7_7_7 Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Napisano 28 Czerwca 2015 Szczerze mowiąc to z "oryginalem" trochę mi przeszlo. W sensie jak obejrzałem pare zdjęć gotowych modeli ... No jakość i uproszczenia są porażające. Najchetniej machnąłbym RC tak z 1:48 Będe zbierać materiały, szukać planów ... Dobry Bóg zobaczymy Cytuj
Baas ArK Napisano 28 Czerwca 2015 Napisano 28 Czerwca 2015 I proszę.... Po 30-tu latach człowiek dowiedział się co w dzieciństwie sklejał: HMS Ashanti, HMS Undine, HMS Torquay, HMS Hero. Cytuj
Jacko Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Ja pamiętam, że w latach 80-ych z tejże samej CSH, dostałem od kogoś w prezencie duży model Potiomkina i jakiś mały niszczyciel (chyba Błyskawicę). Potiomkin wybuchł później dosyć spektakularnie na stawie, wypchany korkami (niektórzy zapewne pamiętają co to było) :P Cytuj
7_7_7 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Napisano 29 Czerwca 2015 Wierz mi byl to częsty los Potiomkinów ... Jak to przeczytalem, to sprawdziłem czy nie jestes ode mnie z Katowic. Aż tak jest mi znany ten scenariusz. Cytuj
Adams M1A1 Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 E tam Potiomkin ja zatopiłem na stawie " Vittorio Veneto " z "Małego Modelarza" elaborujac go nie tylko wkładami z korków, ale i spłonką górniczą ( brat znajomego ze szkoły był strzałowym na kopalni ).To cud że nam wtedy łap nie pourywało .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj
7_7_7 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Napisano 29 Czerwca 2015 Swoją drogą to Ciekawe ile takich modeli spoczeło na dnie ??? Nie mylić z osiągneło dno. Cytuj
Adams M1A1 Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Może by założyć odrębny temat w placu zabaw Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi