Tomek Mroczkowski Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Witajcie, Model... Model miał być relaksacyjny, ale stał się ciut ambitniejszym projektem. Nie mniej utwierdziło sie u mnie jedno - 1:72 nie dla mnie A więc tak, geneza modelu była przypadkowa. Na Allegro znalazłem licytacje owego modelu bez pudełka, kalkomanii i instrukcji, pomyślałem "spoko, to żaden problem" I tak powstał ten szkrabek. Jest to wg mnie jeden z najpiękniejszych czołgów, a więc musiał obowiązkowo powstać w malowaniu 9 BKPanc w Braniewie. Co do samego modelu, ameryki odkrywać nie będę, przyjemnie, dosyć prosty. Sam jestem myślę średnio zadowolony, ciągle brak mi umiejętności ale nie chcę szukać usprawiedliwienia. Malowany pędzlem, bez dodatków. Kalkomanie przygotował Adam Pękala za co serdecznie dziękuje! Cóż dodać jeszcze, został mi Wolf rozgrzebany czeka na ukończenie, BM-21 umarł śmiercią modelarską a Warrior czeka na lepsze czasy. W zapasie jest KUB, jest ZSU, jest też sporo latadeł, ale te poczekają na lepsze (aerografowe) czasy. Model wzrorowany na prawdziwym T-72 którego znajdziecie TUTAJ Nie jest idealny, brudzenie pewnie skopałem jak zawsze, ale proszę bardzo, jak to w zwyczaju mawiam: bijcie! Na zdjęciach jak zawsze widać to czego normalnie nie widać Sztuczne światło i dosyć duże problemy z obróbką, niestety pogoda za oknem jaka jest, każdy widzi. Pozdrawiam! Na wszelkie pytania odpowiem PS. nie umiem kadrować, wybaczcie słabe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Moim zdaniem, wykonany jest świetnie. Szkoda tylko, że nie 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oilstat Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Jak na model malowany pędzlem, to może być. Podoba mi się temat i skala. Jedyne co można by jeszcze poprawić to gąsienice od wewnętrznej strony. Wydają się być czyste, podczas gdy strona zewnętrzna jest brudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Nie mniej utwierdziło sie u mnie jedno - 1:72 nie dla mnie I dobrze, choć pewno chłopaki od 72 będą tymfaktem zmartwieni.Nie jest zły, ale pomyśl o tym aero - daje to dużo większe możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2015 W 1:35 to już jednego szkraba mam, ale nie ukrywam, będzie więcej. Gąsienice w każdej chwili można pobrudzić (wolałem za słabo, niż za mocno). Pędzel vs aero, niestety o ile kupno kompresora i aerografu to wydatek około 400zł jednorazowo na dluższy czas, o tyle nie posiadam obecnie pieniędzy na to. Bo aero chciałbym, bardzo. Nie mniej dziękuje za komentarze i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Nie bardzo mogę zrozumieć po co jest ta tablica rejestracyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2015 W 2012 roku weszło rozporządzenie dot. rejestracji pojazdów, od tego czasu każdy sprzęt musi taką tablice posiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Nie mniej utwierdziło sie u mnie jedno - 1:72 nie dla mnie A szkoda, szkoda. Świetny Ci on wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Bardzo fajny - Zostań z nami 72kowiczami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi