madeira Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Jadę sobie na pomiary do podkrakowskiej miejscowości, a tu na stacji benzynowej, na lawetach stoją sobie takie autka: Ciekawe gdzie jechali? MRAP-y wyglądały jak nowe -tzn czyste i niepoobijane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted June 25, 2015 Author Share Posted June 25, 2015 To by miało sens: http://technowinki.onet.pl/militaria/polskie-wojska-specjalne-otrzymaly-od-amerykanow-45-pojazdow-opancerzonych-m-atv/t57xt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 W środę 3 czerwca jechałem autostradą z Krakowa do Wrocka i na drugim pasie minąłem kilkanaście pojazdów użytkowanych przez US Army, przeważnie firmy Oshkosh: ciężarówki 4-osiowe (w tym cysterny), 3-osiowe, 2-osiowe i kilka Humvee. Pytanie jest takie: skąd teraz brać kasę na serwis tego podarunku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 W środę 3 czerwca jechałem autostradą z Krakowa do Wrocka i na drugim pasie minąłem kilkanaście pojazdów użytkowanych przez US Army, przeważnie firmy Oshkosh: ciężarówki 4-osiowe (w tym cysterny), 3-osiowe, 2-osiowe i kilka Humvee.Pytanie jest takie: skąd teraz brać kasę na serwis tego podarunku? Pytanie czy to podarek a nie właśnie US Army, o ile te M-ATV są nam podarowane, to o innym sprzęcie nie słyszałem. W Elblągu pod 16 Batalionem Dowodzenia swojego czasu również widziałem sporą kolumnę pojazdów z USA, w składzie podobnym do tego który widziałeś na autostradzie. Chyba ze Twoje pytanie dotyczyło samych M-ATV to cofam moją wypowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Mikołaj dopiero w grudniu. To ich sprzęt, a nie prezenty. Nie ma wiec problemu z servisem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts