kashato Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Po co malować ? Uzyj folii BMF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2015 Po co malować ? Uzyj folii BMF Używałem tej folii przy Astonie. Ale tu obawiam się, że te ramki to za drobne elementy i nie dam rady tak precyzyjnie jakbym chciał. Mogę na kawałku spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Skoro nie BMF, to czego planujesz użyć ? Alclad ? Gunze SM ? Jakiś własny patent ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2015 Skoro nie BMF, to czego planujesz użyć ?Alclad ? Gunze SM ? Jakiś własny patent ? Karoseria będzie już wypolerowana. Ramki obecnie są już czarne więc na to pójdzie Alclad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Walizeczki fajnie wyszły... "Relingi" skopane - montowane były inaczej (zakładam, że wiesz i że Ci się nie chciało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2015 montowane były inaczej (zakładam, że wiesz i że Ci się nie chciało). Krew mnie zalewała przy montażu i w pewnym momencie odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Kolejny progres. Buda lakierniczo niemal skończona. Na fotkach jeszcze trochę zasyfiona. Skończone drzwi... i karoseria. Pozostało teraz złożyć wszystko w całość. A żeby "dziadkowi" na półce nie było smutno w tym tygodniu kurier dostarcza paczuszkę z wnuczkiem od Revella Powinny ładnie się prezentować obok siebie. SLS również będzie czarny z czerwoną tapicerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Kolejny progres. Buda lakierniczo niemal skończona. Na fotkach jeszcze trochę zasyfiona. Piękne lustro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Co do lakieru cacy, fajnie i takie tam różne ochy i achy… Co do reszty... We wszystkich ramkach do szyb nie uwzględniłeś uszczelek... Ramka w przedniej szybie (róg prawy górny, źle zamaskowany – brak łuku, co po drugiej stronie nie wiem). Co do drzwi natomiast, to chyba jeszcze nad nimi trochę popracujesz? Ślady po wypychaczach widać na kilometr niestety i „zgubiłeś” niektóre szczegóły (niedomalowane śrubki, niedoszlifowane elementy, krzywo farba przy „ramkach”). Ale i tak jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 14 Lipca 2015 Autor Share Napisano 14 Lipca 2015 Czas złożyć wszystko w całość. Gotowe. A tak wygląda pobojowisko po wszystkim. Nawet panuje ogólny porządek A na marginesie. Został już zaczęty SLS. Warsztat za jakiś czas w osobnym wątku. Przy okazji pracy nad 300 SL zrodził się pomysł zaczerpnięty z Galerii. Po skończeniu SLS'a wracam do 300 SL ale w kompletnie nowej odsłonie. Dla mnie to wyzwanie ponieważ nigdy czegoś takiego nie robiłem. W skrócie zdradzę, że chcę podejść do tematu złomu a la VW T1 Michnika Dziękuję za Warsztat i do zobaczenia w Galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Z niecierpliwością czekam na sesję zdjęciową i galerię. Po Twoim warsztacie korci mnie ten model. Są tylko dwa ALE. Po pierwsze totalny brak czasu, a po drugie cena -za koszt modelu + materiałów można wyrwać fajnie wykonanego 300SL z Minichampsa w 1:18 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 15 Lipca 2015 Autor Share Napisano 15 Lipca 2015 można wyrwać fajnie wykonanego 300SL z Minichampsa w 1:18 :( No niby tak ale to nie to samo co samodzielnie skleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Wiem, że to nie to samo - cieszy sklejanie i efekt włożonej pracy oraz możliwość wykonania modelu zgodnie z własną wizją. Niestety czasem życie zmusza nas do pewnych kompromisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Wiem, że to nie to samo - cieszy sklejanie i efekt włożonej pracy oraz możliwość wykonania modelu zgodnie z własną wizją. Niestety czasem życie zmusza nas do pewnych kompromisów. Zgadza się! Można skończyć studia i można też kupić dyplom na bazarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi