem od kogos i za chiny nie pamietam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Coś na temat...hm... http://www.modely.cz/airshow/invaze68.htm#vrch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Przypadkowe wykopki z mojego twardziela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 O co chodzi z numerem na skrzynce wieżowej T-55 (?) 5422? Dlaczego jest namalowany w tak dziwaczny sposób ("obcięty" od dołu)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Fotka BRDM-a nie jest z Operacji Dunaj. Po lewej stronie sztandarowego jest gen. Edwin Rozłubirski (legenda desantu zresztą) a on już 6 PDPD w Czechosłowacji nie dowodził. Przepraszam za odgrzewanie kotleta ale dopiero teraz trafiłem na ten wątek, a podpisywanie tego zdjęcia jako pochodzącego z Operacji Dunaj jest wręcz powszechne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts